Az olasz nők szépségének 4 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik

Az olasz nők szépségének 4 titka, aminek utánozhatatlan megjelenésüket köszönhetik
Forrás: Getty Images

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Tudod, mi a közös a világ leggyönyörűbb női között számontartott Monica Bellucciban, Sophia Lorenben, Isabella Rosselliniben és Gina Lollobrigidában? Igen, mindannyian Olaszországból származnak és valójában végtelenül egyszerű, de annál hatásosabb beauty trükkökre esküsznek!

A cikk támogatója a Martimex

Az olasz nők a természetes, klasszikus szépségükről és eleganciájukról híresek – elég, ha Monica Belluccira, Sophia Lorenre, Isabella Rossellinire, illetve Gina Lollobrigidára gondolunk. Az utánozhatatlannak tűnő megjelenésük titka azonban korántsem a bonyolult beauty rutinokban rejlik, sőt! Valójában kifejezetten egyszerű trükkökkel ápolják a hajukat és a bőrüket, ráadásul a legtöbben olyan természetes csodaszerekre támaszkodnak, amik mindegyikünk konyhájában megtalálhatóak. Jól tudják azt is, hogy a stressz öregít, szóval az öngondoskodás náluk nem alku tárgya: egy hosszú nap után gyakran lazítanak egy pohár bor mellett és az étcsokoládéról sem mondanak le, mert az a mottójuk, hogy a boldog arc mindig vonzóbb. Nem is kérdés, van tőlük mit tanulni, nézzük is, milyen szépségtrükkökre esküsznek!

1. Az élet napos oldala

Tudtad, hogy Magyarországon még a nyári hónapokban is minden második ember D-vitamin-hiányban szenved? Nos, az olasz nők egészségét ez a veszély egyáltalán nem fenyegeti, mert ők hisznek a nap gyógyító erejében: azzal érvelnek, hogy a ráncok megjelenését úgysem kerülhetik el, vagyis akkor miért is ne fürdőzhetnének a napsugarakban? A szoláriumokat azért messziről elkerülik és természetesen a fényvédő használatáról sosem felejtkeznek el a szabadban.

gif

2. A kevesebb több

Ha szépségápolásról van szó, a világ egyik leggyönyörűbb nője, Monica Bellucci az egyszerűség híve, ezért a rutinja mindössze pár lépésből áll: megtisztítja az arcát, könnyű krémet, szempillaspirált és szájfényt tesz fel. Ezenkívül hetente kétszer hajat mos és olívaolajjal óvja a tincsek végét a töredezéstől – és már kész is! Az olasz nők a természetes szépségre törekszenek és bár nem mondanak nemet egy csodaszép vörös körömlakkra vagy egy élénk rózsaszín rúzsra, a visszafogottság a legfőbb elvük. Nem viszik túlzásba a sminkelést, inkább hagyják, hogy a bőrük szabadon lélegezzen. Sőt, az olasz nők aligha követik a legújabb makeup trendeket, mivel úgy tartják, az időtlen megjelenés az, ami sosem mehet ki a divatból. Nem foglalkoznak az aktuálisan felkapott és népszerű termékekkel, hanem ragaszkodnak a régi, jól bevált összetevőkhöz.

gif

3. Az illat örök

Az olasz nők monogám kapcsolatban élnek a parfümjükkel, mert szeretik, ha egy illat tulajdonképpen a személyiségük részévé, jellegzetessé válik az életükben. Ha úgy döntöttél, hogy követed a példájukat, a Q by Dolce&Gabbana parfümje nemcsak örök kiegészítőd lehet, hanem még a „dolce vita” életérzést is elhozza Neked, hiszen Daphne Bugey parfümőr fás-gyümölcsös kreációjában pontosan a fanyar szicíliai citromokat érezheted a vérnarancs és a jázminszirmok mellett. A friss és addiktív, zamatos citrom között lenyűgöző kontrasztot ad az ellenállhatatlan cseresznye a szívjegyben. Ezek az egyszerre fanyar és édes jegyek tökéletes kontrasztot alkotnak, a krémes heliotrope pedig kiválóan kiegészíti őket. A parfüm zárása egyébként közös vonásokat mutat a K by Dolce&Gabbana férfiaknak szóló illattal: mindkét illat a vibráló cédrusfán alapul, amelyet a pézsma finom kifinomultsága erősít fel. A Q by Dolce&Gabbana üvegcséit nem véletlenül díszítették királyi koronával, ugyanis azok a nők ihlették ezt a parfümöt, akik bátran szembenéznek minden kihívással, szenvedélyesek és energikusak.

Kép

4. Szépségápolás a konyhában

Sophia Loren azt vallja, hogy a szépség belülről fakad és valószínűleg több időt tölt a konyhában, mint a tükör előtt. Képzeld, az Oscar-díjas színésznő már több szakácskönyvet is kiadott, imád főzni, sőt, még az olívaolajat nemcsak az ételei elkészítéséhez használja, hanem szépségápolásra is. Ezzel mossa le a sminket az arcáról és még a napsugárzás okozta károk csökkentésére is beveti, mert öregedésgátló E-vitamint és a hidratáló szkvalént tartalmaz. Persze más csodaszert is találhatsz a konyhádban: ilyen például a kávézacc, amiből kiváló bőrradírt dobhatsz össze kókusz-, vagy olívaolaj hozzáadásával a cellulitisz és a striák ellen.

gif

ÉS EZT LÁTTAD MÁR?

Galéria / 10 kép

Így változott Monica Bellucci az évek során

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!