Elveszettnek érzed magad a munkahelyeden? Próbáld ki az Anti-Goals trendet, ami igazi változást hozhat a karrieredben

Elveszettnek érzed magad a munkahelyeden? Próbáld ki az Anti-Goals trendet, ami igazi változást hozhat a karrieredben
Forrás: InterCom

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Facebook
Twitter
Pinterest

Ha összeállítod, mik az úgynevezett „anti-céljaid” a munkádban, sokkal lelkesebbé és motiváltabbá válhatsz.

Tegyük fel, hogy a főnököd épp most jelentette be egy meetingen minden kolléga füle hallatára, hogy előléptet téged, ami nagyszerű hír a karriered szempontjából, hiszen általa javul az önértékelésed, a fizetésed pedig magasabb lesz, mint eddig bármikor. Akkor vajon miért van az, hogy mégsem érzed magad annyira elhivatottnak és inspiráltnak?
Álommunka nem létezik, ebben biztosan megegyezhetünk, pláne nem a karrierünk határozza meg, mennyit érünk. Azonban az sem oké, ha a munka miatt szenvedést, kiégést és bizonytalanságot élünk át. Ennek ellenére a fenti érzések gyakran jönnek elő, Selena Rezvani vezetői tanácsadót és coach-ot pedig most állítja, az „Anti-Goals”, vagyis anti-célok nevű trend lehet a megoldás a problémára!

Anti-Goals: mi az az anti-célok trend?

A főnököd minden áldott nap alaposan megnézi, hogy haladsz a teendőiddel, vagy ötször megkérdezi elkészültél-e már azzal a nagyon fontos jelentéssel vagy válaszoltál-e az e-mailjére. Ettől napi szinten sok-sok frusztrációt érzel és azt, nem vagy támogatva. Az anti-célok használatával észreveheted, mik azok a mintázatok a munkanapjaidban, amik rossz érzésekhez vezetnek. Ez azért jó, mert az ember hajlamos elfelejteni, hogy a saját életét ő tervezi meg, akkor is, ha a munkájáról van szó. „Azok az ügyfeleim, akik ismerik az anti-céljaikat, arról számoltak be, hogy energikusabban és magabiztosan dolgoznak a hétköznapokban” – mondta módszeréről Selena.
És hogy igazából miért érdemes kipróbálnod? Elképzelhető, hogy a kollégád csak úgy ragyog, amikor kiselőadást kell tartania, míg te ugyanebben a helyzetben iszonyúan szorongsz. Ez teljesen rendben van, nincs két egyforma anti-cél lista, különbözőek vagyunk. „Meg kell értened, mi az, ami lehúz, hiszen ezáltal hatékonyabban megy majd az öngondoskodás és az önegyüttérzés” – tette hozzá a szakember.

Így állítsd össze a saját Anti-Goals listádat

Rezvani szerint nagyon egyszerű dolgokban érdemes gondolkozni a lista összeállítása közben, íme néhány példa a szakembertől:

Anti-cél: Utálom mindennap órákon át ugyanazt a falat nézni.

Megoldás: Minden munkanapon szánj az ebédszünetedből 5-10 percet arra, hogy sétálj a szabadban egy kicsit.

Anti-cél: Mindig megzavarnak munka közben, nem tudok elmélyülni.

Megoldás: A heti meetingen kedvesen mondd el, hogy azt szeretnéd, ha a jövőben inkább Skype-on vagy Messengeren szólnának, ha szükség van rád, cserébe amint csak tudsz, reagálsz.

Anti-cél: Motiválatlannak érzem magam otthon egyedül a home office-ban.

Megoldás: Alakíts ki egy olyan dolgozósarkot otthon, amelyben jól érzed magad és segít koncentrálni.

Videók

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.