A Vogue még mindig lenézi a bloggereket

A Vogue még mindig lenézi a bloggereket

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Nem gondoltuk volna, hogy 2016-ban még mindig kétségbe lehet vonni a létjogosultságukat.

A divatblogolás eléggé megosztó téma a szakmában, már csak azért is, mert egymástól teljesen eltérő szinteken lehet űzni. Van olyan blogger, akinek a szavára többen adnak, mint egy magazinéra, vagy éppen olyan újfajta nézőpontot képvisel, ami hiányzott a korábbi divatújságírásból, de néhányukról nem feltétlen érti az ember, mit is csinálnak, vagy miért.

Az elmúlt nyolc évben, ahogy egyre több és több blog indult, egyre több és több cikk született róluk és helyükről a divatvilágban. 2016-ban azonban az amerikai Vogue még mindig nem békélt meg a témával. Az éppen utolsó állomását taposó divathét milánói szelete után hozta le a Vogue online a szerkesztők szubjektív kommentjét az eseményekről. Többen közülük nem tudták türtőztetni magukat a bloggertémában és meglehetősen idejétmúlt nézeteket hangoztattak.

Sallly Singer, kreatív digitális igazgató drámaian azt tanácsolta a bloggereknek, hogy

Kérlek, hagyjátok abba! Találjatok más területet! A stílus halálát hirdetitek.”

Míg Sarah Mower, a Vogue.com kritikai részlegének vezetője szánalmasnak nevezte a street style fotósoknak pózoló bloggereket

Nézzük, ahogy kétségbeesetten sétálgatnak fel-alá a divatbemutatók helyszíne előtt a forgalomban, balesetet kockáztatva csak azért, hogy lefotózza őket valaki.”

De a legfurcsább talán Alessandra Codinha, a Vogue.com divathír szerkesztőjének reakciója, aki azon tűnődik, mit jelenet egyáltalán a blogger szó és teljes munkaidős divatszakemberként számon kéri rajtuk, hogy foglalkozhatnának valami fontosabbal:

Nagyon kínos – annál is inkább, ha arra gondolsz, mi folyik jelenleg a világban. (Regisztráltál már a szavazásra? Ne felejtsd el megnézni az elnökjelöltek vitáját hétfőn.)”

A The Cut felkereste a témával kapcsolatban a szupersikeres filippínó divatblogger Bryanboy-t, akit összezavart a Vogue támadása:

Miért rúgnak bele valakibe, aki talált egy alternatív platformot a megélhetésre azzal, hogy valami alapvetően hasonló dolgot csinál, mint ők? Ez egy kudarcba fulladt megfélemlítés. 2016 van, nem 2009, nem hiszem el, hogy még mindig erről kell beszélnünk.”

Teljesen egyetértünk, már évekkel ezelőtt bebizonyosodott, hogy a divatblogolásnak van létjogosultsága, ráadásul a The Cut talált egy képet két feljebb említett Vogue szerkesztőről, akik éppen egy street style fotóhoz pózolnak.

Kép
forrás: The Cut

Forrás: The Cut

A blogolás demokráciát vitt a korábban oly kevesek számára fenntartott divatvilágba. Ma már bárki indíthat saját blogot és kerülhet be általa a vérkeringésbe, sőt akár egy magazin szerkesztőségébe is. Ha úgy érzed, egyéni a látásmódod, kezdj el írni, fotózni, videózni és mutasd meg a világnak!

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a 15 legjobb mikrobiom-helyreállító étel: azt is mutatjuk, miket kerülj beleid egészségének érdekében!

Az egészséges bélrendszer támogatja az immunrendszert és segít megelőzni a betegségeket. Cikkünkben mikrobiom-helyreállító és -tápláló élelmiszereket mutatunk, amiket érdemes gyakran fogyasztanod!

Kép
Stílus

Katie Holmes bemutatja: ha idén tavasszal csak egy új cipőt vennél, akkor ez legyen az

Katie Holmes is ebben a tavaszi cipőtrendben látta meg a fantáziát!

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!