Stílusos, könnyű és bírja a strapát - teszteltük az Asus Zenbook 13-at

Stílusos, könnyű és bírja a strapát - teszteltük az Asus Zenbook 13-at
Forrás: Hámori Zsófia

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Bármennyire is klisésnek tűnik a rohanó városi életre hivatkozni, a folyamatos versenyfutás az idővel igenis szerves része a mindennapjainknak. Ehhez pedig olyan kütyükre van szükségünk, amik tudják tartani a lépést.

A cikk támogatója az Asus

Egy jó laptop a háztartásban ma már szinte alapkövetelmény, hiszen nem csak munkaeszközként, de egyszereplős szórakoztató központként is funkcionál. Ki kell szolgálnia az elmúlt hónapokban állandósult pingpongozást a home office és az irodai lét között -annak minden szabadságával és nyűgjével együtt- és persze stabilan kell állnia a sarat az esti Netflix maratonok során.

Mi az, amiben biztosan topon kell lennie?

Legyen könnyen hordozható

Pörgős városi nőként szinte kizárt, hogy reggel két táskával vágjak neki a napnak, de nem is akarok kisbőröndöt megszégyenítő pakkal operálni. Ezért kompakt megoldásokat keresek, amik tényleg megkönnyítik az életemet. Az Asus Zenbook 13 kicsivel több, mint 1 kg-t nyom, a 13 hüvelykes modell pedig tökéletesen passzol egy közepes méretű hátizsákba, mindezt anélkül, hogy úgy érezzem kompromisszumot kötöttem a kényelmem javára, de a képernyő láthatóságának rovására.

Kép
forrás: Hámori Zsófia

Bírja a gyűrődést

A nehéz laptopok mellett a szempillantás alatt kaotikus kábelgombóccá változó töltők a másik halálom. Ha tudom, hogy kávézóból fogok dolgozni, vagy párórás útra viszem a gépem, igyekszem indulás előtt maxra járatni az akksit, hogy megspórolhassam a vezeték cipelés és konnektor keresés mizériáját. Az Asus szépsége 14 órán át bírja töltés nélkül, így tökéletesen eleget tesz az elvárásomnak, hogy le tudjak hozni egy teljes napot vele. Ha pedig mégis szükség lenne egy kis utánpótlásra, gyorstöltő üzemmódban 49 perc alatt 60%-ra lehet tornázni az üzemidőt, ráadásul az USB-C töltésnek köszönhetően a legtöbb mobiltöltővel is kompatibilis.

Kép
forrás: Hámori Zsófia

Legyen könnyen kezelhető

Az utóbbi időben egyre ritkább, hogy klasszikus formában, asztal mellől dolgozom, ezért fontos számomra, hogy olyan laptopom legyen, aminek a billentyűzete igazán kézre esik. A Zenbookon nem csak nappal, de a teljes háttérvilágításnak köszönhetően az éjszakába nyúló munka közben is kifejezetten kényelmes gépelni. Az pedig, hogy a Precision Touchpad egy mozdulattal átalakítható numerikus billentyűzetté, vagy hogy az ErgoLift zsanér a képernyő kihajtásával automatikusan megemeli kicsit a billentyűzetet, ezzel jobb szöget adva a gépelésnek, csak még élvezhetőbbé teszik a használatot.

Kép
forrás: Hámori Zsófia

Kiegyenlített külcsín vs. belbecs játszma

Erős csúsztatás lenne úgy tenni, mintha nem lenne fontos, hogy az eszköz önmagában mutatós legyen, ugyanakkor a szép design mellett az erős tartalom is elengedhetetlen. A stabil processzor mellett, ami számomra kardinális egy laptopnál az a kép- és hangminőség, valamint az okos részletek. Az Asus Zenbook 13 vékonykávás kijelzője pontos színeket nyújt, aminek köszönhetően a vizuális élmény realisztikusabb, legyen szó filmnézésről, sima netes szörfölésről vagy olyan munkáról ahol fontosak a képi részletek. A Harman Kardon által minősített hangrendszer bírja a nagy hangerőt, viszont nem szabad elfelejteni, hogy nincs rajta jack dugó kimenet, ezért, ha fülest akarok csatlakoztatni, mindenképp magamnál kell tartanom a hozzá tartozó átalakítót. A Windows Hello érintés nélküli, biztonságos bejelentkezést is támogató 3d IR kamerának köszönhetően nem csak az egyre népszerűbb videomeetingeken tündökölhetünk, hanem arcunkkal azonosítva magunkat, pillanatok alatt biztonságosan léphetünk be saját fiókunkba.

Szeretnél még többet tudni az Asus Zenbookjáról? További információkat itt találsz!

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!

Kép
Életmód

Ezeket próbáld ki reggel: 9 étel, ami nagyobb energialöketet ad, mint a kávé

Oké, talán a reggeli kávét nem kell velük kiváltanod, de napközben sokat segíthetnek.

Kép
Sztárok

Újabb baleset! Chris Pratt komolyan megsérült legújabb filmjének forgatásán, maga osztott meg fotót az állapotáról

Chris Pratt tegnap megsérült a Mercy 4. forgatási napján! Lehet csúszni fog a premier?

Kép
Életmód

6 csillagjegy, aki nagyon sok pénzhez juthat a következő hetekben - nekik szerencsét hoz a Jupiter-Uránusz együttállás!

Április 20-án érkezik a Jupiter-Uránusz együttállás, ami az év legjelentősebb asztrológiai eseménye. Tudd meg, hogy a te csillagjegyedre hatással lesz-e!

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.