Legyen Divat a Női Vezető! - Balázs Ildikó: "Minden női vezető legyen büszke az elért eredményeire."

Legyen Divat a Női Vezető! - Balázs Ildikó: "Minden női vezető legyen büszke az elért eredményeire."
Forrás: Pejkó Gergő

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Balázs Ildikó, az Auchan Magyarország Kft. Vállalati kapcsolatok igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Érezted-e, hogy többet kell teljesítened, hogy hitelesnek tartsanak, elismerjenek, mint adott esetben egy férfi kollégádnak?

Az elmúlt 25 évben egyre több nő jelent meg vezető pozícióban. Én szerencsés helyzetben vagyok, mert egy nagyon nyitott vállalati környezetben és vezetésben dolgozhatok, persze itt is kihívás nőként helytállni minden területen. A vállalaton kívül általános tapasztalatom, mint multinacionális cégnél dolgozó nő, hogy számos lehetőséget veszítek el amiatt, mert több olyan programból kimaradok, amiben csak férfiak vesznek részt. Ezt kompenzálva törekszem arra, hogy olyan közösségeket találjak, ahol építhetem munkakapcsolataimat és ezáltal eredményeket érhetek el. Nálunk, a vállalaton belül a kiválasztási folyamat tényleg a képességekre fókuszál. Bármilyen munkakörről, pozícióról beszélünk, a kiválasztásnál kompetenciák alapján születik meg a döntés, mert a legfontosabb, hogy mind szakmailag, mind emberileg kiváló menedzserek dolgozzanak a cégnél.

Volt női példakép, akit tudtál követni, aki inspirált az életed során?

Női és férfi vezetőm is volt, mindenkinek megvoltak az erősségei, ami nekem támogatást adott és fejlődni, inspirálódni tudtam. Nem gondolom, hogy mindent egyedül kell, vagy lehet megoldani, ellenben nagyon hiszek a csapatmunkában, a megfelelő szakértők kiválasztásában, és a nagyon eredményorientált működésben. Pályafutásom alatt egyetlen női vezetőm volt eddig, kimagasló EQ-val és IQ-val, valamint széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkezett. A munkakapcsolatunk alatt rengeteget tanultam tőle: például a fókuszáltságot, hogy hogyan kell külső szemmel vizsgálni az adott projektet, de leginkább az „out of the box” gondolkodásmódra vezetett rá. Számos női példaképem van más szektorból, akiknek követem a munkásságát. Folyamatosan törekszem arra, hogy globálisan tudjak kezelni egy feladatot.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Visszatekintv,e az hogy női vezetőként elértem ide, legfőképpen kemény és kitartó munkámnak köszönhető, a folyamatos képzéseknek és fejlesztéseknek tulajdonítom az eredményeket. Amit üzennék a fiatal munkakezdő nőknek, hogy legyenek nagyon nyitottak, tudatosak, próbálják minden kudarcból levonni a konzekvenciát és tanuljanak belőle. A változástól ne féljenek, a változás szükséges a fejlődéshez és az előrelepéshez. Minden női vezető legyen büszke az elért eredményeire, építse fel a saját "brandjét" és maradjon nő.

Dolgozz kitartóan, keményen saját célod megvalósítása érdekében, hogy folyamatosan fejlődj és boldog legyél.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!