Egy kis divattörténet: A Balmain útja a kezdetektől, napjainkig

Egy kis divattörténet: A Balmain útja a kezdetektől, napjainkig
Forrás: GettyImages
Facebook
Twitter
Pinterest

Lássuk, honnan is indult hódító útjára, és mitől vált ez az eredetileg haute couture divatház napjaink legfelkapottabb márkájává!

Pierre Balmain 1914. május 18-án látta meg a napvilágot Saint-Jean-de-Maurienne-ban. Édesapja drapériákkal foglalkozott, édesanyja pedig egy butikot üzemeltetett Galeries Parisiennes néven.

A kis Pierre egész korán közel került a divathoz, ugyanis az iskola után gyakran besegített a család női tagjainak, így a csodaszép kelmék iránti szeretete már egész hamar megmutatkozott. 1933-ban megkezdte egyetemi tanulmányait akkor még úgy gondolta, hogy építész lesz, de a divat iránti elkötelezett szerelme és a szíve nem engedett, éppen ezért ideje nagy részét ruhák tervezésével töltötte. 1934-ben ellátogatott Edward Molyneux-hoz ahol munkát ajánlottak neki, ekkor otthagyta az iskolát amit öt szakmailag sikeres év követett. A II. világháború idején Lucien Lelong mellett dolgozott (itt találkozott Christian Dior-ral), ám Pierret se kerülhette el a katonaság, így néhány évre búcsút kellett intenie a divatszakmának. 1945-ben leszerelt és megalapította saját márkáját!

Kép
forrás: GettyImages

Na de az igazi izgalmak most jönnek - kattints a folytatásért!

Galéria / 9 kép

Egy kis divattörténet: A Balmain divatház története

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!