A kor és a stílus

A kor és a stílus

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

„40 évesen miért öltözik úgy, mint egy 20 éves?” – kérdezik sokan felháborodva, ha egy formás milf felvesz egy miniszoknyát. De a kor tényleg ennyit számít?

Májusi lapszámunkban egy sokat vitatott témát dolgozott fel kolléganőnk, Lami Juli. Most egy részletet mutatunk az esszéjéből, a folytatást megtaláljátok a májusi InStyle 46. oldalán.

Tapasztalatom szerint a kor nagyjából ugyanolyan neuralgikus pontja a divatnak, mint a testsúly. Még tíz évvel ezelőtt is legalább annyira extrémnek számított egy korosodó divatikon, mint egy plus size. A „hagyományos” felfogás azt diktálta belénk évtizedeken át, hogy a divat azoknak szól, akik soványak és huszonévesek. Aki fiatal és elég csinos, az megtehet szinte bármit, a többiek pedig húzzák meg magukat. És én ezt el is hittem. Teljes meggyőződéssel vallottam, hogy az időm véges, és eljön majd az is, amikor öreg leszek már bizonyos dolgokhoz. Ez az idő el is jött, és valóban vannak dolgok, amelyekhez már nem érzem magam elég fiatalnak, de ezzel nincs is semmi baj. Rájöttem ugyanis, hogy kizárólag azokhoz a dolgokhoz vagyok már öreg, amelyekben én érzem magam annak. És szerintem ebbe rajtam kívül senkinek sincs beleszólása.

„Kár, hogy a kornak csak akkor látjuk a szépségeit, amikor már benne vagyunk. Remélem, tíz év múlva tömve lesznek a divathetek olyan karakterekkel, mint Iris Apfel, és Diane Keaton Insta-oldala legalább olyan népszerű lesz, mint valamelyik Kardashiané.„

Kép

Christy húsz évvel később


A társadalom, az internet, az Instagram, a véleményvezérek vagy a magazinok (igen, tudom, most egy magazinba írok) nem szabhatnak (kor)határt senkinek abban, hogy hogyan akarjon önmaga lenni. Ma már szerencsére ez a gyakorlatban is egyre inkább így van. Vegyük például a kilencvenes évek szupermodelljeit. Mit csinálnak? Megvannak? Nagyon is! Marc Jacobs egyenesen Christy Turlingtont kérte fel show-ja zárófellépőjének a New York-i divathéten. A szupermodell idén lett 50 éves, és az Instagramra posztolt kifutóképe alatt elárulta, hogy elérte azt a kort, amelyben az embernek egy-egy új kérdéssel kapcsolatban ez jut eszébe: „Why the F. not?” (Már mi a f...ért ne tenném?) Ez a hozzáállás lenyűgöző velejárója a kornak. Talán evolúciós hiba, de életünknek sajnos pont abban a szakaszában függünk mások véleményétől, amikor a legeslegjobban nézünk ki, 50 évesen viszont minden különösebb teketória nélkül végigvonulunk a kifutón Gigi Hadid vagy Kaia Gerber után. Legalábbis ha mi vagyunk Christy Turlington.

Kép

Vagy ott van például Adriana Lima. Tudom, öregnek semmiképp sem nevezhető, de az ő szakmájában és az ő ligájában már veteránnak számít. Mégis amikor életében utoljára a Victoria’s Secret kifutójára lépett, karizmájával tényleg maga mögé utasította a feszes huszasokat. Szó szerint. Nekem ő előbb eladna bármit, mint Kendall Jenner, mert az idő őt igazolja, és ő a nyilvánosság előtt dolgozott meg minden sikeréért. És ezek tesznek hitelessé egy divatikont, nem pedig a fiatalság.

Hogy mit gondol az átlag egy jól öltözött 70-es férfi hírességről vagy hogy, hogyan reagálunk, ha meglátunk egy csinos nagymamát? Miért fogadjuk el, hogy csak egy zsenge 20-as lehet divatdiktátor az Instán? Tényleg eljön az az életkor, amikor minden mindegy az öltözködésben? Ezekre is választ ad cikk folytatása a májusi InStyle-ban.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!

Kép
Sztárok

Így változott át Tóth Andi az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává - akkor és most fotók!

Tóth Andi 10 évvel azután, hogy 15 évesen feltűnt az X-Faktor színpadán, most a tehetségkutató mentoraként tér vissza! Így változott át az évek alatt erdélyi kislányból a legnagyobb hazai dívává!

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 8 izgalmas magyar divattervező, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő alakot!

Kép
Életmód

9 reggeli szokás, ami beindítja a fogyást: néhány apró változtatás meghozza a hatását!

A fogyás sokak számára cél, azonban megvalósítása már jóval nehezebb, mint maga az elhatározás. Néhány kiló leadása azonban nem feltétlenül jelenti a jelenlegi étrend és életmód teljes átalakítását. Valójában néhány apró változtatás a reggeli rutinban már jelentősen segíthet a fogyásban.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akinek különösen szerencsés változást hoz az életébe a most beköszöntött Bika-szezon

A most beköszöntött Bika-szezon jó pár változást hoz a csillagjegyek életébe!

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: 5 kedvezményes árú arcszérum, amit imádnak a vásárlók

Hoztunk most pár olyan kedvezményes arcszérumot, amit a visszajelzések szerint tényleg érdemes kipróbálnod!