10 jel, ami bizonyítja, hogy ideje többet aludnod!

10 jel, ami bizonyítja, hogy ideje többet aludnod!

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

A koffeinfüggőség és a folyamatos rohanás "gyermeke" az alváshiány, ami hosszabb-rövidebb ideig bírható, azonban akár beismerjük, akár nem, előbb-utóbb a kimerültség jelei már nem csak a táskás szemekben lesz mérhető. Olvasd el az alábbi összeállításunk, hogy megtudd, be kell-e iktatnod egy Csipkerózsikához illő alvás maratont?

1. Folyton fáradtan kelsz fel

gif


Ha egy héten egyszer megengeded magadnak, hogy 5 óránál többet aludj, az még nem jelenti azt, hogy ez a testednek elegendő idő a pihenésre. Ha azt veszed észre, hogy függetlenül attól, hogy éppen öt vagy nyolc órát aludtál, még mindig fáradt vagy, akkor biztos, hogy a szervezeted kimerült és több alvást igényel.


2. Koffein -és cukorfüggőségben szenvedsz

gif


Nézz körül az irodában! Csak a Te asztalod van tele kettőnél több kávéspohárnál? Sosem tettél cukrot a kávédba korábban, de mostmár egyszerűen nem bírod megállni? A tested már annyira fáradt, hogy kénytelen ilyen stimulánsokon élni, hogy megtartsa az energiaszintjét.


3. Képtelen vagy koncentrálni

gif


Ha nem pihensz eleget, az agyműködésed egyre gyengébb és gyengébb lesz, egyszerűen nincs elég ideje a sejteknek és idegeknek a regenerálódásra, ami kihatással lesz a munkádra is. Veszélyes a teljesítményeddel játszani, nem?


4. Mindegy mennyit sportolsz, folyamatosan csak hízol

gif


Ha azt veszed észre, hogy annak ellenére is csak hízol és hízol, hogy már szinte semmit sem eszel, akkor biztos, hogy ma este már nyolckor ágyban a helyed. Ugyanis az alváshiánytól szenvedő emberekben megnő az éhségért felelős hormon, az aghrelin szintje, így öntudatlanul is többet esznek, leginkább a cukros ételekből.


5. Állandóan ügyetlenkedsz

gif


A koncentrációs nehézségek miatt folyamatosan elejtesz valamit, elesel vagy csak össze-vissza hebegsz. Gyorsan mondd le a ma esti programod és siess haza a meleg ágyadba egy pihentető alvásra! A főnököd is hálás lesz érte!


6. Tiszteletbeli hisztikirálynő lettél

gif


Ha mindenen kiakadsz és elég egy rossz szó, hogy úgy érezd, összedől alattad a világ, akkor csak annyi a dolgod, hogy kipihend magad és máris újra Te leszel az iroda kedvence!


7. Folyton megbetegszel

gif


A gyenge energiaszint, a megnövekedett kortizolszint és a folyamatos stressz mind-mind megterheli az amúgy is fáradt szervezeted, így minden csipp-csupp betegséget elkapsz. Vigyázz magadra jobban és aludj legalább napi hét órát!


8. Nulla szexuális élet

gif


Ha csökkent a vágyad a partnered iránt, nyugodj meg, nem Veletek van gond, egyszerűen csak annyi történt, hogy az alváshiány miatt csökkent az energiaszinted és megnőtt a stresszért felelős hormon, a kortizol szintje, így az utolsó dolog, amire vágysz az intim együttlét. Ha rendesen kipihened magad, minden újra a régi lesz!


9. Folyton csak ennél

gif


Az éhségérzeted csillapíthatatlan, hiszen a testedben lévő éhségért felelős hormon szintje megelkedett a testedben és emaitt folyton csak nassolnál. Inkább aludd ki magad, hiszen sokkal több idő lesz leolvasztani magadról a felszaladt kilókat, mintha két órával többet aludnál!


10. Rosszabodik az egészségi állapotod

gif


Ha azon kapod magad, hogy romlott a vérképed, magasabb a vérnyomásod az átlagosnál, pedig semmin sem változtattál, akkor a fáradtságod felel a romló közérzetedért! Irány az ágy!

Nos, Rád hány állítás lett igaz?


Járj utána, hol pihenheted ki magad stílusosan! Kattints ide!

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a 15 legjobb mikrobiom-helyreállító étel: azt is mutatjuk, miket kerülj beleid egészségének érdekében!

Az egészséges bélrendszer támogatja az immunrendszert és segít megelőzni a betegségeket. Cikkünkben mikrobiom-helyreállító és -tápláló élelmiszereket mutatunk, amiket érdemes gyakran fogyasztanod!

Kép
Stílus

Katie Holmes bemutatja: ha idén tavasszal csak egy új cipőt vennél, akkor ez legyen az

Katie Holmes is ebben a tavaszi cipőtrendben látta meg a fantáziát!

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!