A szexszimbólum félresikerült hollywoodi palotája – nem semmi!

A szexszimbólum félresikerült hollywoodi palotája – nem semmi!
Forrás: Getty

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

A színésznő, akinek a mellbőségét jobban értékelték, mint az eszét, rajongott a barokkosan túlzó, giccses és zsúfolt enteriőrért.

Az 1950-es évek több nyelven beszélő, tanult szexszimbóluma, Jayne Mansfield „buta platinaszőke” színpadi- és filmes szerepeiben ragadva - Marilyn Monroe mintájára - fékezhetetlenül üldözte a rózsaszín amerikai álmot, és amikor eljött az ő nagy pillanata, nem szerénykedett a sikereivel. A The Girl Can't Help It című mozifilm Golden Globe-díjas sztárja imádta az életet és a gazdagságot: rövid 34 éve alatt több tucat filmet készített és három férjtől 5 gyermeke született. Második férje a katonai behívó elől Magyarországról Amerikába emigrált sikeres testépítő és színész, Mickey Hargitay volt. Mr. Universe csodálta a feleségét, akinek a kedvéért teljesen átépítette és pinkre festette a Sunset Boulvardon álló házukat.

Kép
forrás: Getty

A háromszintes mediterrán stílusban épült ház enteriőrjének a megtervezésével az akkoriban nagyon népszerű lakberendezőt, Glenn Holse-t bízták meg, aki a mértéket nem ismerve barokkosan túlzó szobaberendezést álmodott meg kandallókkal és preparált állatokkal, arannyal futtatott stukkókkal, csaptelepekkel és mozaikcsempékkel, szív alakú fürdőkádakkal, medencékkel, nehéz selyem függönyökkel és rózsaszín padlószőnyegekkel.

A mesésen buja és giccses enteriőrről a LIFE magazin készített akkoriban képriportot, ezek maradtak fent közkincsként az utókornak.

Nekem tetszik, hogy minden pink, de ne feledje, hogy Kaliforniában élek, ha Európában élnék, vélhetően más lenne az ízlésem. Míg Londonban kastély és Rolls-Royce, Rómában palota és Ferrari, addig Hollywoodban Cadillac és olyan 43 szobás, 13 fürdőszobás ház a trendi, mint a miénk – nyilatkozta a színésznő Oriana Fallaci írónőnek.

Galéria / 14 kép

Nézd meg belülről a szexszimbólum otthonát!

Megnézem a galériát

Mansfield és Hargitay házasságát azonban a rózsaszínben úszó enteriőr sem mentette meg, 1964-ben 6 év után váltak el.

A színésznő tragikus autóbalesete (1967) után Ringo Starr vásárolta meg az ingatlant, aki hiába festette át fehérre a falakat a rózsaszín újra és újra átütött. A 70-es évek végén Englebert Humperdinck tulajdonába került a ház, amit 2002-ben adott el. Az új birtokos még ebben az évben lebontotta a kertben található szív alakú medencével együtt.

Jayne Mansfielddel ellentétben a legendás francia drámaírónak kifogástalan érzéke volt a lakberendezéshez. Az aprócska szigeten álló épület máig nyitva áll az irodalom és enteriőr design rajongói előtt...

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Sztárok

„Gyűlölt engem, meg akart ölni!” - Hugh Grant nem nagyon lopta be magát ennek a világhírű színésznek a szívébe

Karrierje során Hugh Grant is botlott olyan kollégákba, akikből éppenséggel a szimpátia legkisebb szikráját sem váltotta ki.

Kép
Sztárok

Katalin hercegné túlöltözte a menyasszonyt a jordán királyi esküvőn: csak egy valaki volt még feltűnőbb

Hussein jordán koronaherceg kimondta a boldogító igen és feleségül vette a a Szaúd-Arábiában született Rajwa Al-Saif-ot.

Kép
Sztárok

Cuki kisfiúból csini kamaszlány: Így változott meg Shiloh Jolie-Pitt az évek alatt

Nézd meg, hogyan változott Shiloh Jolie-Pitt az évek során!

Kép
Életmód

2 "egészségesnek" kikiáltott étel, ami a szakértők szerint gyulladást és puffadást okoz

Első hallásra igazi tökéletes csemegének tűnnek, valójában pedig tele vannak egészségtelen összetevőkkel, így a táplálkozási szakértők szerint nem árt vigyázni velük!

Kép
Életmód

10 film, amiben a jelmeztervezők hibát követtek el, mégsem szúrta ki senki

Néhány kosztümös film láttán a divattörténészek csak fogják a fejüket!

Kép
Stílus

Egy szett a hét minden napjára: Avagy 30 szuper júniusi outfitötlet, amit megéri lemásolnod

Júniusban már az időjárás sem gördíthet akadályokat eléd, így mutatjuk a legszuperebb nyári outfitölteteket!