7 mondat, aminek egy párkapcsolatban sosem szabadna elhangoznia

7 mondat, aminek egy párkapcsolatban sosem szabadna elhangoznia
Forrás: Getty Images/ izusek

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

Van, hogy az ember vita hevében – vagy akár józan ésszel is - olyan dolgokat vág a másik fejéhez, ami mérgezően hathat a kapcsolatra, így érdemes elkerülni őket.

Nemrég összeszedtük azt az 5 kérdést, amit minden 10 év után fel kell tenni egy párkapcsolatban, de arról is fontos beszélni, hogy mik azok a szavak, mondatok vagy kérdések, amiknek egyetlen kapcsolatban sem szabadna elhangozniuk. Íme:

1. Őrült vagy!

Ebben az esetben nem arról van szó, hogy épp hülyéskedtek a pároddal, ő pedig megjegyzi, hogy őrülten viselkedsz, de valójában nem gondolja komolyan mindezt. Szakértők szerint akkor van gond, ha valaki megvetésből mondja ezt és mellette olyan szavakat használ, amivel kigúnyolja, nevetségessé teszi a másikat és kifejezi, hogy nem tiszteli őt. A gúnyolódás és az, hogy a másik felsőbbrendűnek tartja magát, minden esetben mérgező.

2. Te sosem teszed meg ezt, azt...

Chanel Dokun, New York-i házassági tanácsadó szerint nem szabadna használni a „soha” szót vita közben, mert túlzó és a másik ember azt gondolhatja, hogy egyáltalán nincs megbecsülve az, amit a párjáért vagy kettejükért tesz. A szakértő szerint tilos lenne azt mondani, hogy „sosem mosogatsz, sosem figyelsz rám”, mert ezek a mondatok egyrészt biztosan nem igazak, másrészt nagyon bántóak is.

3. „Ó, tényleg? És arra emlékszel, amikor te...?”

Pszichológusok szerint vita közben nem szabad elővenni a régi sérelmeket és védekezésként használni őket. Ha a párod épp rád mérges valami miatt, nem fair dolog felhozni, hogy évekkel ezelőtt ő is elkövetett valamilyen hibát. Természetesen fontos beszélni róla, ha az a mai napig zavarja valamelyikőtöket, de mindezt higgadt fejjel, nyugodtan kell megvitatni és nem érvként és eszközként használni a másik ellen egy teljesen más dologról szóló vitában.

Folytatás a galériában!

Galéria / 4 kép

+4 mondat, aminek nem szabadna elhangoznia egy párkapcsolatban

Megnézem a galériát

A JOY Magazin írása.

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát! Gigi Hadid már most viseli a 2024-es év legtrendibb dzsekijét

Az apucipő után itt az apudzseki! Gigi Hadid kedvenc darabjának nagy jövőt jósolnak a stílusszakértők, így mutatjuk is, hogy hol szerezheted be a saját darabodat!

Kép
Életmód

10 csillagászati jelenség, amit mi már nem láthatunk az életünkben

Üstökösök, aszteroidák, új bolygó, jégkorszak és még sok más... Megmutatjuk azokat a csillagászati jelenségek, amiket mi már valószínűleg nem fogunk látni az életünkben. Vagy inkább szerencsére?!

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őt tartják a valaha élt legjobb színésznőnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

A nézők szavaztak! Máris mutatjuk, hogy ki lett minden idők legjobb színésznője egy szavazás szerint! Te egyetértesz a döntéssel?

Kép
Sztárok

Barbra Streisand már nem hitt a szerelemben, az mégis rátalált - fotón a ritkán látott férje!

Barbra Streisand sokat csalódott, mielőtt megismerte álmai férfiját. Ő ritkán látott férje, James Brolin!

Kép
Életmód

Mutasd az alvásod, megmondom ki vagy! Alvásminőség javítása 12 egyszerű lépésben

Jó alváshoz idő kell – igen, de mi még? Alvásminőségünk nem csak a fáradtságérzetünkre, de fizikai és mentális egészségünkre, hangulatunkra is hatással van. Mindenki más-más óraszámot szán (tud szánni) az alvásra, sokan azonban nem is tudják, mennyire nem hatékonyan teszik mindezt. Mutatjuk, mivel lehet javítani a helyzeten!