A grillezés nélkülözhetetlen kiegészítői

A grillezés nélkülözhetetlen kiegészítői
Forrás: Photo by James Sutton on Unsplash
Facebook
Twitter
Pinterest

Mindenki tudja, hogy a grillpartik királyai a grillsütők, hiszen segítségük nélkül nem készülhetnének el a finomabbnál finomabb fogások. Azonban a sütőn kívül van még néhány olyan eszköz, mely nemcsak az életünket könnyíti meg a sütögetés idején, hanem a fogások változatosságában szintén nagy szerepük van.

A nyársak

A nyárson sült fogások rendkívül hamar elkészülnek, mégis ízletesek, nem csoda hát, hogy igen nagy népszerűségnek örvendenek. Az egyszer használatos fa nyársak többnyire bambuszból készülnek, és akkor vesszük leginkább hasznukat, ha pillanatok alatt elkészíthető fogásokhoz - mint például a halak, a rák és a zöldségek - használjuk fel ezeket.

A fém nyárs ezzel szemben igen tartós darab, hiszen nem csupán egyszer használatos, ugyanis két fogás között könnyedén el lehet mosni. A fa nyárssal ellentétben a fém nyárs nem ég meg, viszont felmelegszik, így belülről is süti az ételt. Ez a tulajdonsága pedig inkább a húsok sütésére teszi alkalmassá az eszközt.

Szót kell még ejtenünk a szimpla és a dupla nyársakról is, mert bár mindkettő kapható, mégsem tudunk mindkét típus mellett felsorakoztatni pozitív érveket. Szimpla nyársat használni kissé macerás dolog, nem ritka, hogy a felszúrt étel elmozdul a nyárson és forogni, csúszni kezd, ami egyenetlen sütéshez vezet.

Ezzel szemben a dupla nyárs esetében két ponton tudjuk rögzíteni az ételt, így megelőzve annak esélyét, hogy az elforogjon, vagyis sokkal könnyebb kezelést tesz lehetővé, mint a szimpla változat.

Érdemes körülnézni a Grillplaza.hu-nál kapható grill eszközök között, széles kínálattal várják az oldalra látogatókat!

Pároló és pecsenyesütő

Szárnyasokat egészben sütni kihívást jelent a grillen, mivel nem kevés odafigyeléssel jár, hogy a megfelelő időközönként fordítsunk egyet rajtuk. Ebben jelent hatalmas segítséget a webáruházban kapható rozsdamentes acélból készült pároló és pecsenyesütő. Ez jellemzően két részből áll, egy felső, lyukacsos részből kürtővel és egy alsó tálca részből. Egész csirke sütésénél mindössze annyi a dolgunk, hogy a szárnyast a kürtőre ültessük, így az álló pozíció miatt nincs szükség a forgatásra az egyenletes sütéshez.

Ezen felül egy ilyen szettet használhatunk párolásra is, ekkor az alsó tálca részbe kell tölteni a folyadékot, a felső lyukacsos részt pedig megtölteni a párolnivaló finomságokkal.

Továbbá az alsó rész önmagában szintén használható, kifejezetten jól jön például halak, húsok, de még pizza sütésénél is.

Grillkosár

Igencsak megkönnyíti a munkánkat, ha van kéznél egy grillkosár. Ez az eszköz elsősorban húspogácsák, hússzeletek és halak sütésére alkalmas, de nem lehet elvitatni a hasznosságát a zöldségek grillezésénél sem. Mindössze annyi a dolgunk, hogy ebbe a lapos és hosszúkás kosárba elhelyezzük a sütni kívánt ételt, rázárjuk a kosár fedelét, és a műanyag fogó segítségével a grillsütőre helyezzük. Amint úgy látjuk, hogy megfelelően megsült az étel egyik fele, egy könnyed mozdulattal megfordíthatjuk a kosarat.

Tovább olvasok
Kép
Életmód

Climate Clock: Ennyi ideje maradt hátra a Földnek

Pereg az óra, a tét pedig magas. Vajon van az emberiségnek annyi tudása és bölcsessége, hogy megelőzze a katasztrófát?

Kép
Sztárok

Magyar forgatókönyvírónő a világ tíz legjobbja között

Legutóbb, mikor magyar filmes feltűnt a Variety listáján, az Oscar-díjig meg se állt.

Kép
Sztárok

A legújabb sztárőrület: smoothie méhlepényből

Hilary Duff tapasztalatai alapján erős gyomor kell hozzá.

Kép
Szépség

Az ősz legszebb szemhéjpúder palettái, amik megdobogtatják a szíved

Mivel most mindannyian maszkot viselünk, a rúzst elfelejthetjük, hangsúlyozzuk, emeljük ki merészebben a szemeinket. Az őszi szemhéjpúder palettáktól nincsenek szebbek. Mutatjuk a kedvenceinket!

Kép
Stílus

Kutyával a vörös szőnyegen: a legstílusosabb, legcukibb és legsportosabb kutya-gazdi párosok és sztárok vonultak kedvenceikkel

Megrendezésre került az első Kutyával a vörös szőnyegen esemény, az InStyle és az Allee stílusos és kutyabarát rendezvénye. Mutatjuk a legemlékezetesebb pillanatokat!

Kép
Stílus

Marton Adrienn a magyar divattervezők elkötelezett rajongója

Marton Adrienn rajong a magyar tervezői darabokért, most pedig meg is mutatja gardróbja legkülönlegesebb darabjait!

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy jobban megismerjük a felhasználói viselkedést és érdeklődést, valamint ezek segítségével személyre szabjuk és javítsuk a reklámokat. Weboldalunk használatával ezen feltételeket ön automatikusan elfogdja. További információkat az adatkezelési tájékoztatóban olvashat.
Megértettem