#képesvagyok 2023 szavazz most a kedvencedre!
Szavazok

"A ruhák adják a lehetőséget, hogy vagy elbújik vagy kinyílik a viselője" – interjú Konsanszky Dórával a 2018-as tavaszi kollekciójáról

"A ruhák adják a lehetőséget, hogy vagy elbújik vagy kinyílik a viselője" – interjú Konsanszky Dórával a 2018-as tavaszi kollekciójáról
Forrás: Barna Bálint

Szépség

10 összetevő, amikről a bőrgyógyászok állítják, hogy tényleg bőrfiatalító a hatásuk

Promóciók

Öt nő, öt plasztikai műtét története

Promóciók

Bioderma Atoderm - Az ökobiológiai megoldás a száraz, ekcémás és atópiás bőrre

Promóciók

Vegyél részt az év legstílusosabb kutyás eseményén!

Promóciók

Öltsön őszi ruhát a konyhád, a BerlingerHaus ellenállhatatlan termékeivel!

Facebook
Twitter
Pinterest

A hétvégén végre jön a Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe, mi már nagyon izgatottak vagyunk!

Végre, végre, végre. A divathetek tovább dübörögnek, a következő állomás pedig Budapest. A Mercedes-Benz Fashion Week Central Europe a hétvégén kerül megrendezésre, és ha nem szeretnél lemaradni a hazai divatvilág legfontosabb eseményéről, akkor maradj velünk, mert mi mindenről beszámolunk!

Első körben még a bemutatók előtt kifaggattuk a tervezőket az új kollekciókról és minden más érdekességről, ami most velük történik. Most például a KONSANSZKY márka tervezőjét, Konsanszky Dórát kaptuk el pár kérdés erejéig:

Hogyan állsz a kollekcióval? Mindennel elkészültél már rég, vagy az a típus vagy, aki az utolsó pillanatokra halasztja a végső simításokat?

Az SS18 kollekciója már július végén elkészült, majd azt követően a fotózás is. Természetesen mindig lehet rajta finomítani, de a divatbemutatóra próbálunk mindent összehangolni, hogy a castingon bookolt modellekre igazítsuk a kollekciót, illetve a show-hoz alakítsuk a haj- és make up-koncepciót, sőt a zenét is.

Milyen a KONSANSZKY-nő? Kit képzelsz el, kinek szólnak a te ruháid? Ez kollekciónként változik, vagy a kezdetektől ugyanannak a típusnak alkotsz?

A KONSANSZKY-modellek térbeliségében ott a kódolt titokzatosság, amelyben minden nő megtalálhatja és felfedezheti a saját titkos nőiességét, rálelhet saját rejtett kódolt üzenetére.

A ruhák adják a lehetőséget, hogy vagy elbújik vagy kinyílik a viselője a zártabb vagy a kivágottabb szabások segítségével.

Ezáltal a különböző női karakterek érvényre jutnak, legyen az a maszkulinabb típus, a femme fatale vagy ezek keveréke. Attraktív miniszoknya egy férfias szabású blézerrel: a 21. századi erős, stílusos és határozott nő védjegyei, amely a kollekció üzenete is egyben.

Mi inspirálta ezt a kollekciót, honnan merítettél ihletet?

Az Art in the Age of Automation című album, annak elektronikus dallama a Portico Quartet interpretálásában – ez inspirált a legújabb kollekció megalkotásában. Az avantgárd és minimalizmus jellemzi a tavaszi-nyári kollekciót ismét, azonban most a márka szellemisége a ruhákba van kódolva, szó szerint. Pontosabban a Konsanszky név bináris kódját olvashatjuk egy elrejtett vagy el nem rejtett részletén a ruhadaraboknak. Aki eljön a bemutatónkra, hallhatja ezt a zenét, mert mi is lenne hitelesebb, mint az inspirációs zenére lépkedő modellek mozgása.

Mennyire léptél ki ebből az alkalomból a komfortzónádból?

Reméljük, hogy a kollekció hangulata, stílusa követi az eredeti kitűzött célt, az általunk képviselt esztétikát.

Van olyan eleme a kollekciónak, aminél izgulsz, hogyan fogadják majd a márka rajongói?

Van egy igazán dekadens és merészebb szoknyánk, amely a kolléganőnk stílusára utal és azért kapta a "Theodora skirt" nevet.

Melyik az eddigi kollekcióid közül a legeslegkedvencebb ruhadarabod?

Kedvencem a Koto-Cube mosható bőr bomberdzseki, ami úgy gondoljuk, megérett a "basic" termékcsaládba.

És van olyan, amit ma visszatekintve már máshogyan csinálnál meg?

Igen, mindig van olyan, de nem úgy élem meg, hogy "máshogyan csinálnám meg". Beépítem a tapasztalatokat, vagy legrosszabb esetben kihagyom azokat, de tudom, mit miért tettem.

Ha választhatnál egy külföldi múzsát, kin szeretnéd látni a ruháidat?

Marine Vacth, Alicia Vikander, de Péterfy Bori magyar múzsát sem hagynám ki!

Kép

Szerinted mi az idei ősz alapdarabja?

Hiszünk a mosható bőrdzseki és a farmer újraértelmezésében az idei őszi/téli szezonban.

A KONSAKNSZKY AW17-es kollekciójában még elcsíphettek ilyen darabokat!

Galéria / 6 kép

KONSAKNSZKY AW17

Megnézem a galériát

KONSANSZKY


Konsánszky Dóra márkája 2006 óta az egyik legmeghatározóbb jelensége a kortárs hazai divatnak. Luxus minőségű anyagok és a legmagasabb szintű szabászati tudás foglalja keretbe a francia couture költőiségére és a design strukturalizmusára egyaránt érzékeny tervezői világot. Öltözékei erőt és magabiztosságot sugároznak, így azokat jellemzően azok a sikeres és dinamikus személyiségek viselik szívesen, akiknek a határozott ízlése, kialakult stílusa a visszafogottság és diszkréció iránti igénnyel párosul.

Videók

Szépség

10 összetevő, amikről a bőrgyógyászok állítják, hogy tényleg bőrfiatalító a hatásuk

Promóciók

Öt nő, öt plasztikai műtét története

Promóciók

Bioderma Atoderm - Az ökobiológiai megoldás a száraz, ekcémás és atópiás bőrre

Promóciók

Vegyél részt az év legstílusosabb kutyás eseményén!

Promóciók

Öltsön őszi ruhát a konyhád, a BerlingerHaus ellenállhatatlan termékeivel!

Kép
Sztárok

24 színész a Harry Potterből, aki már elhunyt az első film óta

Az első Harry Potter film 2001-es premierje óta sajnos jó pár emlékezetes karaktert játszó színésztől kellett a rajongóknak könnyes búcsút venni.

Kép
Életmód

Személyiségteszt: ezzel felméréssel kiderítheted, hajlamos-e a párod a passzív agresszív viselkedésre

Két pszichológus összeállított egy 21 jellemzőből álló listát, amellyel megállapítható, ki az, aki hajlamos a passzív agresszív viselkedésre.

Kép
Életmód

4 csillagjegy, akire pénzeső hullik a következő időszakban

Nem is lehetnének szebbek a következő hetek/hónapok néhány horoszkóp számára.