A migrén piercing tényleg működik? Érdekes eredményre jutott egy friss kutatás

A migrén piercing tényleg működik? Érdekes eredményre jutott egy friss kutatás
Forrás: GettyImages
Facebook
Twitter
Pinterest

Végre véget vetünk a migrén piercing körüli vitának!

A botoxtól az akupunktúráig a legtöbb migrénes ember hajlandó bármit kipróbálni a fájdalom enyhítésére. Mert bár rengeteg gyógyszer létezik a migrénes rohamokra (ezt mindannyian láthatjuk a reklámokban), sokan inkább az olyan alternatív kezelések irányába indulnak el, amik hosszútávú segítséget ígérnek. A meditáció és az illóolajok után pedig itt is van az újabb jelentkező, amiről manapság egyre több szó esik - a migrén piercing.

A migrén piercing, vagy ismertebb nevén daith piercing körül jelenleg is rengeteg vita zajlik, vannak ugyanis azok, akik esküdni mernek a hatásosságára, míg mások teljesen kétkedve fogadják, hogy egy csinos kis ékszer mégis hogyan segíthetne nekik a fejfájás leküzdésében.

gif

A migrén piercing egyébként hasonlóan egy ősi kínai akupunktúrás mesterponton alapszik, és az úgynevezett vagus idegre fejt ki folyamatos nyomást, ezzel segíti a migrén csillapítását.

De tényleg hatásos lehet a migrén piercing? Egy fejfájás specialista most elmondta a véleményét a témában!

Dr. Chris Blatchley szerint daith piercing még 1992-ben terjedt el, ám inkább esztétikai okokból lövették az emberek, mintsem a fejfájás kezelésére, ám sokan hamar észrevették, hogy migrénes tüneteikre is jó hatással van. Ám a daith piercing és a migrén közti összefüggéseseket egészen mostanáig sosem vizsgálták, és amolyan placebo hatásként tartották számon, épp ezért a London Migraine Clinic egyik orvosa, Dr. Blatchley elvégezte az első kutatást az University of Essex segítségével, az eredményeket pedig épp a múlt hónapban tárták a világ elé.

gif

A 26 résztvevős kutatás érdekes eredményeket hozott, a résztvevőinek 40 százalékának a beszámolók szerint a migrén piercing ugyanis segített a migrénes tünete csökkenésében. A legtöbb beteg a kezdeti javulás után még 12 hónappal is a migrének enyhüléséről vagy teljes megszűnéséről számolt be, míg a vizsgált személyek másik 40% mindössze rövid távú előnyöket tapasztalt. A fennmaradó 20% pedig érzékelt semmilyen változást azután sem, hogy megkapta a migrén piercinget.

Dr. Blatchley szerint a siker egyik kulcsa az, hogy a piercinget megfelelő helyen csináltassunk, hiszen a cél a vagus ideg állandó stimulálva, ehhez pedig tapasztalt szakember kell. Mivel egy viszonylag olcsó és alacsony kockázatú módszerről van szó, a szakértő szerint a migrén piercing egy próbát mindenképp megér, még akkor is, ha a kutatása szerint a vizsgált csoport 60 százalékánál a migrén piercing nem hozott tartós eredményt. Ám ott van a másik 40 százalék, és ha migrén piercing nem válik meg, könnyen eltávolítható. Mindezek előtte viszont érdemes lehet kipróbálni az akupunktúrás kezelést is, mivel az elv ugyanaz, így ha az akupunktúra javulást hoz, szinte biztos, hogy a migrén piercing is állandó segítséget nyújthat.

És ezt láttad már?

Galéria / 7 kép

6 hatékony jóga póz fejfájás ellen – kezdőknek is

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Szépség

Híres magyar nők, akik nem titkolják, hogy plasztikáztattak

Míg régen a végtelenségig tagadták a nők a plasztikai beavatkozásaikat, addig napjainkban ez már egyáltalán nincs így.

Kép
Sztárok

A kor tényleg csak egy szám! Avagy 10 sztárpasi, aki 50 felett sem vesztett szexi külsejéből

A hírességek körében nem egy olyan szexi sztárpasit tartunk számon, aki bizony az ötödik iksz felett sem vesztett szemrevaló külsejéből.

Kép
Sztárok

Imádjuk! SJP bebizonyította, hogy ezt a csúnya mintát igenis lehet stílusosan viselni

Sarah Jessica Parker ruhája egyszerre klasszikus és izgalmas.

Kép
Életmód

A legmegdöbbentőbb meglepetések! 13 Oscar-jelölt alkotás, ami végül nem nyerte meg a legjobb filmnek járó díjat

Az Oscar-jelöltek névsora hosszú évtizedek óta tud nagy meglepetéseket okozni.

Kép
Életmód

5 dolog, amit sose mondj az egyedülálló barátaidnak

Ahogyan Beyoncé is mondaná (azaz énekelné), „szingli, csajok, fel a kezekkel”, ha titeket is a most következő megjegyzések valamelyikével próbáltak megvigasztalni szakítás után!