Bőrbarát smink – az új legjobb barátod megérkezett

Bőrbarát smink – az új legjobb barátod megérkezett
Forrás: Photo by x ) on Unsplash
Facebook
Twitter
Pinterest

A szépségnek számtalan formája létezik.

Szerencsére napjaink trendjébe szinte minden belefér a “no makeup” stílustól kezdve a szinte láthatatlan, természetes hatású nude megjelenésen át egészen a merész és látványos és erős sminkekig.

A lényeg, hogy Te jól érezd magad a bőrödben és magadénak érezd megjelenésedet. A reggeli rutint természetesen egy alapos tisztítással érdemes kezdeni, hogy az elhalt hámsejtektől és felgyülemlett faggyútól megszabaduljunk. Második lépésként a tonizálás következik, ami helyreállítja a bőr pH értékét és felkészíti a tápanyagok befogadására. Ezután célszerű egy tápláló szérummal folytatni bőrünk igénye szerint, majd pedig zárásként hidratáljunk, ami nem csupán a zordabb időjárás esetén kulcsfontosságú, hiszen a fényvédőket tartalmazó termékek olyan környezeti hatásokkal szemben is védelmet nyújtanak mint az UVA és UVB sugárzás.

Szerencsésebbek ezzel akár útnak is indulhatnak, azonban ha nem tökéletesen egyenletes és makulátlan arcbőrrel rendelkezel, biztosan tudod, mekkora változást hozhat egy bőrtónust kiegyenlítő sminktermék.

Régebben alapozóhoz, korrektorhoz és púderhez nyúltunk, hogy elérjük a kívánt megjelenést, azonban ma már olyan termékek is elérhetőek a piacon, mint a BB vagy a CC krémek. A különbségekről Juhász Biankát, a Nu Skin kelet-európai régiójának a termékszakértőjét kérdeztük:

A BB krém az angol beauty balm, azaz bőrszépítő balzsam rövidítése. Ez gyakorlatilag egy színezett hidratáló krém, ami bőrápoló, ránctalanító, de akár fényvédő összetevőket is tartalmazhat. A CC krém jelentése colour correcting, azaz színkiegyenlítő krém. Ebből fakadóan olyan pigmenteket és egyéb komponenseket tartalmaz, amelyek képesek elfedni a pirosságot, vagy fokozni a fakó, sápadt bőr ragyogását. Az alapozó pedig egy olyan sminktermék, ami a legtöbb pigmentet tartalmazza és ezáltal a legintezívebb a fedőképessége.

A Nu Skin legújabb innovációja a Nu Colour Bioadaptive BB+ Skin Loving Foundation alapozó az előbbi termékek több jótékony hatását ötvözi. Úgy óvja és táplálja a bőrt, mint egy bőrszépítő balzsam, ugyanakkor innovatív formulája jótékonyan hat a bőrre. Egyszerre hidratálja és védi a bőrt, miközben védelmet nyújt számára az UVA- és UVB-sugárzással és a kék fény okozta látható károsodással szemben. A benne található számtalan bőrbarát összetevőnek köszönhetően 12 órás hidratálást nyújt.

De mit jelent a bioadaptív kifejezés a termék nevében?

Ezt a jótékony hatást a benne található Theobroma kakaómag kivonat eredményezi, amely pepditekben, szacharidokban és polifenolokban gazdag. A Nu Skin kutatói úgy találták, hogy ennek köszönhetően bioadaptív tulajdonságokkal rendelkezik, azaz segíti a bőrt, hogy a negatív környezeti hatásokra, mint például az oxidatív stresszre jobban reagáljon.

- Juhász Bianka

Magyarázzuk meg ezt egy kicsit bővebben? A bioadaptív összetevőket más szóval adaptogénekként ismerjük. Dióhéjban annyi a lényegük, hogy segítik a bőr alkalmazkodását a folyton változó környezethez, amely ezáltal megerősödik, és jobban reagál a környezet káros hatásaira.

Összegezve tehát: ez a termék a sminkes és a bőrápolás világának legjavát nyújtja.

17 csodás árnyalata között mindenki megtalálja a bőréhez illőt.

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok