Szépülj éjjel! Hozd ki a maximumot az alvásból!

szepito,alvas,beauty,beauty slepp,no,alszik
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Facebook
Twitter
Pinterest

Ovi óta tudjuk, hogy a megfelelő mennyiségű alvás elengedhetetlen a szép bőrhöz (na és persze az egészséghez). Tippjeinkkel segíthetsz a bőrödnek, hogy a maximumot tudja kihozni a sejtmegújító folyamatokból az éjszaka során!

A rendszeres, pihentető alvás a szépség legjobb megőrzője, hiszen a bőr sejtmegújító és regenerálódó folyamatai éjszaka indulnak be igazán. Rengeteg tippet olvasni arról, hogyan érdemes aludni (például oldalt fekve nem annyira, mert meggyűrödik a bőr, különösen a dekoltázs tájékán), vagy hogy mennyit (a szakértők szerint az ideális mennyiség napi 7-8 óra, az ennél több már megterheli a szervezetet). Van, ami furán hangzik, van ami nem (például hogy mindig tisztísd meg az arcod lefekvés előtt!), de a lényeg, hogy vannak dolgok, amelyek tényleg beválnak.

Hiszen igenis rásegíthetsz a szépíő folyamatokra, össze is szedtük, hogyan!

gif

Aludj selyem párnahuzaton!

Hogy mi van? Bizony, a selyemből készült párnahuzat egyfajta jolly jokernek tűnik, hiszen egyrészt segít, hogy ne tömődjenek el a pórusaid, így az aknés bőrre is jó hatással lehet, de attól is megóv, hogy nagyon meggyűrd az arcodat, ezért a ráncok megelőzésében is segítségedre van. Arról nem is beszélbe, hogy a hajad is selymes lesz tőle, kevésbé kóvolódik. A luxy érzésről már nem is beszélve. Most mondd, hogy nem ér meg egy próbát!

selyemparna,szep haj
forrás: slip.com
Slip selyem párnahuzat

Készülj rá!

Próbáld meg elengedni a napközben téged kínzó gondolatokat - holnap is van nap, majd akkor megoldod, éjjel akkor sem oldódnak meg a dolgok, ha görcsben hánykolódsz miattuk. A stressz egyáltalán nem segít a pihentető alvásban, bár erre már valamikor legkésőbb érettségi környékén mindannyian rájöttünk. Hangolódj rá az éjszakára például egy illatos fürdővel.

zuhanyolaj,ejszakai,pihenes
forrás: oriflame.hu
Oriflame, Swedish Spa Gentle Ripples zuhanyolaj, 2999 Ft

Okosan összeállított hatóanyagok

Se szeri se száma az "egyetlen éjszaka alatt ragyogóvá varázsoló termékeknek". Persze tudod, hogy ilyen nem létezik, de azt talán nem tudod, hogy ha célzottan választasz arcápolót bőröd állapotának megfelelően, akkor ezek az ígéretek szép lassan beválhatnak. Azok az éjszakai arcápolók, amelyek AHA-savak és/vagy enzimek segítségével hámlasztanak, közben pedig bioaktív hatóanyagokkal táplálnak és revitalizálnak, határozottan éjszakára ajánlottak.

hamlasztas,revitalizal,ejszakai
forrás: tinamu.hu
REN Clean Skincare, Wake Wonderful éjszakai arcápoló, 12 800 Ft

Igyál vizet!

Te is azok közé tartozol, akik lefekvés előtt már nem isznak, hogy ne kelljen éjjel mosdóba menniük? Pedig egy-két pohár víz elfogyasztásával segítesz egyensúlyban tartani a folyadékháztartásodat, ráadásul a víz segít a méregtelenítési folyamatokban is. Ébredés után a leginkább dehitratált a bőr, a lefekvés előtti ivással ezen is segíthetsz kicsit. Szóval ha éjjel hív a természet, hát legyen, a kényelmi szempontok nem fontosabbak a szép bőrnél, ugye?

gif

Pakold a hajadra!

Ha nem elég a selyempárna, mert mondjuk erősen károsodott a hajad, ideje belépned a hajpakolások birodalmába. Ha nem szeretsz lefekvés előtt egy órán át törölközőbe csavart fejjel ücsörögni, amíg hatnak a maszkok, próbálj ki éjszaka ható, nem leöblítendő hajpakolást.

ejszakai,pakolas,night,elixir
forrás: Lorpress
L'Oréal Professionnel, Série Expert Nutrifier éjszakai pakolás, 3010 Ft

Erős körmök

Tegye fel a kezét, aki hajlamos megfeledkezni a körmök extra ápolásáról télvíz idején! Pedig a hideg idő karmainknak sem tesz jót, de szerencsére már annak is van segítség, akinek a tél még inkább töredezetté tesz körmeit. Előnye, hogy nem kell várnod, amíg megszárad...

serum,szerum,rehab,haj
forrás: Pr pin
Sally Hansen, Moisture Rehab Overnight szérum, 3199 Ft

Extra hidratálás

A 100%-os sheavaj helyreállítja a bőr hidrolipid rétegét és serkenti a sejtmegújulást. Használat előtt melegítsd fel egy kicsit a kezedben, majd kend fel azokra a területekre, ahol úgy érzed, hogy különösen száraz a bőröd. Aztán jöhet az édes álom!

sheavaj
forrás: L'Occitane
L'Occitane, 100% organikus sheavaj, 2450 Ft

Száraz ajkak ellen

A kiszáradt, kicserepesedett ajak nemcsak esztétikai problémát okoz, de igen fájdalmassá is válhat, ha bereped. Ha nem elég az ajakradír, kapcsolj magasabb fokozatra és próbálj ki valami újdonságot - például ezt az éjszakai ajakmaszkot.

ajakmaszk
forrás: Kiehl's
Kiehl's, Lip Butter Mask éjszakai ajakmaszk,, 6050 Ft

Galéria / 8 kép

Kedvenc éjszakai arcápolóink

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Ennél a banknál a mobiloddal szinte mindent elintézhetsz!

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Kép
Életmód

Így nézett volna ki a Trónok harca Disney-meseként

Ha van valami, ami távolabb áll George R. R. Martin regényeitől és azok feldolgozásától, akkor az a rajzfilmes műfaj.

Kép
Életmód
Kép
Életmód

Toplista: A filmtörténet 10 legkedveltebb filmes szerelmespárja, akiktől sokat tanultunk a párkapcsolatokról

A filmekből sok mindent megtanulhatunk az életről, ezek a filmes szerelmespárok pedig megmutatták, milyen az igazi szerelem!

Kép
Sztárok

Jennifer Lopez bemutatja: íme a tökéletes tavaszi outfit, ami elegáns, mégis kényelmes

Jennifer Lopez megint csak egy szuper outfitötletet hozott tavaszra!

Kép
Sztárok

Sokkoló, hogy a gyógyíthatatlan beteg Christina Applegate milyen vírust kapott el egy éttermi saláta miatt

Christina Applegate nem rég tudatta a rajongóival, hogy szklerózis multiplexszel élő, most pedig arról vallott, hogy súlyos betegséget kapott egy fertőzött salátától.

Kép
Shopping

9 outfit Monica Geller ruhatárából, ami 2024-ben divatosabb, mint valaha

Oké, Rachel Green dolgozott a divatszakmában, de azért szó sincs arról, hogy Courteney Cox stílusát ne lenne érdemes lemásolnod!