Legyen Divat a Női Vezető! - Balázs Ildikó: "Minden női vezető legyen büszke az elért eredményeire."

Legyen Divat a Női Vezető! - Balázs Ildikó: "Minden női vezető legyen büszke az elért eredményeire."
Forrás: Pejkó Gergő
Facebook
Twitter
Pinterest

Balázs Ildikó, az Auchan Magyarország Kft. Vállalati kapcsolatok igazgatója osztja meg tapasztalatait a női vezetői szerepkörről.

A Menedzserszövetség kiemelten fontos feladatának érzi, hogy felhívja a figyelmet a női vezetők szerepére, ezért az InStyle-al közösen kampányt indít “Legyen Divat a Női Vezető!” címmel. 37 női vezető osztja meg tapasztalatait, akik a szakmájukban elért sikereiknek köszönhetően példaképek lehetnek, pozitív, követendő utat mutathatnak a fiatalabb generáció tagjai számára, akik most tervezik, építik karrierútjukat.

Érezted-e, hogy többet kell teljesítened, hogy hitelesnek tartsanak, elismerjenek, mint adott esetben egy férfi kollégádnak?

Az elmúlt 25 évben egyre több nő jelent meg vezető pozícióban. Én szerencsés helyzetben vagyok, mert egy nagyon nyitott vállalati környezetben és vezetésben dolgozhatok, persze itt is kihívás nőként helytállni minden területen. A vállalaton kívül általános tapasztalatom, mint multinacionális cégnél dolgozó nő, hogy számos lehetőséget veszítek el amiatt, mert több olyan programból kimaradok, amiben csak férfiak vesznek részt. Ezt kompenzálva törekszem arra, hogy olyan közösségeket találjak, ahol építhetem munkakapcsolataimat és ezáltal eredményeket érhetek el. Nálunk, a vállalaton belül a kiválasztási folyamat tényleg a képességekre fókuszál. Bármilyen munkakörről, pozícióról beszélünk, a kiválasztásnál kompetenciák alapján születik meg a döntés, mert a legfontosabb, hogy mind szakmailag, mind emberileg kiváló menedzserek dolgozzanak a cégnél.

Volt női példakép, akit tudtál követni, aki inspirált az életed során?

Női és férfi vezetőm is volt, mindenkinek megvoltak az erősségei, ami nekem támogatást adott és fejlődni, inspirálódni tudtam. Nem gondolom, hogy mindent egyedül kell, vagy lehet megoldani, ellenben nagyon hiszek a csapatmunkában, a megfelelő szakértők kiválasztásában, és a nagyon eredményorientált működésben. Pályafutásom alatt egyetlen női vezetőm volt eddig, kimagasló EQ-val és IQ-val, valamint széleskörű nemzetközi tapasztalattal rendelkezett. A munkakapcsolatunk alatt rengeteget tanultam tőle: például a fókuszáltságot, hogy hogyan kell külső szemmel vizsgálni az adott projektet, de leginkább az „out of the box” gondolkodásmódra vezetett rá. Számos női példaképem van más szektorból, akiknek követem a munkásságát. Folyamatosan törekszem arra, hogy globálisan tudjak kezelni egy feladatot.

Mit üzennél a fiatal lányoknak, nőknek, akik vezetői ambíciókat dédelgetnek, mit erősítsenek magukban?

Visszatekintv,e az hogy női vezetőként elértem ide, legfőképpen kemény és kitartó munkámnak köszönhető, a folyamatos képzéseknek és fejlesztéseknek tulajdonítom az eredményeket. Amit üzennék a fiatal munkakezdő nőknek, hogy legyenek nagyon nyitottak, tudatosak, próbálják minden kudarcból levonni a konzekvenciát és tanuljanak belőle. A változástól ne féljenek, a változás szükséges a fejlődéshez és az előrelepéshez. Minden női vezető legyen büszke az elért eredményeire, építse fel a saját "brandjét" és maradjon nő.

Dolgozz kitartóan, keményen saját célod megvalósítása érdekében, hogy folyamatosan fejlődj és boldog legyél.

További inspiráló interjúk napról napra az instyle.hu/karrier oldalon!

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.