Azt hiszed, mindent láttál már? Horvátország legkülönlegesebb gyöngyszemei - szerintünk!

Azt hiszed, mindent láttál már? Horvátország legkülönlegesebb gyöngyszemei - szerintünk!
Forrás: CNTB/Aleksandar Gospić
Facebook
Twitter
Pinterest

Ha horvátországi nyaralásban gondolkozol, ezeket az úti célokat látnod kell!

Fél nap alatt elérhető, szuper a klímája és még is tengerparttal rendelkezik, de mégis inkább sokszínűsége miatt látogatja évente többmillió európai turista Horvátországot. Ez a kabócáktól zsongó, díszlet szépségű vidék a kitaposott ösvényeken túl bőven rendelkezik olyan régiókkal, szigetekkel és strandokkal, ahol nem kell sorban állni a napágyért, és ha úgy tartja kedvünk, kéretlen pillantásoktól távol dobhatjuk le a bikinifelsőt is.

Naplemente Palmižana öbölben

Fogadjunk, hogy még nem néztél naplementét a Palmižana öböl partjáról! Horvátország dúskál műemlékekben, hosszú, homokos strandokban és pezsgő bárokban csakúgy, mint békés, fenyőerdővel borított csendes oázisokban. Hvar szigete tökéletesen ötvözi mindezt: tele van romokkal, kis templomokkal és erődökkel, egzotikus növényvilággal, változatos gasztronómiával és sportlehetőségekkel is. De ha már idáig eljutsz, érdemes még eggyel tovább utazni, ugyanis Hvar előtt mintegy 20 kisebb-nagyobb sziget fekszik, melyek együttes neve a Pakleni szigetek. Hvarról Pakleni különleges öblébe, Palmižanába vízitaxival is eljuthatsz, ahol eldugott strandokat találhatsz, majd fantasztikus éttermek teraszán ülve nézheted, ahogy a rózsaszín millió árnyalatában játszó égen lenyugszik a nap. Felejthetetlen!

Kép
forrás: CNTB/Hrvoje Serdar

Halászok nyomában Šoltán

Splitet nem kell bemutatni, ugye? Szuper, akkor ideje, hogy vitorlás hajóról is jól megnézd magadnak. A horvát ugyanis tengerjáró nép, így ahhoz, hogy közelebb kerülj ehhez a kultúrához, tengerre kell, hogy szállj. Ha a horvát kis városokat és szigeteket vitorlással fedezed fel, az adriai szigetvilág új dimenziója tárul fel elötted. A festői öblök és a kristálytiszta tenger csendje garantáltan elfeledteti veled a mindennapok aggodalmait, akárcsak, a hatalmas hegyek és meredek sziklák tiszteletet parancsoló látványa. Fedezz fel egy egésznapos vitorlástúrával két gazdag tengerészeti hagyománnyal rendelkező, bűbájos szigetet, Šoltát és Bračot, Split kikötőjéből indulva! Sűrűnek tűnhet, de mégsem kell rohanásra számítanod, útközben többször lehorgonyoz a hajó, hogy ússzatok, sütkérezzetek, sőt, vacsorázzatok is egy jót. Ígérjük, hal roston még nem csúszott annyira, mint a hajó fedélzetén fog.

Kép
forrás: CNTB

Delfinlesen Kornatiban

Horvátország bővelkedik filmszerű tájakban (és jól bevált forgatási helyszínekben) illetve változatos növény- és állatvilágban. Sűrű tölgyfaerdők, cakkos hegyek, csillogó vízfelszínű tavak, ezüstkék folyók és mesébe illő vízesések gazdagítják a környezetet. A világhírű Plitvicei-tavakat egyszer látni kell, de ha már “megvolt”, a közvetlen szomszédságában található Kornati Nemzeti Parkot sem szabad kihagynod. A 220 km²-es, lakatlan természetvédelmi terület a túrázók paradicsoma, még úgy is, hogy csak kijelölt útvonalakon barangolhat az arra járó. De hajóval is érdemes megkörnyékezni, hiszen a délelőtti órákban akár delfineket is megfigyelhetsz Kornatin. A szigetcsoporthoz tartozó Mana szigete körül él az Adriai-tenger valaha megfigyelt legnagyobb palackorrú delfinek csoportja, több mint 50 példány. Ha a partmenti koralloknál és gyöngykagylóknál is többre vágysz, indulhat az expedíció, amihez sok szerencsét kívánunk!

Kép
forrás: CNTB/Aleksandar Gospić

Videók

Kép
Sztárok

Molesztálás és bántalmazás! Pamela Anderson szomorú gyerekkorának döbbenetes titkairól mesélt

Pamela Anderson meglepő őszinteséggel vallott életének egy eddig kevésbé ismert részleteiről is.

Kép
Sztárok

Végre fény derült rá, melyik a legkedveltebb és a legutáltabb Harry Potter karakter: netezők szavazták meg

Listába szedtük a netes szavazás eredményét, szerintünk sok érdekesség kiderül belőle.

Kép
Sztárok

Akkor és most: Így változott meg Madonna arca 25 év alatt

Madonna hihetetlen átalakulását már a legnagyobb rajongói sem tudják szívből jövő lelkesedéssel fogadni.

Kép
Sztárok

Fény derült rá, mikor mutatja meg Borbély Alexandra az ikerlányait: Elzát és Francit

Bár több fotón is szerepeltek már a kicsik, az arcukat eddig még nem láthattuk.

Kép
Szépség
Kép
Sztárok

Bámulatos átalakulás: Mutatjuk, hogyan fogyott el Adele 10 év alatt

Adele már több mint 45 kiló mínusznál jár!