A kondenzációs kazán alkalmazásából fakadó előnyök

A kondenzációs kazán alkalmazásából fakadó előnyök
Facebook
Twitter
Pinterest

A kondenzációs kazán a hatékonyságát tekintve olyan értékeket képes felmutatni, amelyek a hagyományos változatokkal egész egyszerűen elérhetetlenek.

Pontosan ezért igyekszünk megvilágítani a bejegyzés keretei között ennek a fűtési eszköznek az előnyeit, valamint az alkalmazásából eredő, a hatásfokot érintő javulás mértékét.

Milyen megoldásra nyújt hatékony megoldást a kondenzációs kazán alkalmazása?

A kihasználtsági fok kapcsán elért pozitív változásban keresendő annak az oka, amiért a kondenzációs kazán kimondottan hasznos fűtési eszköznek számít. A hagyományos technológiával működő változatok esetében ugyanis fizikai korlátai vannak a hatásfok javítása érdekében tett erőfeszítéseknek.

A kondenzációs változatoknál viszont akár a 16%-os javulás elérése sem lehetetlen. Hogy egy kicsit konkrétabbak legyünk, 6%-nyi javulás származik a füstgázveszteség csökkentéséből, emellett pedig a kondenzációs hő kihasználására jutó energianyereség mértéke 10%.

A kondenzációs kazán működésének sajátosságai

Vagy kompakt kondenzációs kazánok által, vagy pedig alacsony hőmérsékletű kazánok után kapcsolt hőcserélőn keresztül lehetséges kihasználni a technológiában rejlő lehetőségeket. Teljes mértékben a tervezésen múlik az, hogy a kettő közül éppenséggel melyik koncepció kerül alkalmazásra.

Amennyiben a kompakt kondenzációs kazánokat vizsgáljuk, akkor a fő felhasználási területüket leginkább a kaszkád rendszerekben tapasztalhatjuk. Ami pedig az utánkapcsolt hőcserélővel kialakított kazánokat illeti, leginkább elsősorban azokhoz a rendszerekhez képesek megfelelően illeszkedni, ahol több kevert kör is megtalálható.

Emellett olyan rendszerekhez lehetséges még megoldani az illesztésüket, amelyek kapcsán az egyik kevert kör előremenő hőmérséklete meglehetősen magasnak számít.

A kondenzációs kazán használatából fakadó előnyök

A Webkazánnál elérhető kondenzációs kazán egyik előnyös tulajdonságát az egyszerű beépíthetőség adja. A rá jellemző műszaki tulajdonságok miatt a kondenzációs kazán a visszatérő vízmennyiség széles skáláján üzemeltethető, ennek köszönhetően a tervező egyszerűen be tudja tervezni a hőcserélőt bármilyen fűtési rendszerbe.

Továbbá keringető szivattyú beépítése sem szükséges, amely szintén könnyebbséget jelent a beépíthetőség szempontjából.

A rendszer másik fő előnyét a gazdaságos működtetés jelenti. Habár maga a kondenzációs kazánba történő beruházás egyszeri költsége magasabb lehet, ugyanakkor a többlet beruházás viszonylag rövidebb időtáv alatt is megtérülhet.

Ha kicsit utána számolunk a készülék alacsony hőmérsékletű kazánnal összevetve magasabb beszerzési árának, és a kalkulációt folytatjuk a működtetés közben megtakarítható összeggel, akkor hozzávetőlegesen két év leforgása alatt a kondenzációs kazán vissza is hozza az árát.

Tovább olvasok
Kép
Sztárok

Szabályok, amiket Diana hercegné és Meghan Markle is megszegtek

Diana hercegné és Meghan Markle egyaránt híresek arról, hogy időnként megszegik a királyi család szabályait. Most összegyűjtöttünk néhány szabályt, ami ellen mindketten fellázadtak már.

Kép
Vegyélhazait

Lakatos Márk: 12+1 szuper ötlet karácsonyra a #vegyélhazait csoportból

Megnyílt a #vegyélhazait online adventi vására. Válogass hazai alkotók kincseiből, és lepd meg vele szeretteidet karácsonyra!

Kép
Badass

„Tudni kell szeretni magunkat smink és photoshop nélkül is” - Ördög Ivett transzaktivista

Ördög Ivett egész eddigi élete azt bizonyítja, hogy van karrier az előbújás után is, sőt nem is akármilyen. Ízig-vérig nő, pedig csak két éve váltott nemet, és ma magasabb beosztásban, magasabb fizetésért dolgozik, mint azelőtt.

Kép
Sztárok

Botrány: Sia visszatért, de ennek nem mindenki örül

Már a premier előtt botrányt okozott a rendezőként visszatért énekesnő, Sia első filmje

Kép
Shopping

Jótékony művészet: magyar művészek alkotásaival segíti a Levis az Autistic Artot

Remek lehetőség az adományozásra a divat szerelmeseinek!

Kép
Életmód

Minden, amit a divat jövőjéről tudni akartál - azt magától Anna Dello Russotól is megtudhatod!

Fenntartható és környezettudatos divatipar? Már nem lehetetlen! Tudj meg róla többet te is a Budapest Fashion & Tech Summiton!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem