4 dolog, ami minden stílusos nő otthonában megtalálható

4 dolog, ami minden stílusos nő otthonában megtalálható
Forrás: Pexels

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Szeretnéd kiiktatni a lakásodból a stresszfaktort? Ha megfogadod a listánkon szereplő tanácsokat, boldogtalan és produktívan telnek a napjaid a négy fal között.

A cikk támogatója a The Million Roses

Mindannyian másképpen képzeljük el az álomotthont: van, aki letisztult, fekete-fehér színekben pompázó szobákban érzi jól magát, míg másokat az tesz boldoggá, ha meleg árnyalatokra festheti a falait és a bútorait. Nem számít, melyik tábort erősíted, akad néhány dolog, amire mindenképpen oda kell figyelned, ha azt szeretnéd, hogy a lakásos stílusos legyen – és ami ennél is fontosabb, örömöt okozzon neked pusztán azzal, hogy beléphetsz oda. Ha betartod a következő tippeket, stresszmentesítheted az életedet és még munkahelyi feladataiddal is gyorsabban, gördülékenyebben végzel majd.

1. Kávéfőző, amivel jól indulnak a napok

Egyáltalán nem mindegy, hogyan indítod a reggeljeidet, mivel ezek az órák azok, amelyek meghatározhatják a napod (további) alakulását. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ébredés után ne nyúlj azonnal a telefonodhoz és tarts legalább harminc percig digitális detoxot, mielőtt becsekkolnál a világba és a munkádba. Olvass pár oldalt az aktuális könyvedből, végezz nyújtógyakorlatokat, meditálj – és ami a legfontosabb, kortyolgass el nyugodtan, a mobilod pörgetése nélkül egy bögre feketét. Ehhez persze szükséged van egy szuper kávéfőzőre is, amivel könnyedén elkészítheted a lattédat vagy cappucinódat. Ezzel a háztartási géppel egyébként hetente akár több ezer forintot is megspórolhatsz, hiszen lássuk be, igencsak költséges, ha mindennap beugrasz egy forró italért a kedvenc kávézódba. És ha már itt tartunk, érdemes befektetned egy trendi kávézóasztalba is, ahol eltöltheted az énidőre szánt fél órádat.

2. Művészi alkotás, ami boldoggá tesz

Hiába „trendi” vagy „stílusos” a lakásod, sosem tartod majd otthonosnak, ha egyetlen olyan tárggyal sem dekorálod azt, ami azonnal boldoggá tesz, ahányszor csak ránézel. A művészet életre keltheti a tereket és meghittebbé, intimebbé, személyesebbé varázsolhatja a szobákat, amelyekben a napjaidat töltöd. Ne ijedj meg, szó sincs arról, hogy drága műalkotásokra kellene lecsapnod exkluzív aukciókon, sőt! Keretezz be egy képet, amit egy hobbifotós barátnőd lőtt rólad, állítsd ki a tesód gyermekének rajzait, vagy szerezd be a kedvenc festőd egyik művének lenyomatát. Ne az árcédulában mérd a művészi alkotás értékét, hanem abban, hogy mosolyt csal-e az arcodra, ha rápillantasz.

3. Virág, ami megszabadít a stressztől

Tudtad, hogy amikor virágot látsz, illetve megszagolod azt, csökkentheted a kortizol-szintedet, ezáltal nyugodtabbnak érezheted magadat? Nos, ez azért van, mert ilyenkor dopamin (boldogsághormon), oxitocin (szeretethormon) és szerotonin (örömhormon) szabadul fel a szervezetedben. A virágok tehát nemcsak a szobákat, hanem téged is feldobnak és pozitív szemléletet hozhatnak az életedbe. És képzeld, a tanulmányok azt bizonyítják, hogy ez a hatás akár több napig is eltarthat. Szóval sokkal erőteljesebb hangulatfokozók egy tábla csokoládénál és még a kalóriák miatt sem kell aggódnod a társaságukban. A rózsák például kifejezetten sok örömet okoznak azoknak, akik kapják őket: a Los Angeles-i székhelyű The Million Roses különleges örökrózsa dobozai pedig legalább három évig megőrzik a szépségüket és még öntöznöd sem kell őket. A kézzel készített, 35 színben kapható stílusos virágköltemények soha nem hervadnak el, ezért a megvásárlásukkal még egy lépéssel környezettudatosabbá teheted az otthonodat.

Ha három éven keresztül minden héten veszünk egy friss csokor rózsát, az ugyanakkora ökológia lábnyomot hagy, mintha egy benzines autóval megtettünk volna 13 904 kilométert

- emeli ki a cég kreatív igazgatója, Katharina Baron.

4. Home office irodasziget, ami növeli a produktivitást

Bár sokan kényszerből, a koronavírus-járvány kirobbanása miatt rendezkedtek be az otthoni munkavégzésre, mára azonban bebizonyosodott, hogy tényleg a home office-é a jövő – vagyis ideje kialakítod magadnak egy stílusos sarkot a lakásodban, ahol dolgozhatsz. A munkakörnyezet ugyanis erőteljesen befolyásolja a produktivitásodat, úgyhogy felejtkezz el arról, hogy a kanapén ülve vagy az ágyban fekve csinálod meg a feladataidat. (Ilyen „házi irodát” akkor sem árt berendezned, ha csak hetente pár napot vagy órát dolgozol az otthonodban.) Dobj fel az íróasztalodra egy citrusos és gyümölcsös illatú gyertyát is, mert ezek segítik a koncentrálást és élénkítő hatásuk van.

És ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

6 dolog az otthonodban, ami észrevétlenül szorongást okoz

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!