A szép bőrű nők 10 jó szokása

A szép bőrű nők 10 jó szokása

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Kíváncsi vagy, hogy mi a ragyogó és tökéletes bőr titka? Most összeszedtük a 10 legfontosabb szabályt, amit egy egészséges nő követ. Ha te is szeretnél hasonlítani rájuk, fogadd meg a tanácsaikat!

Mindenki ismer legalább egy olyan nőt, akinek látszólag tökéletes a bőre. És minden alkalommal, amikor megpillantja a ragyogó arcát, felmerül a fejében a kérdés: de komolyan, ezt hogyan csinálja? Milyen kozmetikai kezelésekre járhat? Vajon mennyi drága kozmetikum lehet a fürdőszobájában? Pedig a válasz egyszerű: azok a nők, akik tökéletes bőrrel rendelkeznek, általában bevett napi rutinnal rendelkeznek – mi pedig most eláruljuk neked ezeket!

1. A bőrtípusnak megfelelő arclemosó

A zsíros és pattanásokra hajlamos bőrnél a benzoil-peroxid-tartalmú kozmetikumok válnak be igazán, míg a száraz, érzékeny bőrtípushoz a tejes, hidratáló termékeket érdemes választani.

2. Hidratálás felsőfokon

A vízhiányos állapot nagyon megviseli a bőrödet. Nemcsak a feszességét veszti el az idő múlásával, hanem a ráncok korai megjelenésében is szerepet játszik az, ha nem figyelsz az intő jelekre. A megfelelő folyadékfogyasztás az első lépés, amit megtehetsz, és abban is biztos lehetsz, hogy a ragyogó arcú nők sem feledkeznek meg erről.

gif

3. Egészséges étrend

A ragyogó bőr titka a megfelelő omega-3-bevitel. A dió vagy a hidegen sajtolt lenmagolaj, ami bármilyen salátára is tökéletes, azonnal felturbózza az omega-3-bevitelt. Ahogyan az alacsony glikémiás indexű ételek is segítik, hogy bőröd szép legyen.

Olvasd el ezt is!
gif

4. Minden este hidratálni

A legjobb idő a hidratálásra az este. Egy jó zuhany után vagy közvetlenül lefekvés előtt ennél könnyebben sosem tudod beépíteni a hidratálást a napi rutinodba, csupán arra figyelj, hogy ne használj túl erős illatú kozmetikumokat, és mindent hagyj el, ami bőrirritációt okoz.

5. Ne tapogasd az arcodat

A bőrgyógyászok szerint ez az egyik alapvető titka a szép bőrnek. Az ujjaidon ugyanis rengeteg bacilus lehet, ami szerepet játszik a pattanások kialakulásában, de a sok tapogatás még a korai ráncosodást is elősegíti, szóval el a kezekkel!

gif

6. Ne használj túl sok terméket

Ellenben a ma bevett többlépcsős bőrápolási rutinokkal, a bőrgyógyászok szerint egy-két terméknek elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy rendbehozzák a nap végére megfáradt bőrödet. A túl sok kozmetikum csak eltömíti a pórusokat, ami egyenes út a pattanásokhoz.

7. Napvédő az év 365 napján

Egyre több orvos hívja fel a figyelmet arra, hogy a nap okozta bőrkárosodás nem csak mese, mert nagyon is komolyan kell venni. Olyannyira komolyan, hogy a fényvédő kozmetikumokat akkor is használni kell, mikor nem tesszük ki magunkat direkt sugárzásnak, a legjobb, ha az év minden napján ilyen termékeket használunk.

gif

És ha hiszed, ha nem, nemcsak az UV-sugarak ellen, hanem más káros környezeti hatás ellen is fel kell venned a harcot:

Itt a legjobb megoldás a városi, rohanó életmód ellen!


Az Yves Rocher Elixir Jeunesse épp a városi arcbőr kialakulása ellen lett kifejlesztve. Használd annak érdekében, hogy mindig tiszta, hidratált és egészséges legyen a bőröd, akkor is, ha ki van téve a nagyvárosi életforma veszélyeinek.

A termékcsalád regeneráló krémeket, szérumot, maszkot, szemkörnyékápolót és egy lemosót is tartalmaz, s ezek a szennyeződéseket hatékonyan eltávolítják, vitaminokkal és tápanyagokkal töltik fel a bőrt, hogy a szennyeződéseknek és ráncoknak nyoma se legyen az arcodon.

8. Rendszeresen tisztítsd a sminkecseteket

A sminkecseteket imádjuk használni, tisztítani viszont már kevésbé, nem is beszélve a hosszú száradási időről. Pedig sokszor hallottuk már, hogy minimum hetente, de egyes fajtákat akár naponta is alaposan meg kell tisztítani a szennyeződésektől, különben az arcbőrünk látja kárát. Bizony, az apró szőrszálakon por, sminkmaradvány és bacik rejtőzhetnek, amik aztán a pórusokat frankón eltömítik, és már biztos kitalálod... Helló, pattanások!

9. Ne variálj

Igen, mi is könnyen csábulunk el a legújabb kozmetikumokat látva, de az az igazság, hogy az állandó változtatás sem a bőrödnek, sem a pénztárcádnak nem tesz jót.

10. És a legfájóbb: sportolni kell

Egy friss kutatás szerint, a mozgás jótékonyan hat a bőr állapotára is. Az Ontarioi Egyetem kutatása során olyan 40 feletti nőket és férfiakat vizsgáltak, akik heti háromszor aktívan sportolnak. Az ő bőrök minősége egy 20-as, 30-as ember állapotához állt közelebb, pedig volt, aki elmúlt már 65 éves. Sportolás során gyorsabb a véráramlás testünkben – ez nemcsak a káros anyagoktól tisztítja meg a szervezetet, hanem az egészséges tápanyagok áramlását is felgyorsítja.

gif

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Stílus

Gigi Hadid bemutatja: A farmer, ami nélkül a divatos nők nem tudnák túlélni a tavaszt

A farmerek szára idén tavasszal ismét kicsit tágabb irányt vesz, és ami azt illeti elég jól is néz ki!

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!

Kép
Életmód

7 ingyenes mozgásforma, ami fogyaszt és a szív egészségének is jót tesz

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges életmód, és milyen hatalmas szerepe van az egészségünk megőrzésében a mozgásnak. Persze sokan idő- és pénzhiányra hivatkozva megpróbálják megmagyarázni önmaguknak, hogy pontosan miért nincs idejük mozogni. Nos, van egy rossz hírünk, most olyan mozgásformákat szedtünk össze, amelyek nemcsak ingyenesek, de olyanok is, melyek mindössze fél/egy órát vesznek igénybe.