Bőrkabát kisokos: minden, amit a tökéletes darab megtalálásáról és ápolásáról tudni érdemes

Bőrkabát kisokos: minden, amit a tökéletes darab megtalálásáról és ápolásáról tudni érdemes

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Még nem találtad meg az igazit? Nos, akkor akkor bevezetünk az ikonikus formák világába, és mindent elárulunk a bőrkabátok ápolásáról is, hogy azok igazi örörk darabok legyenek!

Egy jól szabott ballonkabát mellett egy stílusos bőrkabátra mindenkinek szüksége van. Igazi elnyűhetetlen átmeneti kabát ősszel és akár télen is, laza, sikkes, mindenhez passzol, és az elmúlt 50 év azt bizonyítja, hogy a az utcai divatban, a filmvásznon és a legmenőbb kifutókon is helye van ezeknek a kabátoknak. Idén is nagyon trendi a bőrkabát, amit kétségtelenül átleng valami különleges atmoszféra már évtizedek óta. Minden bizonnyal a farmer után ez a világ második legnépszerűbb ruhaneműje. Volt valaha egyáltalán még egy olyan dolog, amit a filmipar és a divat ugyanannyira imádott, mint a punkok?

Szerintünk sem, ahogyan abban is biztosak vagyunk, hogy ez is egy olyan ruhadarab, amibe érdemes befektetni. De mit érdemes tudni a bőrbakátról? A cikkünkből mindent megtudhatsz!

Fazonok

A klasszikus bőrkabát

Ennek a minimalista, kellemesen hordható dizájnnak a védjegye a rövid, patentos nyakrész, a középen elhelyezkedő cipzár, illetve a cipzáras zsebek. A brit motoros egységek tették népszerűvé, miután hazatértek a második világháborúból. Ez a testet követő fazon fiús alakra illik a legjobban.

Kép

Motoros bőrdzseki

Ezt a 88 éves, doubleridernek is nevezett nehézfiús dzsekit Marlon Brando és a Ramones együttes tette híressé. Átlós cipzár, két cipzáras zseb, lepatentolható gallér, öv a derékon: ezek a klasszikus változat jellegzetességei. Ez a fazon annak ajánlot, aki a csipőjét szeretné kiemelni.

Kép

Aviátor

Az inspirácót itt is a második világháború és az 50-es évek adták: ilyen dzsekit viseltek az amerikai légierő pilótái. Az oversize darab most nagyon divatos, jellemzője a középen elhelyezkedő cipzár, a vízszintesen vagy átlósan vágott zsebek, a szőrmegallér és a mandzsetta. Bár sokan nem gondolnák, de alacsonyabb alkatra is ajánlott ez a stílus.

Kép

Miből készül?

Báránybőr

Puha, mint a vaj, ezért jól követi a test vonalát, de a finom anyag könnyen szakad, úgyhogy nem érdemes egy átmulatott éjszaka után csak úgy ledobni a földre.

Borjúbőr

Könnyeb és vékonyabb a marhabőrnél, de nehezebb a báránybőrnél. Erős tartású, de nem túl merev.

Marhabőr

Mivel általában vastagabb és súlyosabb, tovább is tart a puhítása. Viszont rendkívül tartós és évtizedekig lehet hordani.

Velúrbőr

A bárány- vagy kecskebőr felső rétegének eltávolításával készül. Kényes felület, a foltot nem könnyű eltávolítani belőle, egy eső is komoly kárt okozhat benne.

Műbőr

Talán nem annyira fényűző, mint az igazi, de sokkal kevesebbe kerül, könnyebben tisztítható és nem tágul ki. Nem utolsósorban pedig állatbarát.

Kép

Így tisztítsd!

Érdemes szakemberhez fordulni, hiszen egy profi tisztítószalonban mindent tudnak a bőrről. Az érzékeny anyagot könnyű tönkretenni, ezért fogadd meg a alábbi bűrápoló tippeket!

Pecsét, pötty?

Semiképp se ess neki otthon az üzletekben kapható ápolószerekkel a foltos felületeknek, bármilyen bőr alapanyagokról is legyen szó. Amint tudod, vidd el szakemberhez, aki óva int mindenféle szájhagyomány útján elterjedt házi praktikáktól, mint az otthoni festés, bőrpuhítás

Hidratáld

A dzseki anyaga olyan, mint minden más bőr, például a csizma: szüksége van nedvességre és rendszeres ápolásra. Ha száraznak és megkeményedettnek érzed a felületét, add be a kedvenc tisztítódba. Fontos: babolajjal semmilyen esetben se kend be, mert avasodik tőle, maximum a bőrbalzsam jöhet szóba.

Speciális tisztítás

Ha túl sokáig marad a dzsekin valamilyen piszik vagy egyéb irritáló anyag, akkor áthatolhat a vízhatlan felületen. A velúrdzsekidet viszont te is átfésülheted otthon, kizárólag száraz kefével.

Itt pedig néhány tuti motoros kabát az idei szezonra, akár 10 ezer forint alatt !

Galéria / 5 kép

Az 5 legjobb bőrkabátot idén őszre

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a 15 legjobb mikrobiom-helyreállító étel: azt is mutatjuk, miket kerülj beleid egészségének érdekében!

Az egészséges bélrendszer támogatja az immunrendszert és segít megelőzni a betegségeket. Cikkünkben mikrobiom-helyreállító és -tápláló élelmiszereket mutatunk, amiket érdemes gyakran fogyasztanod!

Kép
Stílus

Katie Holmes bemutatja: ha idén tavasszal csak egy új cipőt vennél, akkor ez legyen az

Katie Holmes is ebben a tavaszi cipőtrendben látta meg a fantáziát!

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!