Így élt Audrey Hepburn élete utolsó hónapjaiban: szívszorító, hogyan telt utolsó karácsonya

Így élt Audrey Hepburn élete utolsó hónapjaiban: szívszorító, hogyan telt utolsó karácsonya
Forrás: Getty Images

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Audrey Hepburn túl korán hagyta itt ezt a világot, megható, hogyan teltek utolsó hónapjai.

A legendás színésznő, stílusikon és jótékonysági aktivista, Audrey Hepburn 1929. május 4-én született Belgiumban, egy nemesi család leánygyermekeként. Szülei egy-egy válást követően találtak egymásra, Ella van Heemstra és Joseph Victor Anthony Ruston 1926-ban kötötték össze az életüket. A színésznő gyermekkorát származásának megfelelően Belgiumban, Angliában és Hollandiában töltötte, előkelő neveltetést kapott. 1935-ben édesapja váratlanul elhagyta a családot, erről Audrey Hepburn mindig azt mondta: „ez volt életem legtraumatikusabb eseménye”.

Audrey Hepburn nevét soha nem felejti el a világ.
forrás: Getty Images
Audrey Hepburn nevét soha nem felejti el a világ.

Audrey Hepburn sokat szenvedett

A világháború évei alatt a színésznő elkezdett balettozni tanulni, később táncelőadásokkal gyűjtött pénzt a holland ellenállásnak. Amikor a németek elzárták az élelmiszerforrásokat Hollandia irányába, a helyiek kénytelenek voltak tulipánokból lisztet készíteni, hogy életben maradjanak. Ebben az időben a színésznő súlyosan megbetegedett az alultápláltságból fakadóan, besárgult, ödémás lett a lába, tüdőgyulladást kapott, édesanyja alig tudta megmenteni az életét. Később azt mondta, az éhezés éveinek következtében szokott le az evésről, ezért volt egész életében annyira karcsú, vékony alkat. Mivel a saját bőrén tapasztalta meg, milyen a nélkülözés, a szenvedés, elképesztően empatikus ember vált belőle, aki egész életében segítette a gyengébbeket.

Filmes karrierje jóval később, az ötvenes években indult be, olyan klasszikusokban szerepelt, mint a Római vakáció, az Álom luxuskivitelben, a My Fair Lady, a Sabrina, a Mókás arc, az Amerikai fogócska vagy a Várj, míg sötét lesz. Audrey Hepburn először 1954-ben ment férjhez, Mel Ferrer színésztől 1960-ban fia született, aki a Sean nevet kapta. 1968-ban váltak el, a sztár pedig még ebben az évben beleszeretett az olasz orvosba, Andrea Dottiba. Második fia, Luca 1969-ben jött a világra.

Audrey Hepburn így élt élete utolsó hónapjaiban

Színésznői pályafutása után Audrey Hepburn jótékonysági aktivista lett, akit a világon mindenhol imádtak. Története azonban túl korán és szomorúan ért véget. 1992-ben, amikor Szomáliából tartott hazafelé Svájcba, súlyos hasi fájdalmakat tapasztalt, rögtön egy Los Angeles-i kórházba vitték. Ekkor derült ki, hogy vastagbélrákja van, megműtötték, majd kemoterápiát kapott. Ennek ellenére a színésznő tudta, hónapokon belül meg fog halni.

Audrey Hepburn élete utolsó karácsonyát szerette volna az otthonában, Svájcban tölteni, állapota azonban olyan törékeny volt, hogy csak úgy nem szállhatott repülőre. Ekkor legjobb barátja, a divattervező Hubert de Givenchy szerzett egy magánrepülőt, amit virágokkal feldíszítve bocsájtott a rendelkezésére a hazaúthoz. Gépekre kötve kelt útra, a személyzet és a pilóta pedig mindent megtett annak érdekében, hogy csökkentsék repülés közben a légnyomást, így óvva a súlyos beteg színésznőt.

Karácsonykor Audrey Hepburn megkérte egy barátját arra, vegyen neki három különleges kabátot, ezeket tette a fa alá Givenchy, Sean és Robert Wolders, az akkori párja számára. Azt kérte tőlük, mindig gondoljanak majd rá, amikor viselik. Utolsó szentestéjének éjjelén így búcsúzott el a családjától:

„Ez volt életem legszebb karácsonya!”

Audrey Hepburn néhány héttel később, 1993. január 20-án álmában hunyt el egy hospice házban. Fiainak összesen öt gyermeke született, Sean-nak van egy lánya, Emma Ferrer, illetve két fia, Gregorio és Santiago Ferrer. Luca két kislány apukája.

Most pedig íme10 felejthetetlen idézet Audrey Hepburntől!

Galéria / 10 kép

10 felejthetetlen idézet Audrey Hepburntől

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!