A tökéletes alapozó nyomában - TESZT

A tökéletes alapozó nyomában - TESZT
Forrás: Hámori Zsófia

Szépség

Kneipp Jó éjszakát Tusfürdő vélemény! Teszteltük, hogy tényleg pihentetőbb-e az alvás a márka új termékével

Promóciók

ÍME A TÖKÉLETES ILLAT AZ IGAZÁN ÖSSZETARTÓ PÁROKNAK: MEGÉRKEZETT A K&Q EAUX DE PARFUM INTENSE BY DOLCE&GABBANA

Promóciók

Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!

Facebook
Twitter
Pinterest

Tökéletes fedés, természetes szín, légies érzés, könnyű kezelhetőség és megfizethető ár. Nagyjából ezeket a tulajdonságokat keressük álmaink alapozójában, de vajon létezik ilyen?

A cikk támogatója a Notino

Annak érdekében, hogy bőrünk makulátlannak, ápoltnak és élettel telinek tűnjön, előszeretettel vetünk be egy vékony réteg alapozót, amit akár tovább csinosítgatunk egyéb sminkekkel, akár nem, ad egy olyan bázist a külsőnknek, amivel magabiztosabbnak érezhetjük magunkat.

Fontos, hogy bőrtípusodnak megfelelő alapozót válassz, ez ugyanis meghatározza, hogy mattító, hidratáló vagy épp bőrkímélő hatást akarsz elérni. Ezután már csak arra kell figyelned, hogy a bőrtónusodhoz és altónusodhoz tökéletesen passzoló árnyalatot találd meg. Egyszerűnek tűnik a képlet, de mindannyian tudjuk, hogy a valóságban mégsem az.

Kipróbáltam három különböző márka termékét, hogy megtaláljam az igazit, elmondom mire jutottam.

A három versenyben lévő játékost úgy válogattam össze, hogy több árkategóriát is megnézzek, így esett a választásom a borsosabb árú Estée Lauder Double Wear, a felső-közép mezőnyben található Clinique Anti-Blemish Soulitons és a normál kategóriájú L'Oréal Paris True Match alapozókra.

Kép

Maradva a mágikus hármas számnál az alábbi szempontok szerint vizsgáltam, hogy melyik termék mennyire váltja be a hozzá fűzött reményeket.

  • fedés
  • állag/kezelhetőség
  • ár-éték arány

Az orrom környékén található mitesszeresebb területeket leszámítva egész problémamentes bőröm van, normál, zsírosodásra kissé hajlamos típussal, világos tónussal. A jobb napokon tisztítás után elég egy vékony réteg BB krém, hogy egy kicsit turbózzak az állapotán, de ahogy a bal fölső képen is látható, vannak nehezebb napok, amikor a kialvatlanság és fel-felbukkanó pöttyök miatt nagyobb segítségre van szükségem.

Kép
forrás: Hámori Zsófia

A jobb felső képen az Estée Lauder Double Wear-t próbáltam ki, amiről korábban nagy sok jót hallottam, az egyik barátnőm szinte ódákat zengett róla, ezért biztos voltam benne, hogy én is imádni fogom. Ahogy a neve is sejteti, olyan egyenletes takarást biztosít, ami aztán a nap során sem mászik el, így az első szempont alapján jól vizsgázott, a problémák számomra az állag terén adódtak. Az alapozót kiadagolni a tégelyből már önmagában nem egy egyszerű menet, ami könnyen áthidalható azzal, ha fejjel lefelé tároljuk, de még így is érdemes figyelni, mikor használni kezdjük, nehogy a túl kevésből túl sok legyen. A nehéz adagolhatóság már előrevetíti, hogy egy masszívabb textúráról van szó, ami az én bőrömön kissé súlyosnak hatott, de egyben meg is magyarázza miért van úgy oda érte a szárazabb bőrű barátnőm. Összességében bár szép fedést és tartós fedést eredményez, nem hozta meg a katarktikus alapozó élményt.

A jobb alsón a Clinique Anti-Blemish Solution-t használtam, amire nagyon kíváncsi voltam, mert a márka hipoallergén sminkjei nem csak szépítenek, de óvják is a bőrt. A kifejezetten problémás bőrre való alapozó ígéretéhez híven egységes fedést biztosít, mindezt úgy, hogy nem tömíti el a pórusokat. Az állagát tekintve kellemes, már első használatkor azt éreztem, hogy a téli időszakra igazán jó választás lesz, mert olajmentes formulája ellenére nem szárít, hanem finoman ápolja a bőrt. A Clinique termékével még mindig a közepesen drága kategóriában vagyunk, de összességében eleget tett az elvárásaimnak.

Végül pedig a bal alsó kép a L'Oréal Paris True Match eredményét mutatja. Azt gondoltam, hogy a drogériákban is kapható termék korrekt módon fog teljesíteni, de hatalmas meglepetést nem vártam tőle. Valószínűleg épp ezért ért meglepetésként, hogy a szép, egyenletes fedés mellé nagyon kényelmes és finom textúra párosult, ami alatt úgy éreztem, hogy könnyedén lélegzik a bőröm. Az igazi csavart viszont a speciális mikropigmentek adják, amitől nagyon természetes, mégis ragyogó hatást értem el. A több körös felvonásos pozitív csalódáshoz pedig remekül illeszkedik a tény, hogy egy elérhető árú termékről beszélünk, így nálam végül ez vitte a pálmát.

Neked van már kedvenc alapozód, ami igazán bevált? 

Igen
Még keresem az igazit

Videók

Szépség

Kneipp Jó éjszakát Tusfürdő vélemény! Teszteltük, hogy tényleg pihentetőbb-e az alvás a márka új termékével

Promóciók

ÍME A TÖKÉLETES ILLAT AZ IGAZÁN ÖSSZETARTÓ PÁROKNAK: MEGÉRKEZETT A K&Q EAUX DE PARFUM INTENSE BY DOLCE&GABBANA

Promóciók

Fedezd fel az Ecco la Pasta mediterrán ízvilágú tésztákat az Ecofamily üzletekben!

Kép
Szépség

Ezeket kell beszerezned! 10 most akciós sminktermék, amivel káprázatos tavaszi sminket készíthetsz

Itt az ideje, hogy a nude és barnás sminkjeinket eltegyük a fiókba! Mutatjuk, miket kell beszerezned a tökéletes tavaszi sminkhez!

Kép
Életmód

A szakértő könyörögve kéri: Étrend-kiegészítők, amiket nem szabad együtt bevenni

Ezek az étrend-kiegészítők együtt szedve akár veszélyesek is lehetnek!

Kép
Sztárok

Sydney Sweeney ruhaválasztásával először Angelina Jolie-t, aztán Julia Robertset másolta: na de kinek állt jobban a szett?

Sydney Sweeney stylistja nagyon jó helyekről szerzi a csillag vörös szőnyeges megjelenésének inspirációit!

Kép
Életmód

Toplista: Minden idők 10 legszexibb férfi tévés karaktere

Csak helyeselni tudunk a listán szereplő nevekkel!

Kép
Sztárok

Azt mondták, nem elég jó modellnek! Így változott át szende tinilányból a kifutók csillagává Kate Moss

Sokan nem hittek Kate Mossban, mert azt mondták, hogy nem az a tipikus szupermodell alkat! Nézd meg az akkor és most fotóit!