Az OBALOGH sztori

Az OBALOGH sztori
Forrás: PR

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A történet valamikor a 90-es évek végén kezdődött. Balogh Orsolya, az OBALOGH divatmárka vezető tervezője és tulajdonosa emlékszik vissza a kezdetekre.

Az OBALOGH divatmárka vezető tervezője és tulajdonosa gyerekként egy szatmári kisvárosban a fejébe vette, hogy egyszemélyes divatcéget épít. Az álom úgy tűnik megvalósulni látszik, hisz az alig pár hónapja startoló brandet kezdjük egyre többen megismerni. No de mi lehet a napjainkat megnehezítő pandémiás időszakban is lelkesedéssel teli kommunikációs szakember/divattervező sztorija mögött?

Ráuntam az egyszerű életre. Látni akartam a világot, meg akartam ismerni más kultúrákat, vallásokat – mondja Orsolya.

Kép

Már gyerekként sem voltam átlagos, mindig le kellett kötnöm magam, s amikor már teljesen kimerítettem a körülöttem lévők energiaforrását, rajzlapot és filctollat ragadtam. Annak idején, amikor még Cindy Crawford, és Claudia Schiffer sétált a ma is megtörhetetlenül sikeres divattervezők bemutatóin eldöntöttem, „majd ha nagy leszek”, az én ruháimban fognak sétálni a lányok. Azóta eltelt sok év, viszont a fejemben még mindig ott vannak a sötétkék, uszályos estélyik, az elegáns, fekete koktélruhák. Ez csupán egy gyermeki álom volt akkor, szélnek is eresztettem. Egyik nap rocksztár, másik nap tv bemondó akartam lenni, vagy rádiós. Viszont az óriási a kalandvágy mindig ott kattogott bennem, így a főiskola elvégzése után Londonba költöztem.

„Innen jön a Rolling Stones, Galliano, McQueen és a Spice Girls”- gondoltam, úgyhogy baj már nem lehet. 9 évet húztam le itt, itt töltött éveim alatt a Stansted Reptér egyik gyorséttermének éjszakai műszakja mellett a BBC újságíróitól és média szakembereitől tanultam, s mivel a média nagy szerelmem volt a divat mellett, kamu stage pass-al belógtam a divathetekre, keresve azt, amit még soha, senki sem alkotott meg. Rájöttem, itt már telített a piac, így nem formában, hanem életérzésben, energiában kell mérni a különlegességet - mesélte a márka tulajdonosa.

Mindenhonnan elküldtek. Nagy magazinok, divatlapok, kozmetikai cégek, naturkozmetikumok, vitamincégek. Sehová sem kellett egy Kelet- európai kislány, hiába tanultam, hiába kopogtattam, vagy turbóztam fel az önéletrajzom világot rengető ideákkal. „Majd én, én színt hozok a lapba, én hatalmas forgalmat generálok!” – mondtam, de a kutyát nem érdekelte. Kerestem az igazságot Ázsiában éveken keresztül. Hátizsákkal vándoroltam New York utcáin, Afrikában a maszájok népviseletét mustráltam – „I like your stuff” - mondtam a helyi arcnak. Minden földrészről volt egy haverom. Egy őrült motorozás alkalmával pedig, amit egy hatalmas borulás követett, vérző lábbal, kék zöld foltokkal, összetört motorral felsántikáltam Thaiföld egyik legmagasabb pontjára. Az egyik legnagyobb buddhista szerzetes kolostor ez. Beálltam a sorba, megkaptam az áldást, majd bevillant egy gondolat:

„Itt az idő”

Kép
forrás: PR

Intenzív energiákat észleltem magam körül, éreztem, tudtam, át kell adnom valami üzenetet korunk emberének. „A RUHÁK, basszus!!!” Előkotortam a régi firkáimat, lázasan kutattam a varrodákat, miközben lelki szemeim előtt végig ott lebegett a szerzetes tekintetéből áradó meleg, mégis kőkemény üzenet. „Nem vagy őrült, neked feladatod van! „ „Mi, az, hogy ruhákat gyártsak?” – kérdeztem magamtól…

Aztán valami hazahúzott, talán a Brexit rúgott ki Londonból. Végül elég jól alakult a karrierem is Budapesten, a munka mellett hétvégéimet és estéimet feláldozva divatcéget alapítottam - emlékezik vissza Orsolya.

Aztán beütött a Covid. Talán ez volt az üzenet mögött. Most minden annyira más, talán a négy fal között az ember kénytelen észrevenni, ráébredni, hogy mi is a saját lelkének üzenete. Amit az eddig rohanó világban nem hallott meg, s a Sors, Isten, az Univerzum, vagy ahogy tetszik figyelmeztet.

Kép
forrás: PR

Mi a hivatásod, mi a tálentumod? Igen, ezt az álomszerű kérdőjelet szövöm bele a ruháimba, igyekszem felébreszteni az alvó, feszültségekkel teli, szorongó lelkű embert.

Ez az időszak talán megtanít minket, nőket arra, hogy igenis, egy ilyen világot rengető sokk alatt is képesek vagyunk felvenni a kapcsolatot igazi önvalónkkal. Családos anyák vagy szingli karrieristák, kalandor lelkek vagy otthonülősök, itt az idő! Ha egy picit felvesszük a kapcsolatot a bent pislákoló fénnyel lehet, hogy ezt a magasabb erők is meghallják, s talán egy picivel szebben indul a nap, ha tudod, mire születtél.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!

Kép
Életmód

9 reggeli szokás, ami beindítja a fogyást: néhány apró változtatás meghozza a hatását!

A fogyás sokak számára cél, azonban megvalósítása már jóval nehezebb, mint maga az elhatározás. Néhány kiló leadása azonban nem feltétlenül jelenti a jelenlegi étrend és életmód teljes átalakítását. Valójában néhány apró változtatás a reggeli rutinban már jelentősen segíthet a fogyásban.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: 5 kedvezményes árú arcszérum, amit imádnak a vásárlók

Hoztunk most pár olyan kedvezményes arcszérumot, amit a visszajelzések szerint tényleg érdemes kipróbálnod!

Kép
Életmód

Erre az állatjegyre különösen kaotikus időszak vár a kínai asztrológus szerint - teljesen betesz neki a Sárkány hónapja

Most mindent megtudhatsz arról, milyen emberek a kínai asztrológia szerint a Sárkány állatjegy szülöttei.

Kép
Sztárok

Elolvadtunk! 2 év után fotó készült Amber Heard kislányáról, a kis Oonagh hihetetlenül cuki

Amber Heard kislánya, Oonagh Paige már 3 éves, most pedig friss fotót láthatunk róla!