7 ital, ami segíti a fogyást: pörgetik az anyagcserét, égetik a zsírt és teltségérzetet adnak!

7 ital, ami segíti a fogyást: pörgetik az anyagcserét, égetik a zsírt és teltségérzetet adnak!
Forrás: Pexels

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Facebook
Twitter
Pinterest

Nemcsak bizonyos ételek, hanem italok is jelentősen hozzájárulhatnak testsúlyod csökkentéséhez. A hatékony eredményhez természetesen a megfelelő étrend mellett a mozgás sem elhanyagolható, de a következőkben bemutatott italok is sokat segíthetnek!

Egyes italok elősegíthetik a fogyást az anyagcsere javításával, felpörgetésével és egyéb egészségügyi előnyökkel is jár fogyasztásuk. Ha számodra fontos az egészséges életmód, bizony az sem elhanyagolható, mit iszol. Ne aggódj, nem csupán a víz a megoldás, ha fogyni szeretnél! Egyes italokról tudományos kutatások bebizonyították, hogy felpörgetik az anyagcserét, elősegítik a teltségérzetet és csökkentik az éhségérzetet, amelyek mindegyike elősegítheti a fogyást.

A víz is elősegítheti a fogyást.
forrás: Pexels/Pixabay
A víz is elősegítheti a fogyást.

A víz áldásos hatása

Mielőtt kitérnénk rá, milyen italokat válassz, ha fogyni szeretnél, elmondjuk, a víz hogyan segíthet ebben. A vízbevitel növelése az egyik legegyszerűbb módja az általános egészségi állapot javításának. A sok víz fogyasztása a derékbőségedre is jótékony hatással lehet azáltal, hogy az étkezések között jóllakottság érzésével tölt el, és növeli az elégetett kalóriák számát. A szakértők azt tanácsolják, hogy étkezések előtt igyunk meg egy pohár vizet, ezáltal csökkenthetjük a bevitt kalóriák számát, és elindulhat a súlycsökkenés.

Egy 48 túlsúlyos felnőtt bevonásával végzett tanulmány megállapította, hogy azok, akik 500 ml vizet ittak étkezések előtt, miközben alacsony kalóriatartalmú diétát követtek, 44%-kal többet fogytak 12 hét alatt, mint azok, akik nem ittak vizet étkezés előtt.

A hideg víz ivása növeli a nyugalmi energiafelhasználást, vagyis a pihenés közben elégetett kalóriák számát. Például egy 21 túlsúlyos gyermek bevonásával végzett vizsgálat kimutatta, hogy a nyugalmi energiafelhasználás akár 25%-kal is megnőtt 40 percig, miután testtömeg-kilogrammonként 10 ml hideg vizet ittak a gyerekek.

Íme 7 olyan ital, amely felpörgeti az anyagcserét, égeti a zsírt és segíti a fogyást!

Galéria / 7 kép

7 ital, ami pörgeti az anyagcserét, így segíti a fogyást

Megnézem a galériát

Az Éva magazin írása.

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Kép
Sztárok

9 időtálló stílustrükk, amire Julia Roberts évtizedek óta esküszik

Ezúttal Julia Roberts stílusválasztásai között néztünk körbe!

Kép
Sztárok

Így élt Audrey Hepburn élete utolsó hónapjaiban: szívszorító, hogyan telt utolsó karácsonya

Audrey Hepburn túl korán hagyta itt ezt a világot, megható, hogyan teltek utolsó hónapjai.

Kép
Életmód

10 film, ami kísértetiesen tökéletesen megjósolta módon, hogy mi vár ránk a jövőben

Nem hitted, hogy a mesterséges intelligencia egyszer majd valóban beférkőzhet a mindennapjainkba és nem csak a forgatókönyvírók képzeletének szüleménye? Nos, már tudod, hogy tévedtél.

Kép
Életmód

10 hiba, amit elkövethetsz az állásinterjún: nem csak a késés tilos!

Veled is előfordult már, hogy megpályáztál egy hozzád illő állást, ám később szomorúan vetted tudomásul, hogy még a második körbe sem jutottál be? Eláruljuk, nem feltétlen a végzettségeddel vagy a szakmai tapasztalatoddal lehetett a probléma. Nagyon sok hibát elkövethetünk ugyanis egy állásinterjún, akaratlanul is.

Kép
Sztárok

Akinek még Sandra Bullock se tudott ellenállni! Ezekkel a híres nőkkel randizott az elmúlt évtizedekben Chris Evans

Meg kell hagyni, hogy Chris Evans a sztárvilág legszebb hölgyeit csavarta az ujja köré!

Kép
Életmód

A mesterséges intelligencia megjósolta a 2024-es Oscar-gála győzteseit: vajon igaza lesz?

A mesterséges intelligencia beleásta magát az esélylatolgatásba, és úgy döntött, megosztja velünk, hogy szerinte hogyan is fog végződni az idei Oscar-díjátadó!