A fotós, aki a legnagyobb szexszimbólumoktól Erzsébet királynőig mindenkit megkapott

A fotós, aki a legnagyobb szexszimbólumoktól Erzsébet királynőig mindenkit megkapott
Forrás: GettyImages
Facebook
Twitter
Pinterest

Annie Leibovitz kivételesen gazdag fotógyűjteményéből válogattunk!

Annie Leibovitz amerikai fotográfus, aki elsősorban zenészekről, színészekről és más hírességekről készült portréfotóiról vált ismerté. Annie 13 éven át volt a Rolling Stone zenei magazin fotósa, ezalatt lett világszerte ismert, majd 1975-ben hivatalos fotósként kísérte világkörüli útján a Rolling Stones együttest.

Az 1980-as években kilépett a rock-fotós skatulyából, reklámkampányokhoz és könyvekhez is fotózott, számos díjat is nyert, majd 1983-ban végleg elhagyta a Rolling Stone-t és immár exkluzív szerződés nélkül, a Vanity Fair magazinnak kezdett dolgozni. Legtöbb munkája a mai jelenleg is itt jelenik meg, emellett több fotóalbumot is kiadott, ezek a Women, Olimpic Portraits, Dancers, American Music, Photographs 1970–1999, és Stardust, valmint ő volt a második fotós, akinek még életében önálló kiállítást szentelt a washingtoni National Portrait Gallery, a napokban pedig ő nyerte el a neves William Klein Fotóművészeti Díjat.

Kép
forrás: GettyImages

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy nincs olyan híresség, aki ne állt volna már Annie Leibovitz fényképezőgépe előtt, nevéhez pedig számos ikonikus, kultúrtörténeti szempontból is jelentős fotó köthető. Ott van például a John Lennon halálának reggelén elcsípett pillanat, amikor az ágyon ruhában fekvő Yoko Ono-t átöleli a meztelen Lennon, vagy Demi Moore meztelen kismama portréja. De ő készítette az első hivatalos képet Tom Cruise és Katie Holmes gyermekéről, Suriról, valamint egy csodálatos fotósorozatot az egykor boldog Brangelina családról. Annie jelenlétében valahogy megváltoznak a sztárok. Merészebbek, nyitottabbak lesznek. Elcsípte már az ágyban meztelenül a 80-as évek szexszimbólumát, Mark Wahlberget, ahogy alsónadrágját éppen lerántgatja egy kutya, de még a szokásokra és hagyományokra mindig adó Erzsébet királynő is pózolt neki.

Nézd meg galériánkban a legemlékezetesebb fotóit!

Galéria / 11 kép

Szédületes, szexi, szokatlan: Annie Leibovitz ikonikus fotói

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!