Legyen Divat a Női Vezető! - Balázs Ildikó: "Minden női vezető legyen büszke az elért eredményeire."

Legyen Divat a Női Vezető! - Balázs Ildikó: "Minden női vezető legyen büszke az elért eredményeire."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Balázs Ildikó, az Auchan Magyarország Kft. Vállalati kapcsolatok igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Érezted-e, hogy többet kell teljesítened, hogy hitelesnek tartsanak, elismerjenek, mint adott esetben egy férfi kollégádnak?

Az elmúlt 25 évben egyre több nő jelent meg vezető pozícióban. Én szerencsés helyzetben vagyok, mert egy nagyon nyitott vállalati környezetben és vezetésben dolgozhatok, persze itt is kihívás nőként helytállni minden területen. A vállalaton kívül általános tapasztalatom, mint multinacionális cégnél dolgozó nő, hogy számos lehetőséget veszítek el amiatt, mert több olyan programból kimaradok, amiben csak férfiak vesznek részt. Ezt kompenzálva törekszem arra, hogy olyan közösségeket találjak, ahol építhetem munkakapcsolataimat és ezáltal eredményeket érhetek el. Nálunk, a vállalaton belül a kiválasztási folyamat tényleg a képességekre fókuszál. Bármilyen munkakörről, pozícióról beszélünk, a kiválasztásnál kompetenciák alapján születik meg a döntés, mert a legfontosabb, hogy mind szakmailag, mind emberileg kiváló menedzserek dolgozzanak a cégnél.

Volt női példakép, akit tudtál követni, aki inspirált az életed során?

Női és férfi vezetőm is volt, mindenkinek megvoltak az erősségei, ami nekem támogatást adott és fejlődni, inspirálódni tudtam. Nem gondolom, hogy mindent egyedül kell, vagy lehet megoldani, ellenben nagyon hiszek a csapatmunkában, a megfelelő szakértők kiválasztásában, és a nagyon eredményorientált működésben. Pályafutásom alatt egyetlen női vezetőm volt eddig, kimagasló EQ-val és IQ-val, valamint széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkezett. A munkakapcsolatunk alatt rengeteget tanultam tőle: például a fókuszáltságot, hogy hogyan kell külső szemmel vizsgálni az adott projektet, de leginkább az „out of the box” gondolkodásmódra vezetett rá. Számos női példaképem van más szektorból, akiknek követem a munkásságát. Folyamatosan törekszem arra, hogy globálisan tudjak kezelni egy feladatot.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Visszatekintv,e az hogy női vezetőként elértem ide, legfőképpen kemény és kitartó munkámnak köszönhető, a folyamatos képzéseknek és fejlesztéseknek tulajdonítom az eredményeket. Amit üzennék a fiatal munkakezdő nőknek, hogy legyenek nagyon nyitottak, tudatosak, próbálják minden kudarcból levonni a konzekvenciát és tanuljanak belőle. A változástól ne féljenek, a változás szükséges a fejlődéshez és az előrelepéshez. Minden női vezető legyen büszke az elért eredményeire, építse fel a saját "brandjét" és maradjon nő.

Dolgozz kitartóan, keményen saját célod megvalósítása érdekében, hogy folyamatosan fejlődj és boldog legyél.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Életmód

A csillagjegyed elárulja: Erre kellene sokkal jobban odafigyelned az egészséged (és persze az alakod) miatt

Az életmód-horoszkóp elárulja, mire kellene sokkal jobban figyelned az egészséged és az alakod miatt!

Kép
Stílus

Klasszikus és egyszerű! Leonardo DiCaprio exe erre a filléres alapdarabra esküszik

Camila Morrone stílustippjét ráadásul pár pillanat alatt lemásolhatod!

Kép
Stílus

Ez lesz a 2023-as nyár egyik legmegosztóbb trendje: visszatér nagyanyáink kedvenc cipője!

A 2023-as cipőválasztékot nézegetve szinte biztos, hogy neked is szemet szúrt már ez a darab!

Kép
Stílus

5 ruhafazon, ami már nem lesz divatos 2023 nyarán - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

A ruhatrendek háza táján pont annyi változás áll be, amihez mi is szinte észrevétlenül tudunk alkalmazkodni a következő hónapokban.

Kép
Sztárok

„A 60-as éveimben járok, és minden tőlem telhető módon küzdök az öregedés ellen” - Kim Cattrall először beszél őszintén a szépészeti beavatkozásairól

Még mindig alig bírunk magunkhoz térni a hírtől, hogy Kim Cattrall is szerepel az And Just Like That 2. évadában…

Kép
Sztárok

Nem édeklik a beszólások! David Beckham elmagyarázza, hogy miért tartja normálisan, hogy szájon csókolja 11 éves lányát

Az egykori sztárfocista, David Beckham sok kritikát kapott, amiért Harpert csókolgatja.