4 bőrápolási szabály, amit a bőrgyógyászok szeretnének, hogy tudj

4 bőrápolási szabály, amit a bőrgyógyászok szeretnének, hogy tudj
Forrás: Getty Images

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Van egy dolog, amire szinte mindenki vágyik: olyan bőrre, amely minden nap úgy néz ki, mintha egy bőrápolási szakember gondozásában lenne!

Ez persze kivitelezhetetlen, ám a jó hír az, hogy szép bőr a mindennapi bőrápolási rutinnal kezdődik, amihez nem is kell profinak lenni! Van néhány egyszerű bőrápolási szabály ugyanis, amelyeket mindannyian átültethetünk a gyakorlatba, és amelyek azonnal javítják bőrünk állapotát.

Akár profinak tartod magad a bőrápolásban, akár teljesen újoncnak, mindig hasznodra válhat néhány szakértői tanács, és kitől lenne jobb kérdezni, ha nem egy bőrgyógyásztól? A világ legjobb bőrápolási szakértőitől hoztunk most neked néhány trükköt, akik a bőr tanulmányozásának szentelték életüket, és pontosan jól ismerik azokat a termékeket és összetevőket, amelyek a legmegfelelőbbek számunkra. Hogy ezeket pedig még le is vadászhatod kedvezményesen a november 10. és 13. között megrendezésre kerülő JOY-napokon, már csak a cseresznye azon a bizonyos habon!

1. A kevesebb több

A több nem feltétlenül jelent jobbat. Sőt, néha az ellenkezőjét jelenti. A túlságosan kidolgozott, sok lépéses bőrápolási rutin hatástalanná tehetnek egyes termékeket, vagy ami még rosszabb, kellemetlen bőrreakciót okozhat.

Nincs szükség 10 lépésből álló bőrápolási rutinra ahhoz, hogy jót tegyünk a bőrünknek

- mondja Sonia Khorana bőrgyógyász.

Határozottan az előremutató út a rutin egyszerűsítése kevesebb, de hatékonyabb termékek használatával. De milyen összetevők nélkülözhetetlenek a napi bőrápolási rutinhoz? Sonia szerint egy széles spektrumú fényvédő, egy antioxidánsokban gazdag szérum (például C-vitamin) a reggeli-, és retinoid az esti rutinban.

2. Soha ne hagyd ki az esti tisztítást

Minden este tisztítsd meg a bőröd, javasolja Zainab Laftah bőrgyógyászati tanácsadó.

Az elhalt bőrsejtek, a faggyú, és a nap folyamán bőrünkön felhalmozódó szennyeződések a pórusok eltömődéséhez és komedókhoz vezethetnek.

Ha sminkelsz, akkor különösen fontos betartani ezt a szabályt, mivel a bőrön maradt smink tovább tömíti a pórusokat, és ezáltal csökkenti a felvitt bőrápoló termékek hatékonyságát. Arcmosáskor Sonia azt javasolja, hogy langyos vizet használj, ne forrót, a forró víz több kárt okozhat ugyanis, mint hasznot. Megfosztja a bőrt a faggyútól, az egészséges zsíroktól és olajoktól, amelyek szükségesek a bőr egészségéhez, és ez veszélyezteti a bőr barrier funkcióját.

3. Az SPF az életre szól, nem csak a nyárra

Kérdezd meg bármelyik bőrgyógyászt a legjobb bőrápolási tippjéről, és az SPF napi viselésének fontossága lesz az első dolog, amit mond.

Javaslom a fényvédő használatát egész évben a bőrrák elleni védekezés, az egyenetlen pigmentáció kezelése és az öregedésgátló előnyei miatt

Mondja Sonia, aki kihangsúlyozza, hogy az UV-sugarak átjutnak a felhőtakarón és az üvegen is. Vagyis az UVA-sugarak egész évben jelen vannak. Amíg van nappali fény, van UVA. De a következetes alkalmazása és a felhasznált termék minősége sokat számít. Ahhoz, hogy valóban érezhető legyen az eredmény, azt javasolja, hogy széles spektrumú SPF 50-es fényvédőt érdemes használni.

4. Szezonálisan változtasd meg bőrápolási rutinod

Igen, a következetesség kulcsfontosságú, de fontos, hogy figyel a bőrödre, és módosíts a rutinodon, ha olyan változásokat észlelsz, mint például a fokozott szárazság vagy zsírosodás.

A gyors hőmérséklet-ingadozások árthatnak a bőrünknek. Ahogy például hidegebb lesz, és csökken a páratartalom, a hidratáció elvesztése beindul

- mondja Sonia Khorana.

Melyben Laftah is egyetért:

A kemény hideg időjárás és a szél igazi pusztítást okozhat a bőrön a téli hónapokban. Ez fokozza a vízveszteséget, ami veszélyezteti a bőr barrier funkcióját, ez pedig a bőr kiszáradásához és hámláshoz vezet.

A megoldás? Ilyenkor érdemesebb gyengédebb tisztítókra váltani, kevesebbet hámlasztani, és extrán gondoskodni a száraz területekről, mint a kéz és az ajkak, valamint jöhetnek a testesebb hidratálók és a hialuronsav, ami kulcsfontosságú összetevő különösen ilyenkor.

És ezt láttad már?

Galéria / 9 kép

Marilyn Monroe örökérvényű szépségtrükkjei

Megnézem a galériát

Szerezd be a JOY-napok kuponcsomagot!


A magazin kapható az újságárusoknál, vagy rendeld meg a digitális kiadványt itt!
A kuponcsomagot pedig a JOY Hungary applikációban is megvásárolhatod.

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!