Elveszettnek érzed magad a munkahelyeden? Próbáld ki az Anti-Goals trendet, ami igazi változást hozhat a karrieredben

Elveszettnek érzed magad a munkahelyeden? Próbáld ki az Anti-Goals trendet, ami igazi változást hozhat a karrieredben
Forrás: InterCom

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Ha összeállítod, mik az úgynevezett „anti-céljaid” a munkádban, sokkal lelkesebbé és motiváltabbá válhatsz.

Tegyük fel, hogy a főnököd épp most jelentette be egy meetingen minden kolléga füle hallatára, hogy előléptet téged, ami nagyszerű hír a karriered szempontjából, hiszen általa javul az önértékelésed, a fizetésed pedig magasabb lesz, mint eddig bármikor. Akkor vajon miért van az, hogy mégsem érzed magad annyira elhivatottnak és inspiráltnak?
Álommunka nem létezik, ebben biztosan megegyezhetünk, pláne nem a karrierünk határozza meg, mennyit érünk. Azonban az sem oké, ha a munka miatt szenvedést, kiégést és bizonytalanságot élünk át. Ennek ellenére a fenti érzések gyakran jönnek elő, Selena Rezvani vezetői tanácsadót és coach-ot pedig most állítja, az „Anti-Goals”, vagyis anti-célok nevű trend lehet a megoldás a problémára!

Anti-Goals: mi az az anti-célok trend?

A főnököd minden áldott nap alaposan megnézi, hogy haladsz a teendőiddel, vagy ötször megkérdezi elkészültél-e már azzal a nagyon fontos jelentéssel vagy válaszoltál-e az e-mailjére. Ettől napi szinten sok-sok frusztrációt érzel és azt, nem vagy támogatva. Az anti-célok használatával észreveheted, mik azok a mintázatok a munkanapjaidban, amik rossz érzésekhez vezetnek. Ez azért jó, mert az ember hajlamos elfelejteni, hogy a saját életét ő tervezi meg, akkor is, ha a munkájáról van szó. „Azok az ügyfeleim, akik ismerik az anti-céljaikat, arról számoltak be, hogy energikusabban és magabiztosan dolgoznak a hétköznapokban” – mondta módszeréről Selena.
És hogy igazából miért érdemes kipróbálnod? Elképzelhető, hogy a kollégád csak úgy ragyog, amikor kiselőadást kell tartania, míg te ugyanebben a helyzetben iszonyúan szorongsz. Ez teljesen rendben van, nincs két egyforma anti-cél lista, különbözőek vagyunk. „Meg kell értened, mi az, ami lehúz, hiszen ezáltal hatékonyabban megy majd az öngondoskodás és az önegyüttérzés” – tette hozzá a szakember.

Így állítsd össze a saját Anti-Goals listádat

Rezvani szerint nagyon egyszerű dolgokban érdemes gondolkozni a lista összeállítása közben, íme néhány példa a szakembertől:

Anti-cél: Utálom mindennap órákon át ugyanazt a falat nézni.

Megoldás: Minden munkanapon szánj az ebédszünetedből 5-10 percet arra, hogy sétálj a szabadban egy kicsit.

Anti-cél: Mindig megzavarnak munka közben, nem tudok elmélyülni.

Megoldás: A heti meetingen kedvesen mondd el, hogy azt szeretnéd, ha a jövőben inkább Skype-on vagy Messengeren szólnának, ha szükség van rád, cserébe amint csak tudsz, reagálsz.

Anti-cél: Motiválatlannak érzem magam otthon egyedül a home office-ban.

Megoldás: Alakíts ki egy olyan dolgozósarkot otthon, amelyben jól érzed magad és segít koncentrálni.

Videók

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Életmód

A 10 legjobb vendégsztár a harmincéves Jóbarátokból

Egyik kedvenc sorozatunk, amit máig bármikor szívesen újranézünk. De a főhősökön kívül is voltak benne kiváló alakítások.

Kép
Életmód

Hollywood abortuszra kényszerítette a színésznőket! Avagy a múlt legdurvább botrányai a filmiparban!

Rengeteg titkot rejt a filmipar. Hollywood tele van szörnyű botrányokkal, és ez régen sem volt másképp, sőt! Mutatjuk a legdurvábbakat!

Kép
Életmód

Ezekre a foltokra figyelj: a leggyakrabban vitaminhiányra utalnak!

Megfelelő mennyiségű alvás, kiegyensúlyozott táplálkozás, rendszeres testmozgás, csak pár fontos tényező, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesek legyünk és jól érezzük magunkat a bőrünkben. De mi történik akkor, hogy ha mégis gyengének érezzük magunkat, és a tükörbe nézve bőrproblémákkal szembesülünk?

Kép
Stílus

Hoppá! Angelina Jolie a vörös szőnyegen villantotta meg legújabb tetoválását egy szexi, kivágott ruhában! - Egyesek szerint Brad Pittnek akar vele üzenni

Angelina Jolie szexi, kivágott ruhája sem vonhatta el a figyelmet új, igencsak különleges helyre került tetoválásáról.

Kép
Életmód

Magyar Mozgókép Díj 2024: Nézd meg itt a nyertesek teljes listáját!

A Magyar Filmakadémia védnökségével a Magyar Mozgókép Fesztiválon a Semmelweis kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat, a legjobb rendező pedig annak alkotója, Koltai Lajos lett. Mutatjuk a győztesek listáját!

Kép
Életmód

Oroszlán, kakas és labdazsonglőr srác - mutatjuk a foci-Eb-k kabaláit

Idén egy Albärt nevű mackóval találkozhatunk majd a helyszíneken és a közvetítésekben, de vajon kik voltak az elődei?