Legyen Divat a Női Vezető! - Bartucz Éva: "Mindent neked kell akarnod és végigcsinálnod!"

Legyen Divat a Női Vezető! - Bartucz Éva: "Mindent neked kell akarnod és végigcsinálnod!"
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Facebook
Twitter
Pinterest

Bartucz Éva, a Vezetőképző Akadémia Kft. ügyvezetője és tulajdonosa osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 főszereplő női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Van olyan terület / tevékenység, ami a munka és a család mellett kiemelt szerepet játszik az életedben?

Mivel vidékről származom, számomra kiemelt cél, hogy segítsek a vidéki létből adódó hátrányok leküzdésében, a hátrányos helyzetből induló tehetségek lehetőségeinek megteremtésében, vagy a lehetőségek megteremtésében helyben, ami elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyét jelenti.

Én a tehetséges emberekben hiszek, ezért szívesen támogatok tehetséges fiatal művészeket, akik alázatosak és keményen dolgoznak az előrejutásért. Fontos szempont, hogy emberileg és erkölcsileg képesek legyenek évek múltán befutott művészként, multiplikátorként segíteni azokat a fiatalokat, akik az őket követő generációk tehetséges képviselői. Tehetséges helyi művészek megalapították a Musical és Miskolc Gálát, ahol évente egy alkalommal a tehetségeket ünnepelték, helyi fiatalok (6-20 évesek) bevonásával. Az alap tevékenységet kibővítve más projektekkel egy olyan szervezetet hoztunk létre, amit itthon és külföldön is jegyeznek. 2020-ban pedig megnyitottuk a ZENITA Házat, ami a tehetséggondozás meghatározó színtere lett. A Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítványunk célja, hogy minden tehetséges gyermek vagy fiatal, anyagi lehetőségeitől függetlenül is kipróbálhassa magát, szponzoraink támogatásával.

Mit üzennél a fiatal lányoknak/nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Az alábbiakban tudnám megfogalmazni a legfontosabb üzenetet: „Mindent neked kell akarnod és végigcsinálnod!”

Az általam jónak vélt vezetői tulajdonságok a következők: Harmóniában van önmagával, tisztában van képességeivel, képes csapatot építeni, irányítani és számonkérni. Szakmai tudása biztos, önfejlesztésre képes, fenn tudja tartani az egyensúlyt a munka és a magánélet között. Vannak céljai és azok elérésért naponta tesz is valamit. Képes meglátni mások problémáit és segíteni, ha van rá lehetősége. Időt szán saját mentális és fizikai egészségének megőrzésére.

Mi nők vezetőként is emberként működünk, elfáradunk, időnként elmagányosodunk és szükségünk lesz pozitív élményekre. Legyünk képesek felidézni, hogy kitől milyen dicséretet kaptunk, amitől más lett az a napunk és emlékezzünk rá, amikor szükségesnek érezzük.

Vegyük tudomásul, hogy vezetőként sem kell tökéletesnek és mindent tudónak lennünk. Otthon mi is tréningruhában kócosan, smink nélkül kezdjük a napot. Hibázhatunk, lehetünk fáradtak, mondhatunk nemet, időnként sírhatunk, nem kell mindig megfelelni, érezhetjük magunkat rosszul, szükségünk van időnként szünetre.

Viszont ahhoz, hogy a vezetői szerepben megfeleljünk, szakmai tudáson kívül, pszichológiai érettséggel kell rendelkeznünk és úgy kell működnünk, hogy tevékenységünk által példaképpé tudjunk válni.

Te tudsz a munkahelyeden a fiatal nőknek hatékonyan segíteni? Miért fontos számodra a tudásmegosztás?

Számomra nagyon fontos, hogy a mai fiatal nők rendelkezzenek egy valós képpel arról, hogy hogyan is kell nőként, esetleg vezetőként működni. A tavalyi évben jelent meg a témáról írt könyvem, NŐKÉNT VEZETŐKÉNT címmel, mert számomra fontos, hogy elmondjam a fiatal nők számára, hogy a teljes kerek egész élethez fontos ugyan az ambíció, de ahhoz, hogy valaki nőként hosszú távon jól tudjon teljesítni nem elég csak a vezetői szerepet megélni.

Tapasztalatom szerint a mai fiatal nők esetében komoly problémaként merül fel a kérdés, hogy család vagy karrier, esetleg mindkettő. Én azt szoktam mondani a vezetői ambíciókkal rendelkező fiatal nőknek, hogy fontos bízniuk abban, hogy nagy dolgokra képesek, de természetes, ha időnként bizonytalanok, mert nem akarnak hibázni és fontosnak tartják a velük együtt élők biztonságát, szeretetét. Akarjanak nőként élni és viselkedni, ne akarják legyőzni a férfiakat, legyen saját támogató családjuk, és ha az élet úgy hozza, ne keseredjenek el, ha a gyereknevelés több időt és energiát vesz el a vezetővé válás folyamatából, mert biztos, hogy pár évvel később, de rengeteg szeretettel, tapasztalattal és élménnyel gazdagabban gyorsabban válhatnak majd igazán jó vezetővé.

Az álmaidnak csak te magad szabsz határt!

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

Life is a Celebration - Ünnepeld a hétköznapi pillanatokat is!

Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Promóciók

Engedd szabadjára a benned élő istennőt!

Promóciók

budmil Kabátok - Színekben gazdagon a szürke őszi-téli napokon!

Promóciók

Ünnepeld velünk a szépséget! - Prix de Beauté - A szépség nagydíja 2023

Stílus

Az olasz nők stílusának 7 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Kép
Sztárok

Nem Diana és Károly az egyetlen! Minden idők 10 legszomorúbb királyi házassága

A történelem során sajnos nem egy rémesen rossz és szomorúan végződő királyi házasság köttetett.

Kép
Sztárok

7 bombasztikus 60 feletti nő, aki élő bizonyítéka annak, hogy az életkor tényleg csak egy szám

Ezek a szépséges nők bebizonyították, a nőiesség a vonzerő nem a kor függvénye. Nézd meg, kik ők!

Kép
Sztárok

6 sztárpár, akik hosszú évek óta boldog házasságban élnek: náluk tényleg működik!

A romantikus filmek végén a két főhős egymásra talál, összeházasodnak és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Persze tudjuk, hogy ez az életben nem ennyire egyszerű. Vagy mégis? Most olyan sztárpárokat gyűjtöttünk össze, akik többszörösen is rácáfolnak arra az elméletre, hogy a sztárok házassága csak a látszatra épít és hamar véget ér. Mert sokaknál tényleg működik a boldog és hosszan tartó házasság!

Kép
Szépség

8 ajándékötlet karácsonyra, amitől minden beauty rajongónak eláll a lélegzete

Vészesen közelednek az ünnepek, ezért érdemes már most beszerezni az ajándékokat! Most a beauty rajongóknak mutatunk pár tippet!

Kép
Stílus

Hailey Bieber gyerekkorunk egyik megosztó farmerját hozta újra divatba - és működik!

Hailey Bieber jó szokásához híven megint trendet teremt!

Kép
Sztárok

Emlékszel még rá? Ilyen dögös nő lett Az éhezők viadala kislányából, Rue-ból

Amandla Stenberg alakította 2012-ben Rue-t Az éhezők viadala filmsorozat első részében. Nézd meg, hogy néz ki most!