Azt hiszed, mindent láttál már? Horvátország legkülönlegesebb gyöngyszemei - szerintünk!

Azt hiszed, mindent láttál már? Horvátország legkülönlegesebb gyöngyszemei - szerintünk!
Forrás: CNTB/Aleksandar Gospić

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Facebook
Twitter
Pinterest

Ha horvátországi nyaralásban gondolkozol, ezeket az úti célokat látnod kell!

Fél nap alatt elérhető, szuper a klímája és még is tengerparttal rendelkezik, de mégis inkább sokszínűsége miatt látogatja évente többmillió európai turista Horvátországot. Ez a kabócáktól zsongó, díszlet szépségű vidék a kitaposott ösvényeken túl bőven rendelkezik olyan régiókkal, szigetekkel és strandokkal, ahol nem kell sorban állni a napágyért, és ha úgy tartja kedvünk, kéretlen pillantásoktól távol dobhatjuk le a bikinifelsőt is.

Naplemente Palmižana öbölben

Fogadjunk, hogy még nem néztél naplementét a Palmižana öböl partjáról! Horvátország dúskál műemlékekben, hosszú, homokos strandokban és pezsgő bárokban csakúgy, mint békés, fenyőerdővel borított csendes oázisokban. Hvar szigete tökéletesen ötvözi mindezt: tele van romokkal, kis templomokkal és erődökkel, egzotikus növényvilággal, változatos gasztronómiával és sportlehetőségekkel is. De ha már idáig eljutsz, érdemes még eggyel tovább utazni, ugyanis Hvar előtt mintegy 20 kisebb-nagyobb sziget fekszik, melyek együttes neve a Pakleni szigetek. Hvarról Pakleni különleges öblébe, Palmižanába vízitaxival is eljuthatsz, ahol eldugott strandokat találhatsz, majd fantasztikus éttermek teraszán ülve nézheted, ahogy a rózsaszín millió árnyalatában játszó égen lenyugszik a nap. Felejthetetlen!

Kép
forrás: CNTB/Hrvoje Serdar

Halászok nyomában Šoltán

Splitet nem kell bemutatni, ugye? Szuper, akkor ideje, hogy vitorlás hajóról is jól megnézd magadnak. A horvát ugyanis tengerjáró nép, így ahhoz, hogy közelebb kerülj ehhez a kultúrához, tengerre kell, hogy szállj. Ha a horvát kis városokat és szigeteket vitorlással fedezed fel, az adriai szigetvilág új dimenziója tárul fel elötted. A festői öblök és a kristálytiszta tenger csendje garantáltan elfeledteti veled a mindennapok aggodalmait, akárcsak, a hatalmas hegyek és meredek sziklák tiszteletet parancsoló látványa. Fedezz fel egy egésznapos vitorlástúrával két gazdag tengerészeti hagyománnyal rendelkező, bűbájos szigetet, Šoltát és Bračot, Split kikötőjéből indulva! Sűrűnek tűnhet, de mégsem kell rohanásra számítanod, útközben többször lehorgonyoz a hajó, hogy ússzatok, sütkérezzetek, sőt, vacsorázzatok is egy jót. Ígérjük, hal roston még nem csúszott annyira, mint a hajó fedélzetén fog.

Kép
forrás: CNTB

Delfinlesen Kornatiban

Horvátország bővelkedik filmszerű tájakban (és jól bevált forgatási helyszínekben) illetve változatos növény- és állatvilágban. Sűrű tölgyfaerdők, cakkos hegyek, csillogó vízfelszínű tavak, ezüstkék folyók és mesébe illő vízesések gazdagítják a környezetet. A világhírű Plitvicei-tavakat egyszer látni kell, de ha már “megvolt”, a közvetlen szomszédságában található Kornati Nemzeti Parkot sem szabad kihagynod. A 220 km²-es, lakatlan természetvédelmi terület a túrázók paradicsoma, még úgy is, hogy csak kijelölt útvonalakon barangolhat az arra járó. De hajóval is érdemes megkörnyékezni, hiszen a délelőtti órákban akár delfineket is megfigyelhetsz Kornatin. A szigetcsoporthoz tartozó Mana szigete körül él az Adriai-tenger valaha megfigyelt legnagyobb palackorrú delfinek csoportja, több mint 50 példány. Ha a partmenti koralloknál és gyöngykagylóknál is többre vágysz, indulhat az expedíció, amihez sok szerencsét kívánunk!

Kép
forrás: CNTB/Aleksandar Gospić

Videók

Életmód

Tisztább és egészséges víz otthon! A vízszűrő kancsó előnyei és kiválasztásának szempontjai

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

JOY SOCIAL MEDIA AWARD 2024 - Szavazz te is a kedvencedre!

Kép
Sztárok

Lekapták őket: Már nem tudják tovább titkolni, ő a Bridgerton sorozat sztárjának gyönyörű barátnője! - FOTÓ

Colin Bridgertont alakító szexi színész már nem tudja tovább titkolni kapcsolatát, ugyanis lencsevégre kapták őket. Mutatjuk, ki Luke Newton csinos barátnője!

Kép
Szépség

Tényleg árthat hajunknak a sós víz? Ha erre figyelsz, nem lehet baj a nyaralás során

A nyári tengerparti nyaralások alkalmával nem csupán bőrünk védelme érdemel kiemelt figyelmet, hanem fontos, hogy hajtincseink is megfelelő ápolásban és gondoskodásban részesüljenek. Mutatjuk, hogyan!

Kép
Életmód

Már nem a fehérje a legnagyobb táplálkozási őrület: 2024-ben ez a makrotápanyag vált a legfontosabbá

Igen, igen, fontos a fehérjebevitel, de 2024-ben a rostok kerültek a reflektorfénybe!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 15 kihagyhatatlan nyári ruha 15 ezer forint alatt

A nyári ruhák terén tényleg megéri a változatosságra törekedni.

Kép
Életmód

Hiányuk demenciához vezethet! Avagy íme a 6 legerősebb agyműködést serkentő vitamin

Az emberi agy a testünk legbonyolultabb szerve. Felelős a gondolkodásért, az érzelmekért, a memóriáért, a tanulásért, a kreativitásért és még hosszan sorolhatnánk. Ahogy öregszünk, vagy ha krónikus betegségekkel küzdünk, a kognitív funkcióink romlani kezdhetnek. Ez a hanyatlás számos tényezőből eredhet, beleértve a nem megfelelő táplálkozást, a genetikai hajlamot, a stresszt, és természetesen a vitaminhiányokat is. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a vitaminokat, melyek az agyműködés serkentéséért is felelnek.

Kép
Sztárok

Volt, hogy tizenhárom hónap alatt 42 kilót fogyott! Avagy 10 őrültes dolog Karl Lagerfeldről

Karl Lagerfeld életét megannyi titok és szóbeszéd lengte körbe és ez a varázs az évek múlásával sem veszít érdekes bájából.