A vörös szőnyeg másik oldalán - Minden, amit eddig nem tudtál a díjátadókról

A vörös szőnyeg másik oldalán - Minden, amit eddig nem tudtál a díjátadókról
Forrás: Getty Images

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Emlékezetes beszédek, részeges after partik, sztárspanolások, és persze a kedvencünk - a vörös szőnyeges képek. Kíváncsi vagy, hogy mi zajlik ilyenkor a kulisszák mögött? Nos, jöjjön pár bennfentes anekdota!

1. A sztárokat nem lehet megvárakoztatni

"Egy nagy díjátadó olyan, mint egy tánc. Meg vannak a "lépések", tudnod kell, hogy kit akarsz felkérni, és ha valamit elrontasz, borul minden. A vörös szőnyeg mellett hosszú a sor, megvan a helyed a hierarchiában. Általában a fotósok az elsők, aztán a kamerások, majd a nyomtatott-, és online sajtó. Lehet pár mondatot beszélni a híreségekkel a bevonulásnál, de nem fognak ám rád várni. Felejtsd el, hogy feltartod őket. Ha éppen mással beszélsz, tovább sétálnak egy másik riporterhez. A vörös szőnyegen nincs barátság, hiába vannak jó kapcsolataid, ha elszúrod a a lehetőséged nincs sztorid holnapra. Majd legközelebb ügyesebb leszel." - egy újságíró.


2. Ha nem vagy profi, elvesztél

"Egy jó újságíró naprakész. Tudja mit kell kérdeznie, mi a legfontosabb aktualitás, de a hírességnek is érteniük kell ahhoz, hogy eladják magukat. Ilyenkor minden olyan gyorsan történik - feltűnik, és már el is sétált. Arról nem is beszélve, hogy a vakuk villogásától semmit se látni, csak a fotósok kiabálást lehet hallani: "Nézz rám!". Olyanok, mint a riadt szarvasok, akiket megvakít az autó fényszórója. Egy jól felkészült sztár 5-10 másodpercig tartja ugyan azt a pózt, felnéz, elnéz, integet, és viszont látásra!" - egy újságíró.

Kép
forrás: Getty Images

3. A karriereddel játszol

"Azt a feladatot kaptam, hogy kísérjek egy Emmy-jelölt színésznőt a díjátadó előtt, majd segítsem a vörös szőnyegen. Eleinte minden rendben ment, de indulás előtt az ügyfelem véletlenül megbotlott a magassarkújában, és elesett a szállodai szobája előtt. Szerencsére neki nem lett semmi baja, csak kirepült minden a kezéből. Miközben a folyosón térdeleve felszedtem a meghívóját, a szájfényét, és a telefonját, végig éreztem rosszalló tekintetét magamon. Végül kocsiba ültünk, úgy tűnt, minden oké. Na persze, mikor odaértünk a helyszínre vádlóan felém fordult: "Nincs meg a fülbevalóm!". Elkapott a pánik, kérdezgettem, hogy mikor látta utoljára. De csak értetlenül nézett rám: "Mikor elejtettem azt a sok vacakot.". Azonnal rohantam vissza a szállodába, kerestem a folyosón azt a nevetségesen drága fülbevalót, de nem volt meg. Aztán teljesen kiakadtam, hogy nekem kell majd kifizetnem, szóval zokogva könyörögtem a szobalánynak, hogy engedjen be az ügyfelem szobájába. Szerencsére a fülbevaló ott hevert a mosdókagylón. Megcsináltam - visszaértem mielőtt a színésznő még a vörös szőnyegre lépett volna, de nem hitte el nekem, hogy ő felejtette a szállodában a fülbevalóját, sőt teljesen ki volt akadva, hogy betörtem a szobájába. - egy volt PR asszisztens.


4. Ego-királyok

"Nemrég nagyon kínos helyzetbe kerültem a vörös szőnyegen. Odasétáltam egy legendás énekesnőhöz - akivel már több alkalommal is találkoztam - és szerettem volna üdvözölni. A nő kinyújtotta felém a kezét, mint egy királynő, aki megengedi az alattvalójának, hogy megcsókolja a gyűrűjét. Lesokkolódtam, és esetlenül megrángattam az ujjait. Mit gondolhatott? Azt hiszem többet nem készítek vele riportot." - egy újságíró.

Kép
forrás: Getty Images

5. Ne szólj szám...

"Kidolgozott stratégia kell a vörös szőnyegre. Néha olyasvalakit kísérsz, akire mindenki kíváncsi, máskor olyan mellett állsz, aki senkit nem érdekel. Ha például az ügyfelemet jelölték egy kategóriában, megrohamozzák az újságírók, de mi van a többiekkel? Korábban kell érkezni, mert a sajtó még vár a nagy dobásra, kicsit unatkozik. Összejön pár interjú. De az sem jó, mikor mindenki a te ügyfeledet akarja, és egy kifáradt sztárt odadobsz a hiénák elé. Főleg egy olyan eseményen, mint a Golden Globe, az összes jelentős médium ott van, és mindenki ugyan azokra a kérdésekre akarja a választ. Ki kell hoznod a hírességből a maximumot, hogy a lehető legjobb oldalukat mutassák ebben a monoton helyzetben. Különben az a vége, hogy mondanak valami hatalmas baromságot, amin hetekig csámcsognak a pletykalapok. Van, akit nem is engedek nyilatkozni." - egy sajtóreferens.


6. Ősellenségek

"A vörös szőnyeges események legkellemetlenebb pillanata, mikor nem kattanak a fényképezőgépek. Vagyis a fotósok nem hajlandóak lefényképezni egy sztárt. Képzeljenek el 25 paparazzit egy csoportban, Sharon Stone besétált a szobába, és senki a világon nem csinál róla egyetlen képet sem. Halálos csendben sétál. A sajtóreferense oda jött hozzám és megkérdezte tőlem, mi bajunk van Sheronnal. Az égadta egy világon semmi, csupán nyilvánosan utál minket, hát mi is utáljuk őt." - egy fotóriporter.


És ha már a vörös szőnyegnél tartunk, ezt láttad már?

Galéria / 6 kép

Sztárpárok, akik (szinte) ugyanolyan frizurával léptek a vörös szőnyegre

Megnézem a galériát

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Szépség

Mindenki ezért a '80-as évekbeli hajért van most oda a TikTokon: ez lesz a nyári frizuratrendek új kedvence!

Mob Wife Bob a '80-as években élte első nagy fénykorát, végül pár hónapja a TikTokon pörgő múltidézés lendülete őt is felélesztette, ebből a lázból pedig a sztárok se szeretnének kimaradni.

Kép
Sztárok

A sztárok többsége Európába jár nyaralni: ezekre a helyekre még fapados géppel is eljuthatsz!

A hírességek kedvenc üdülőhelyei nyári úti tippként is megállják a helyüket. Van ahova fapados géppel is eljuthatsz! Mutatjuk a 11 nyaralóhely, ahol a sztárok is sűrűn megfordulnak!

Kép
Életmód

Nem játék, ha nyáron bedagad a boka: 6 figyelmeztető jel, amikor orvoshoz kell fordulni

Sajnálatos módon a bokaduzzanat sokak számára ismerős kellemetlenség a nyári hónapokban. Fontos tudni, hogy ennek pár nap alatt el kell tűnnie, és ha a duzzanat nem múlik el, az akár komoly problémára utaló jel is lehet. Az alábbiakban összegyűjtöttük ezeket.

Kép
Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Végre itt a nagybetűs nyár, ez idő tájt pedig még a legzsúfoltabb menetrendünkbe is szívesen építünk be egy-egy szabadtéri programot.

Kép
Sztárok

Hatalmas veszteség! Így emlékeznek a sztárok Donald Sutherlandre: "A kollégám volt és a barátom lett. Hiányozni fog a jelenléte ebben a világban"

Hatalmas veszteség érte tegnap a világot és filmipart: Donald Sutherland elhunyt. Így tisztelegnek előtte a sztárok és kollégák!