15 fotó, ami bizonyítja, hogy még a legszebb hírességeknek is van narancsbőre

15 fotó, ami bizonyítja, hogy még a legszebb hírességeknek is van narancsbőre
Forrás: GettyImages
Facebook
Twitter
Pinterest

Igen, nekik is van narancsbőrük! És ebben nincs semmi meglepő!

Ha nyár, akkor rövidülnek a ruhadarabok, és ha rövidülnek a ruhadarabok, akkor egyre több szó esik a nők egyik legnagyobb ellenségéről - a narancsbőrről! Ez egy sokaknak fájó, igazi tabutéma, ám szerencsére most, hogy a testpozitív szemlélet egyre elterjedtebb a világban, végre egyre többen merik kimondani az igazságot: szinte minden nőnek van narancsbőre! Ez így igaz, oké?

De mi is az a narancsbőr?


A narancsbőr vagy más néven cellulit a bőr alatti kötőszövetben található, kötőszöveti sövényekkel határolt lokális zsírfelhalmozódás, mely egyenetlenné teszi a bőr felszínét, a narancs héjához hasonló megjelenést kölcsönözve az érintett bőrterületnek. A serdülőkoron átesett nők több mint 90%-át érinti, ritkán férfiakban is előfordul. Leggyakrabban a combokon, a fenéken, ritkábban a has bőrén jelentkezik. Mivel a nők döntő többségében megjelenik és nem társítható más betegségekhez, gyakorlatilag normális másodlagos női nemi jellegnek tekinthető, melynek hátterében többek szerint a női bőr férfiakétól eltérő szerkezete és a női szervezetben zajló hormonális folyamatok állnak.

Mindegy, hogy mennyi idős vagy, hogy milyen a testalkatod, a narancsbőr szimplán csak egy alkati dolog, és ha nő vagy, szinte biztos, hogy nem úszod meg. Ennek ellenére néhány éve a következőkhöz hasonló paparazzi fotókat még gúnyolódva hozták le a lapok, miközben igen nagy a valószínűsége annak, hogy magukat a cikkeket is olyan nők írták, akiknek maguknak is van narancsbőrük, vagy olyan pasik, akik voltak már fülig szerelmesek egy narancsbőrű csajba. Mégis elhitették velünk, hogy a narancsbőr ciki, takargatni való, na és persze te vagy a legnagyobb lúzer, ha neked is van, pedig az igazság tényleg az, hogy az a legritkább, akinek nincs.

Jöjjön hát néhány kíméletlenül őszinte sztárfotó pozitív példaként! Mert nem mindegy, hogy valamit azért mutatunk meg, hogy "nézd már, ennek a sztárnak narancsbőrös a combja" vagy "nézd csak, igen, neki is van narancsbőre", mert mint ahogy a számok mutatják, a nők 90 százalékának. Szóval ne takargassuk többé egymás előtt, csak érezzük jól magunkat!

Galéria / 15 kép

15 fotó, ami bizonyítja, hogy még a sztároknak is van narancsbőre

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

10 örökérvényű szépségtrükk, amit a Szex és New Yorkból tanultunk

A Szex és New Yorkban látott szépségtrükkök közel két évtized távlatában is ugyanolyan aktuálisak, mint egykoron voltak.

Kép
Sztárok

A 13 legőrültebb sztori a sztárvilágból, ami meglepő, de igaz

Tény és való, hogy a sztárok sok esetben olyanok, mint bármelyik ember, ám kivételek mindig vannak!

Kép
Szépség

Ókori szépségtippek! Így ápolta bőrét a páratlan megjelenésű Kleopátra

Vajon mivel ápolta a bőrét, hogy évezredekkel később is tökéletes megjelenéséről álmodozunk?

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.