Legyen Divat a Női Vezető! - Bartucz Éva: "Mindent neked kell akarnod és végigcsinálnod!"

Legyen Divat a Női Vezető! - Bartucz Éva: "Mindent neked kell akarnod és végigcsinálnod!"
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Bartucz Éva, a Vezetőképző Akadémia Kft. ügyvezetője és tulajdonosa osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Van olyan terület / tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Mivel vidékről származom, számomra kiemelt cél, hogy segítsek a vidéki létből adódó hátrányok leküzdésében, a hátrányos helyzetből induló tehetségek lehetőségeinek megteremtésében, vagy a lehetőségek megteremtésében helyben, ami elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyét jelenti.

Én a tehetséges emberekben hiszek, ezért szívesen támogatok tehetséges fiatal művészeket, akik alázatosak és keményen dolgoznak az előrejutásért. Fontos szempont, hogy emberileg és erkölcsileg képesek legyenek évek múltán befutott művészként, multiplikátorként segíteni azokat a fiatalokat, akik az őket követő generációk tehetséges képviselői. Tehetséges helyi művészek megalapították a Musical és Miskolc Gálát, ahol évente egy alkalommal a tehetségeket ünnepelték, helyi fiatalok (6-20 évesek) bevonásával. Az alap tevékenységet kibővítve más projektekkel egy olyan szervezetet hoztunk létre, amit itthon és külföldön is jegyeznek. 2020-ban pedig megnyitottuk a ZENITA Házat, ami a tehetséggondozás meghatározó színtere lett. A Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítványunk célja, hogy minden tehetséges gyermek vagy fiatal, anyagi lehetőségeitől függetlenül is kipróbálhassa magát, szponzoraink támogatásával.

Mit üzennél a fiatal lányoknak/nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Az alábbiakban tudnám megfogalmazni a legfontosabb üzenetet: „Mindent neked kell akarnod és végigcsinálnod!”

Az általam jónak vélt vezetői tulajdonságok a következők: Harmóniában van önmagával, tisztában van képességeivel, képes csapatot építeni, irányítani és számonkérni. Szakmai tudása biztos, önfejlesztésre képes, fenn tudja tartani az egyensúlyt a munka és a magánélet között. Vannak céljai és azok elérésért naponta tesz is valamit. Képes meglátni mások problémáit és segíteni, ha van rá lehetősége. Időt szán saját mentális és fizikai egészségének megőrzésére.

Mi nők vezetőként is emberként működünk, elfáradunk, időnként elmagányosodunk és szükségünk lesz pozitív élményekre. Legyünk képesek felidézni, hogy kitől milyen dicséretet kaptunk, amitől más lett az a napunk és emlékezzünk rá, amikor szükségesnek érezzük.

Vegyük tudomásul, hogy vezetőként sem kell tökéletesnek és mindent tudónak lennünk. Otthon mi is tréningruhában kócosan, smink nélkül kezdjük a napot. Hibázhatunk, lehetünk fáradtak, mondhatunk nemet, időnként sírhatunk, nem kell mindig megfelelni, érezhetjük magunkat rosszul, szükségünk van időnként szünetre.

Viszont ahhoz, hogy a vezetői szerepben megfeleljünk, szakmai tudáson kívül, pszichológiai érettséggel kell rendelkeznünk és úgy kell működnünk, hogy tevékenységünk által példaképpé tudjunk válni.

Te tudsz a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

Számomra nagyon fontos, hogy a mai fiatal nők rendelkezzenek egy valós képpel arról, hogy hogyan is kell nőként, esetleg vezetőként működni. A tavalyi évben jelent meg a témáról írt könyvem, NŐKÉNT VEZETŐKÉNT címmel, mert számomra fontos, hogy elmondjam a fiatal nők számára, hogy a teljes kerek egész élethez fontos ugyan az ambíció, de ahhoz, hogy valaki nőként hosszú távon jól tudjon teljesítni nem elég csak a vezetői szerepet megélni.

Tapasztalatom szerint a mai fiatal nők esetében komoly problémaként merül fel a kérdés, hogy család vagy karrier, esetleg mindkettő. Én azt szoktam mondani a vezetői ambíciókkal rendelkező fiatal nőknek, hogy fontos bízniuk abban, hogy nagy dolgokra képesek, de természetes, ha időnként bizonytalanok, mert nem akarnak hibázni és fontosnak tartják a velük együtt élők biztonságát, szeretetét. Akarjanak nőként élni és viselkedni, ne akarják legyőzni a férfiakat, legyen saját támogató családjuk, és ha az élet úgy hozza, ne keseredjenek el, ha a gyereknevelés több időt és energiát vesz el a vezetővé válás folyamatából, mert biztos, hogy pár évvel később, de rengeteg szeretettel, tapasztalattal és élménnyel gazdagabban gyorsabban válhatnak majd igazán jó vezetővé.

Az álmaidnak csak te magad szabsz határt!

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!