Beintett Hollywoodnak: Matthew McConaughey ezért utasított vissza egy 14,5 millió dolláros szerepet

Beintett Hollywoodnak: Matthew McConaughey ezért utasított vissza egy 14,5 millió dolláros szerepet
Forrás: InterCom

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Facebook
Twitter
Pinterest

Matthew McConaughey döntése egy életre megváltoztatta a karrierjét.

Matthew McConaughey ma már Hollywood egyik legsokoldalúbb színésze, ám az az igazság, hogy egykoron mindezért komoly kockázatot is vállalt.

Mindössze 22 éves volt, amikor megkapta első szerepét a Tökéletlen idők című filmben, ám nevét kétségtelenül az olyan romantikus ihletésű alkotások írták be végleg a filmtörténetbe, mint a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, az Anyám nyakán, a Bolondok aranya, vagy az Excsajok szelleme. Matthew McConaughey pedig egy ideig élvezte is az ezzel járó népszerűséget, és ami azt illeti, minden gond nélkül építhette volna karrierjét ebben az irányba, ám első gyermeke születése után valami megváltozott benne.

Megtaláltam életem szerelmét. Gyermekünk született. Több olyan dolog lett az életemben, ami miatt haragudni és nevetni tudtam, több dolognak örültem és több dolog miatt voltam szomorú. És így olyan munkákat szerettem volna csinálni, ami jól tükrözi ezt a bennem lakozó személyes erőt.

- mondta korábban.

Így hát úgy döntött, hogy kockáztat, és a következő kecsegtető ajánlatnál már határozottan felveszi a kesztyűt.

Egy 8 millió dolláros ajánlattal nyitottak. Nemet mondtam. Felvitték 10 millió dollárra. Nemet mondtam. 12,5 millió dollárra emelték. Én pedig azt mondtam, hogy „Nem, köszönöm”. 14,5 millió dollárig mentek, és azt mondtam: „Hadd olvassam el újra azt a forgatókönyvet”.

- mesélte.

És bár egy kimondottan vicces forgatókönyvvel találták meg, végül visszautasította a szerepet, hiszen így szeretetett volna üzenni Hollywoodnak azzal, hogy ő tényleg komolyan gondolja a műfajváltást. A családja és a barátai először aggódtak amiatt, hogy elszúrta a dolgot, de ő végig kitartott a döntése mellett.

Majdnem másfél évig nem érkezett semmilyen ajánlat. Kezet ráztam azzal a ténnyel, hogy talán soha többé nem kapok majd munkát Hollywoodban. Egy kicsit szíven ütött a dolog, de elfogadtam a tényt, hogy így lesz. Eljött az ideje annak, hogy egy új fejezetet nyissak az életemben.

Aztán minden megváltozott...

2013-ban bemutatták a Jean-Marc Vallée rendezésében készült Mielőtt meghaltam című drámát, melyben Matthew McConaughey annyira jól hozta a rá osztott HIV-pozitív rodeós cowboy szerepét, hogy 2014-ben a hazavihette érte a Legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. Ezen elismerés után pedig nem volt már meglepő az, hogy a 2014-ben A törvény nevében (True Detective) című sorozatban mutatta meg tehetségét, amit aztán olyan alkotások követtek, mint a Csillagok között, A fák tengere, a Harc a szabadságért, vagy az Úriemberek. A színésznek tehát bejött a dolog, és úgy tűnik, hogy Hollywood sem mindig zárkózik el attól, ha valaki elég bátor ahhoz, hogy a saját álmait élje egy olyan világban, ahol az egyéni vágyakat és igényeket sokszor képes felülírni pár jól csengő zöldhasú.


És ezt láttad már?

Galéria / 12 kép

Akkor és most: Matthew McConaughey

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Kép
Stílus

Varázslatos női ruhák a múltból: Fotók a 20. századi magyar divat évtizedeiből

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy, szólt a Neurotic egyik száma. Valóban a divat diktálja a világ, a felnőtté válás, az életszakaszváltások egyre gyorsuló tempóját?

Kép
Szépség

Letisztult, egyenes frizura villámgyorsan! Teszteltük az új The Dyson Airstrait™ hajvasalót

Egy igazán modern és sok lehetőséget rejtő készüléket próbálhattunk ki, de vajon mennyire hatékony? Megosztjuk a tapasztalatainkat!

Kép
Sztárok

Selena Gomez manikűrje már a tavaszt idézi: imádni fogod ezt az árnyalatot te is!

Selena Gomez körmeit elnézve szinte biztos, hogy nem lehet túlontúl korán kezdeni a tavaszi manikűröket!

Kép
Sztárok

Híres leszbikus nők, akik egykoron férfihoz mentek feleségül

A szerelem bár néha tesz egy kis kerülőt, de idővel mindig célba ér!

Kép
Életmód

Így élnek a világ leggazdagabb kisállatai: vacsora ezüst tálcán, hatalmas medence, nemes textilekből készült ágynemű

Ezüst tányéron felszolgált steak vacsorára, óriási medence, nemes textilekből készült ágynemű, sok millió Instagram-követő. A világ leggazdagabb kutyái és macskái olyan elképesztő luxusban élnek, amiről a legtöbb ember csak álmodozik.

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.