Beintett Hollywoodnak: Matthew McConaughey ezért utasított vissza egy 14,5 millió dolláros szerepet

Beintett Hollywoodnak: Matthew McConaughey ezért utasított vissza egy 14,5 millió dolláros szerepet
Forrás: InterCom
Facebook
Twitter
Pinterest

Matthew McConaughey döntése egy életre megváltoztatta a karrierjét.

Matthew McConaughey ma már Hollywood egyik legsokoldalúbb színésze, ám az az igazság, hogy egykoron mindezért komoly kockázatot is vállalt.

Mindössze 22 éves volt, amikor megkapta első szerepét a Tökéletlen idők című filmben, ám nevét kétségtelenül az olyan romantikus ihletésű alkotások írták be végleg a filmtörténetbe, mint a Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, az Anyám nyakán, a Bolondok aranya, vagy az Excsajok szelleme. Matthew McConaughey pedig egy ideig élvezte is az ezzel járó népszerűséget, és ami azt illeti, minden gond nélkül építhette volna karrierjét ebben az irányba, ám első gyermeke születése után valami megváltozott benne.

Megtaláltam életem szerelmét. Gyermekünk született. Több olyan dolog lett az életemben, ami miatt haragudni és nevetni tudtam, több dolognak örültem és több dolog miatt voltam szomorú. És így olyan munkákat szerettem volna csinálni, ami jól tükrözi ezt a bennem lakozó személyes erőt.

- mondta korábban.

Így hát úgy döntött, hogy kockáztat, és a következő kecsegtető ajánlatnál már határozottan felveszi a kesztyűt.

Egy 8 millió dolláros ajánlattal nyitottak. Nemet mondtam. Felvitték 10 millió dollárra. Nemet mondtam. 12,5 millió dollárra emelték. Én pedig azt mondtam, hogy „Nem, köszönöm”. 14,5 millió dollárig mentek, és azt mondtam: „Hadd olvassam el újra azt a forgatókönyvet”.

- mesélte.

És bár egy kimondottan vicces forgatókönyvvel találták meg, végül visszautasította a szerepet, hiszen így szeretetett volna üzenni Hollywoodnak azzal, hogy ő tényleg komolyan gondolja a műfajváltást. A családja és a barátai először aggódtak amiatt, hogy elszúrta a dolgot, de ő végig kitartott a döntése mellett.

Majdnem másfél évig nem érkezett semmilyen ajánlat. Kezet ráztam azzal a ténnyel, hogy talán soha többé nem kapok majd munkát Hollywoodban. Egy kicsit szíven ütött a dolog, de elfogadtam a tényt, hogy így lesz. Eljött az ideje annak, hogy egy új fejezetet nyissak az életemben.

Aztán minden megváltozott...

2013-ban bemutatták a Jean-Marc Vallée rendezésében készült Mielőtt meghaltam című drámát, melyben Matthew McConaughey annyira jól hozta a rá osztott HIV-pozitív rodeós cowboy szerepét, hogy 2014-ben a hazavihette érte a Legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat. Ezen elismerés után pedig nem volt már meglepő az, hogy a 2014-ben A törvény nevében (True Detective) című sorozatban mutatta meg tehetségét, amit aztán olyan alkotások követtek, mint a Csillagok között, A fák tengere, a Harc a szabadságért, vagy az Úriemberek. A színésznek tehát bejött a dolog, és úgy tűnik, hogy Hollywood sem mindig zárkózik el attól, ha valaki elég bátor ahhoz, hogy a saját álmait élje egy olyan világban, ahol az egyéni vágyakat és igényeket sokszor képes felülírni pár jól csengő zöldhasú.


És ezt láttad már?

Galéria / 12 kép

Akkor és most: Matthew McConaughey

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

Híres magyar nők, akik nem titkolják, hogy plasztikáztattak

Míg régen a végtelenségig tagadták a nők a plasztikai beavatkozásaikat, addig napjainkban ez már egyáltalán nincs így.

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!