A migrén piercing tényleg működik? Érdekes eredményre jutott egy friss kutatás

A migrén piercing tényleg működik? Érdekes eredményre jutott egy friss kutatás
Forrás: GettyImages

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Végre véget vetünk a migrén piercing körüli vitának!

A botoxtól az akupunktúráig a legtöbb migrénes ember hajlandó bármit kipróbálni a fájdalom enyhítésére. Mert bár rengeteg gyógyszer létezik a migrénes rohamokra (ezt mindannyian láthatjuk a reklámokban), sokan inkább az olyan alternatív kezelések irányába indulnak el, amik hosszútávú segítséget ígérnek. A meditáció és az illóolajok után pedig itt is van az újabb jelentkező, amiről manapság egyre több szó esik - a migrén piercing.

A migrén piercing, vagy ismertebb nevén daith piercing körül jelenleg is rengeteg vita zajlik, vannak ugyanis azok, akik esküdni mernek a hatásosságára, míg mások teljesen kétkedve fogadják, hogy egy csinos kis ékszer mégis hogyan segíthetne nekik a fejfájás leküzdésében.

gif

A migrén piercing egyébként hasonlóan egy ősi kínai akupunktúrás mesterponton alapszik, és az úgynevezett vagus idegre fejt ki folyamatos nyomást, ezzel segíti a migrén csillapítását.

De tényleg hatásos lehet a migrén piercing? Egy fejfájás specialista most elmondta a véleményét a témában!

Dr. Chris Blatchley szerint daith piercing még 1992-ben terjedt el, ám inkább esztétikai okokból lövették az emberek, mintsem a fejfájás kezelésére, ám sokan hamar észrevették, hogy migrénes tüneteikre is jó hatással van. Ám a daith piercing és a migrén közti összefüggéseseket egészen mostanáig sosem vizsgálták, és amolyan placebo hatásként tartották számon, épp ezért a London Migraine Clinic egyik orvosa, Dr. Blatchley elvégezte az első kutatást az University of Essex segítségével, az eredményeket pedig épp a múlt hónapban tárták a világ elé.

gif

A 26 résztvevős kutatás érdekes eredményeket hozott, a résztvevőinek 40 százalékának a beszámolók szerint a migrén piercing ugyanis segített a migrénes tünete csökkenésében. A legtöbb beteg a kezdeti javulás után még 12 hónappal is a migrének enyhüléséről vagy teljes megszűnéséről számolt be, míg a vizsgált személyek másik 40% mindössze rövid távú előnyöket tapasztalt. A fennmaradó 20% pedig érzékelt semmilyen változást azután sem, hogy megkapta a migrén piercinget.

Dr. Blatchley szerint a siker egyik kulcsa az, hogy a piercinget megfelelő helyen csináltassunk, hiszen a cél a vagus ideg állandó stimulálva, ehhez pedig tapasztalt szakember kell. Mivel egy viszonylag olcsó és alacsony kockázatú módszerről van szó, a szakértő szerint a migrén piercing egy próbát mindenképp megér, még akkor is, ha a kutatása szerint a vizsgált csoport 60 százalékánál a migrén piercing nem hozott tartós eredményt. Ám ott van a másik 40 százalék, és ha migrén piercing nem válik meg, könnyen eltávolítható. Mindezek előtte viszont érdemes lehet kipróbálni az akupunktúrás kezelést is, mivel az elv ugyanaz, így ha az akupunktúra javulást hoz, szinte biztos, hogy a migrén piercing is állandó segítséget nyújthat.

És ezt láttad már?

Galéria / 7 kép

6 hatékony jóga póz fejfájás ellen – kezdőknek is

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát! Gigi Hadid már most viseli a 2024-es év legtrendibb dzsekijét

Az apucipő után itt az apudzseki! Gigi Hadid kedvenc darabjának nagy jövőt jósolnak a stílusszakértők, így mutatjuk is, hogy hol szerezheted be a saját darabodat!

Kép
Életmód

10 csillagászati jelenség, amit mi már nem láthatunk az életünkben

Üstökösök, aszteroidák, új bolygó, jégkorszak és még sok más... Megmutatjuk azokat a csillagászati jelenségek, amiket mi már valószínűleg nem fogunk látni az életünkben. Vagy inkább szerencsére?!

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őt tartják a valaha élt legjobb színésznőnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

A nézők szavaztak! Máris mutatjuk, hogy ki lett minden idők legjobb színésznője egy szavazás szerint! Te egyetértesz a döntéssel?

Kép
Sztárok

Barbra Streisand már nem hitt a szerelemben, az mégis rátalált - fotón a ritkán látott férje!

Barbra Streisand sokat csalódott, mielőtt megismerte álmai férfiját. Ő ritkán látott férje, James Brolin!

Kép
Életmód

Mutasd az alvásod, megmondom ki vagy! Alvásminőség javítása 12 egyszerű lépésben

Jó alváshoz idő kell – igen, de mi még? Alvásminőségünk nem csak a fáradtságérzetünkre, de fizikai és mentális egészségünkre, hangulatunkra is hatással van. Mindenki más-más óraszámot szán (tud szánni) az alvásra, sokan azonban nem is tudják, mennyire nem hatékonyan teszik mindezt. Mutatjuk, mivel lehet javítani a helyzeten!