A legkeresettebb kiegészítő, ami nem hiányozhat az arcodról járványkor

szájmaszk,influenza,koronavírus,légszennyezettség,coachella
Forrás: Getty

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A szájmaszk nem nyújt 100% védelmet, de viselésével és az alapvető higiéniai szabályok betartásával, mint a kézmosás csökkenthető a vírusnak való kitettség kockázata.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) nemzetközi közegészségügyi vészhelyzetet léptetett életbe a Kínából kiindult koronavírus - eddig megállíthatatlan - terjedése miatt, amely akár világméretű járványt is okozhat, ha nem tartjuk be a legalapvetőbb higiénia szabályokat sem, amelyekkel korlátozhatjuk a vírus előretörését.

Márpedig a statisztikai adatok szerint úgy tűnik, hogy nem figyelünk oda a kézhigiéniára, ami életet menthet:

Világszinten évente 2-3 millió ember hal meg hasmenéssel járó megbetegedésekben, amelyeknek terjedése alapos kézmosással elkerülhető lenne - WHO

Sokan nem gondolnak rá, de minden, amit kézmosás előtt, közben vagy után megfogunk, azon megtelepedhetnek a kórokozók, ahogy az ujjakon viselt ékszerek és műkörmök alatt is. Az érintésmentesen működő mosdók, szappanadagolók használata legalább annyira fontos, mint hogy egyszer használatos törlővel szárítsuk meg a kezünket.

Zsebkendő hiányában szerencsésebb a könyökhajlatba tüsszenteni, mint a tenyerünkbe

A kutatások szerint egyetlen tüsszentésben 100.000 kórokozó is lehet. A tüsszentés erejétől és sebességétől függően, amely akár 360 km/h sebesség is lehet, így a kilövelt kórokozók egy 7 méteres busz egyik végéből a másikba is eljuthatnak, ha a "finom modorú" utazótárs se a zsebkendőjét, se a kezét nem teszi a szája elé.

Mi van a maszk mögött?

Ezek bizonyított tények, azonban a kelet-ázsiai és amerikai fiatalok körében évek óta népszerű (légszűrős) szájmaszkok viselésének a hatékonyságát megkérdőjelezik a szakemberek. Emellett az egyszer használatos, orvosi maszként ismert termékeknek a gyártása (anyagminőség, szövésszűrűség) jelenleg nincs szabályozva, és gyakorlatilag bárki, bármit eladhat és el is ad, amikor szerte a világon fokozott a kereslet irántuk. Azonban egyetértés van abban, hogy ha a maszk nem is nyújt 100% védelmet, a vírusnak való kitettség kockázatát csökkenthetjük. Ezért érdemes legalább a buszon, villamoson, metrón az arcunkra húzni egy csősálat, szájmaszkot, amelyet már a szivárvány összes színében rendelhetünk, ha kicsit alaposabban szétnézünk a világhálón. Mielőtt vásárolsz, érdemes ellenőrizni, hogy a kiválasztott védőmaszk rendelkezik-e CE hitelesítéssel, bizonyítvánnyal.

Ne pánikolj!

A többmilliós nagyvárosokban élő fiatalok már évek óta használják, a legvadabb módon viselik, kombinálják elegánsabb outfitekkel az időnként apokaliptikus stílusú szájmaszkokat - egészségük megőrzése érdekében.

Galéria / 12 kép

Ha járványidőszak, akkor szájmaszk az arcra

Megnézem a galériát

A kéz ápolása, fiatalságának megőrzése nem kevésbé fontosabb, mint az arcé, hiszen főleg nálunk, nőknél a kezünkön látszódik meg először az életkorunk. Mégsem szentelünk elég időt a...

Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Robert Pattinson is bevallotta! 8 film, amikben az intim jelenetek valósak voltak

Robert Pattinson egyik filmjében nem színlelte az intim jelenetet, egy interjúban elárulta, hogy valójában is megtörtént! Ezekben a filmekben a színészek tényleg szeretkeztek...

Kép
Sztárok

Döbbenetes képek! A Baywatch sztárjának exfelesége hajléktalan lett: ruhák és élelmiszerek után kotorászott a kukában

Szörnyű sors az, ami a Baywatch sztárjának exfelesége kapott az élettől: a bántalmazó kapcsolat után hajléktalan lett Loni Willisonból.

Kép
Sztárok
Kép
Életmód

Nem csak az alkohol káros! A 10 leghizlalóbb ital, amit messziről kerülj!

Amikor fogyókúrázunk, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy bizony nem csupán az étel által bevitt kalóriák számítanak, hanem azok is, melyeket megiszunk. Ugyanis bár sokan nem gondolnák, rengeteg kalóriát lehet bevinni az italokkal is, és nem, nem csak az alkoholosak rendelkeznek magas kalóriatartalommal. De nézzük is, mely italok fogyasztása nem ajánlott.

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!