Amit a munkaerő-kölcsönzésről tudni érdemes

Amit a munkaerő-kölcsönzésről tudni érdemes
Facebook
Twitter
Pinterest

A munkaerő-kölcsönzés egy viszonylag elterjedt foglalkoztatási forma, azonban sok vállalat vezetője nincs tisztában vele, hogy miért is előnyös ezt a fajta megoldást választania, ha munkaerőre van szüksége.

A cégek legtöbbje még mindig a hagyományos munkaerő-felvételt preferálja annak minden költséges és időigényes hátrányával együtt. Azonban ha az adott cég igénybe venné egy munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég szolgáltatásait, ezeket a negatívumokat elkerülhetné.

Mivel foglalkozik egy munkaerő-kölcsönző cég?

Egy munkaerő-kölcsönző cég felkutatja a lehetséges munkavállalókat, felveszi őket saját állományba, a velük kapcsolatos összes adminisztratív feladatot ellátja, majd a kölcsönvevő cég számára a szerződésben meghatározott módon rendelkezésre (munkavégzésre) bocsátja.

Ennek értelmében a munkavállaló nem a kölcsönvevő céggel áll szerződéses kapcsolatban, hanem a kölcsönadó céggel, mégis a kölcsönvevő cég az, aki meghatározza a munkavégzés helyét és idejét, ellenőrzi az elvégzett munka minőségét, valamint kiadja a szabadságot.

A kölcsönadó cég intézi az adminisztrációt, ami azt jelenti, hogy munkaszerződést köt a munkavállalóval, meghatározza a bérét, teljesíti a kötelező bejelentéseket és bevallásokat, levonja az adóelőleget, befizeti a járulékokat, valamint intézi a bérszámfejtést és a kifizetést.

Milyen munkákra lehet munkaerőt kölcsönözni?

Az esetek többségében a gyártó- és a szolgáltatóiparban jellemző a munkaerő kölcsönzése főleg olyan pozíciókra, melyek betöltéséhez nincs szükség alapfoknál magasabb végzettségre. Az ilyen munkakörök jellemzően betanított fizikai munkák, így leginkább az autóipari beszállítók veszik igénybe a szolgáltatást.

Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy kizárólag alacsony végzettséggel rendelkező munkaerőt lehetne kölcsönözni, hiszen vannak olyan cégek, mint például a Beraman, amely nem kizárólag munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozik, hanem a cég szolgáltatásai között megtalálható a munkaerő-közvetítés is. A közvetítés révén pedig olyan magasan képzett szakemberekkel bővülhet a szakemberhiányban szenvedő vállalat csapata, amilyenre éppen szüksége van.

Jellemzően mikor éri meg munkaerőt kölcsönözni?

A legjellemzőbb eset, amikor egy vállalat munkaerő-kölcsönző céggel köt szerződést, ha hosszú távon nincs annyi munkavállalója, mint amennyire a megbízások elvégzéséhez szüksége lenne, vagy szintén tipikus eset, ha az adott vállalatnak csak szezonálisan, illetve egy-egy projektnél van szüksége átmenetileg több munkavállalóra.

Amennyiben az Ön vállalata is hasonló gondokkal küzd, gondolja át, hogy mennyi könnyebbséget hozna, ha a munkavállalók egy részét munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cégen keresztül foglalkoztatná. Ha úgy véli, hogy ez jelentős előnnyel járna, ne habozzon felkeresni a fent is említett Beramant!

Tovább olvasok
Kép
Sztárok

A legújabb sztárőrület: smoothie méhlepényből

Hilary Duff tapasztalatai alapján erős gyomor kell hozzá.

Kép
Szépség

Az ősz legszebb szemhéjpúder palettái, amik megdobogtatják a szíved

Mivel most mindannyian maszkot viselünk, a rúzst elfelejthetjük, hangsúlyozzuk, emeljük ki merészebben a szemeinket. Az őszi szemhéjpúder palettáktól nincsenek szebbek. Mutatjuk a kedvenceinket!

Kép
Stílus

Kutyával a vörös szőnyegen: a legstílusosabb, legcukibb és legsportosabb kutya-gazdi párosok és sztárok vonultak kedvenceikkel

Megrendezésre került az első Kutyával a vörös szőnyegen esemény, az InStyle és az Allee stílusos és kutyabarát rendezvénye. Mutatjuk a legemlékezetesebb pillanatokat!

Kép
Stílus

Marton Adrienn a magyar divattervezők elkötelezett rajongója

Marton Adrienn rajong a magyar tervezői darabokért, most pedig meg is mutatja gardróbja legkülönlegesebb darabjait!

Kép
Sztárok

Sophia Loren bevállalta: ősz hajra váltott egy filmszerep kedvéért

Sophia Loren ősz tincseivel együtt is ellenállhatatlan. Meg fogsz lepődni!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem