A badass divattervező beintett a szemétben fuldokló divatiparnak

A badass divattervező beintett a szemétben fuldokló divatiparnak
Forrás: Amy Sussman/Getty Images

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Facebook
Twitter
Pinterest

Mindenki őrültnek tekintette, amikor öt évvel ezelőtt beintett a divatiparnak, hogy egy tudatosabb piaci modellre épített fenntartható márkával térhessen vissza. Most mindenki őt másolja a túlélés reményében.

A gazdasági elemzők felmérése szerint a globális divatipar kétharmada nem éli túl a világjárvány okozta válságot. A divattervezőket is foglalkoztató legnagyobb kérdés napjainkban a hogyan tovább.

Vajon milyen új működési modellt lehet találni, ami megmentheti a már évtizedek óta szeméttömegben fuldokló, jelenlegi formájában önmagát és környezetét is elpusztító ipart, amely az egyre olcsóbb, egyre gyorsabban tönkremenő ruhák túlkínálata és túltermelése miatt mára a legszennyezőbb ágazatok közé került.

Olvasd el ezt is!

A túltermeléshez nagyban hozzájárultak a fast fashion ruhaláncok, amelyek miatt lerövidült a ruhák életciklusa, és a megvásárolt termékek mennyisége kétszeresére nőtt. A vásárlók elfelejtették valódi értékén becsülni ruháikat, mivel azok könnyen pótolhatók. Ebből és a gyors gyártásra, gyorsan tönkremenő, olcsó ruhákra épülő, fenntarthatatlan modellből lett elege a badass divattervezőnek, Scott Sternbergnek jóval a világjárvány kitörése előtt.

Scott Sternberg többszörösen díjnyertes tervező, a legnívósabb divattervező díjat kétszer ítélték neki, öltöztette az ex-First Lady-t, Michelle Obamát, és az ő hatására vált divatossá a slim nyakkendő.

Olvasd el ezt is!

Mindenki őrültnek tekintette, amikor öt évvel ezelőtt, 2015-ben szembefordult a divatiparral, és otthagyta sikeres cégét, a Band of Outsiderst, hogy egy tudatosabb piaci modellre épített fenntartható márkával térhessen vissza. Így született meg az Entireworld, amelynek eladásai az egekbe szöktek, mikor mindenki más a túlélésért küzdött a világjárvány kitörésekor.

Scott Sternberg fenntartható modellje

Sternberg szuper trendi, szezonális ruhák helyett egyszerű örök darabokat kezdett el tervezni, amelyek minőségükben, forma- és színvilágukban is időtállók. A tökéletesen kényelmes és praktikus, szezonokon átívelő darabok pedig meghozták a sikert, annak ellenére is, hogy Sternberg elutasította a divathetek meghívásait, amikre több ezer ember látogatott el, és amik miatt több ezer ember utazta át háromhavonta a földet a járvány kitörése előtt. Emellett rövidített az értékesítési láncon, elutasította a kereskedőcégekkel való együttműködés lehetőségét, és közvetlenül a vásárlóknak értékesíti kreációit az interneten keresztül, amellyel fenntartható léptékű gazdasági növekedést tud elérni nehéz időkben is.

Kattints a galériába, és ismerd meg az Entireworld tökéletesen egyszerű alapdarabjait!

Galéria / 7 kép

Egyszerű örök darabok a fenntarthatóság jegyében

Megnézem a galériát
Tovább olvasok

Videók

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Kép
Stílus

Varázslatos női ruhák a múltból: Fotók a 20. századi magyar divat évtizedeiből

Neked a divat mondja meg, hogy ki vagy, szólt a Neurotic egyik száma. Valóban a divat diktálja a világ, a felnőtté válás, az életszakaszváltások egyre gyorsuló tempóját?

Kép
Szépség

Letisztult, egyenes frizura villámgyorsan! Teszteltük az új The Dyson Airstrait™ hajvasalót

Egy igazán modern és sok lehetőséget rejtő készüléket próbálhattunk ki, de vajon mennyire hatékony? Megosztjuk a tapasztalatainkat!

Kép
Sztárok

Selena Gomez manikűrje már a tavaszt idézi: imádni fogod ezt az árnyalatot te is!

Selena Gomez körmeit elnézve szinte biztos, hogy nem lehet túlontúl korán kezdeni a tavaszi manikűröket!

Kép
Sztárok

Híres leszbikus nők, akik egykoron férfihoz mentek feleségül

A szerelem bár néha tesz egy kis kerülőt, de idővel mindig célba ér!

Kép
Életmód

Így élnek a világ leggazdagabb kisállatai: vacsora ezüst tálcán, hatalmas medence, nemes textilekből készült ágynemű

Ezüst tányéron felszolgált steak vacsorára, óriási medence, nemes textilekből készült ágynemű, sok millió Instagram-követő. A világ leggazdagabb kutyái és macskái olyan elképesztő luxusban élnek, amiről a legtöbb ember csak álmodozik.

Kép
Sztárok

Sztárpárok, ahol a nő sokkal többet keres a férfinál

Sok párkapcsolat tönkremegy amiatt, mert a férfi egója nem tudja elviselni, hogy párja többet ad hozzá a családi kasszához. De szerencsére az ellenkezőjére is bőven akad példa, még a sztárok között is.