6 zseniális sminktrükk, amit ismerned kell a tökéletes eredmény érdekében

6 zseniális sminktrükk, amit ismerned kell a tökéletes eredmény érdekében

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Ezeket a tippeket érdemes megfogadni, ha rendszeresen sminkelsz, ugyanis üdébbnek, fiatalabbnak tűnhet az arcod, ha pontosan tudod, mit hova és hogyan érdemes kenni. Most mi is kipróbáltuk őket.

A cikk támogatója a dm

Megdöbbentő eredményről számolt be 2020-ban egy svéd kutatás, ami azt állítja, hogy 4 nőből 1 sminkkel az arcán fekszik le aludni. Úgy tűnik, még mindig nincs eléggé hangsúlyozva, mennyire fontos az alapos arctisztítás alvás előtt, hiszen enélkül elég csúnya bőrproblémákkal kell szembenézni. Arról nem is beszélve, hogy a csodás smink titka elsősorban az arcbőr állapotától függ, ha dehidratált vagy épp nincs a legjobb formában, azzal még a legjobb sminkmesterek is nehezen birkóznak meg. Így hiába bármilyen trükk, ha az alappal baj van, nem fog tökéletesen mutatni rajta a smink. Persze mindez fordítva is érvényes: a tökéletes arcbőrt is el lehet rontani egy-egy sminkbakival, így bármelyik csoportba is tartozol éppen, mindig van mit tanulnod sminkelés terén. Az alábbi szuper sminktechnikák hozzájárulnak ahhoz, hogy a lehető legprofibb módon alkalmazd a kedvenc sminkcuccaidat. Azt azért nem árt szem előtt tartani, hogy nem minden trükk válik be mindenkinek, és egy részük gyakorlást igényel.

Kezdd az alapoknál!

A sminkelést alapos hidratálás előzi meg, amiről valószínűleg már te is tudsz. Azzal viszont sokaknak meggyűlik a baja, hogy megtalálják a tökéletes alapozó árnyalatot az arcbőrükhöz. Régebben gyakran tanácsolták azt, hogy a kézfejen, esetleg a csuklón érdemes tesztelni a színt, ma már inkább a nyak területét ajánlják a szakemberek. Vannak termékek, amik nemcsak számokkal, de N (neutral), C (cold) és W (warm) betűkkel is el vannak látva. Ezek az altónusokat jelölik, amire szintén érdemes odafigyelni. Hogy milyen altónusba tartozik a bőröd? Nézd meg a vénáidat: ha kékes-lilás árnyalatúak, akkor a hidegbe (C), ha pedig zöldes-sárgásak, akkor a melegbe (W). Ha egyik sem igazán jellemző, akkor a neutrális a te színed.

Megoldás rejtett szemhéjra

Nem vagy egyedül a rejtett szemhéj „problémájával”, ha téged is érint, ugyanis rengeteg A-listás sztárra és nőre jellemző ez a különleges szemforma. Akkor beszélünk rejtett szemhéjról, ha nyitott szem esetében csak részben vagy szinte egyáltalán nem látható a szemhéj. Ilyenkor extrán fontos, hogy primert is vigyél fel, mielőtt sminkelni kezdesz rá, ugyanis ebben az esetben könnyebben elmosódhat a szemfesték. A tusvonal előnyös lehet számodra, ha szépen ívelt, jöhetnek a dús pillák és a dús szemöldök is, amik kiemelik a tekintet. Az alsó szemhéjvonaladra viszont semmiképp se vigyél fel sötét festéket, mert optikailag kisebbé teszi a szemet. Amivel viszont csalhatsz picit: használj fehér szemceruzát az alsó szemhéjakon, plusz ha a szemöldököd íve felett világosítasz, feszesebbnek tűnik majd a bőr.

Kép

A tökéletes tusvonal titka

Ehhez a trükkhöz szükséged lesz egy kis gyakorlásra, a cicaszemek meghúzása ugyanis nem egy könnyű feladat. A sminkmesterek szerint a tusvonalat érdemes kívülről kezdeni: helyezd a tus vagy az ecset végét a külső szemzugba és a szemöldököd irányába húzz egy egyenes vonalat – mintha össze akarnád kötni a szemöldököd végét a szemzugoddal. Ezután pöttyözd be a pillák tövét tussal és kösd össze a pontokat. Ha nem szeretnél túl határozott és sötét vonalat, akkor a tusvonal szélén alkalmazhatsz egy kis fekete szemhéjfestéket is, ami által a tus kevésbé fog kiemelkedni a sminkalapból.

Ilyen pirosítót válassz!

A pirosító felvitelét általában az arcformához igazítják, de az tudtad, hogy nem minden pirosító szín illik mindenki arcbőréhez? A beauty bloggerek legújabb trükkje segít megtalálni a megfelelő árnyalatot, amihez mindössze arra van szükséged, hogy összekeverj egy kicsit a rúzsodból és az alapozódból. Az így kapott egyveleget is simán felhasználhatod.

Kép

Az arc kiemelése

A highlightert érdemes a sminkrutin végén alkalmazni, ezzel megkoronázhatod a sminkedet. Szakértők szerint fontos odafigyelni a természetességre és csak azokra a területekre felvinni, ahol a fény amúgy is megcsillan a bőrön: a szemöldökív alatt, az ajkak Ámor-ívén (a felső ajkak bemélyedésén), illetve az arccsonton. Ezzel a dekorkozmetikummal még a sötétebb karikákat is eltüntetheted a szemed alól, ha szemzugba világos highlightert kensz, odavonzza a tekinteteket. A bronzosítót pedig úgy kell kiválasztani, hogy 2 árnyalattal legyen csak sötétebb az arcbőr színétől és persze csillogjon, mert ez üde hatást kölcsönöz a bőrnek.

Nappaliból esti smink

A titok a rúzsban rejlik: bármilyen natúr sminket instant komolyabbá varázsol egy jól megválasztott rúzs. Lehet ez vörös vagy sötétlila, mindegy, a lényeg, hogy passzoljon a személyiségedhez. Még egy extra tipp: a kevésbé tartós rúzst is tartósabbá teheted, ha egy szalvétán keresztül púderrel fixálod. Ha pedig az ajkaid belső részét világosabbra színezed, azzal optikailag nagyítasz rajta.

Kép

Kipróbáltuk a trükköket a Trend !t Up termékeivel

Imádok dekorkozmetikumokat tesztelni, amire most is lehetőségem volt, így örömmel vetettem bele magam, hogy a segítségükkel próbára tegyem a feljebb sorolt technikákat. Alapos hidratálás és primer használata után a trend !t Up 2in1 Camou alapozó és korrektor volt az első termék, amit az arcomra kentem, amiből a 010 árnyalat tökéletesen illeszkedett az arcbőröm színéhez. Pumpás adagolójánál nem létezik praktikusabb a Földön, amiből lágy, selymes textúrájú terméket lehet kinyomni. Mind szivaccsal, mind pedig ecsettel tökéletesen eldolgozható és mivel a korrektor funkcióját is betölti, a szemkörnyéken is bátran alkalmazható. Nem lesz maszkhatású a végeredmény tőle, szinte második bőrként illeszkedik az arcra alapos eldolgozás után és a 8 órát simán kibírja. Plusz pont, hogy illatanyagmentes, egyetlen hátránya, hogy csupán 4 árnyalatban érhető el.

Kép

Mivel nekem is rejtett szemhéjam van, ezért nagyon oda kell figyelnem arra, hogyan sminkelem a szemeimet. Ahogy a trükkben is szerepel: alulra tilos sötét színt kenni, bár általában én semmilyet sem szoktam és most is így tettem. A trend !t Up Color Circuit szemhéjpúder-paletta 020-es kódú változata landolt nálam, ami 6 egymással kombinálható, matt és csillogó színtónusokkal rendelkezik. Ezzel a palettával simán lehet hétköznapi, irodai sminket és esti, sötétebb, füstös szemet is készíteni. Már első használatkor feltűnt, mennyire pigmentált és krémes a kis körök textúrája, ráadásul nagyon festékről beszélünk. Engem abszolút lenyűgözött, kicsi, kompakt, bármilyen utazásra magammal vihetem és hozza azt a végeredményt, amit egy drágább verziótól várnánk el. Én a világosabb szürkét használtam alapnak, erre jött a szem külső zugába egy kis sötétlila, míg a fehéres színekkel kiemeltem a belső szemzugot és a szemöldök alatti részt.

Kép

Aztán következett a szemhéjtus, amivel nekem is gyakran meggyűlt a bajon régebben. Szerintem ezt csak úgy lehet tökélyre fejleszteni, ha valaki kitartóan gyakorolja. Mivel rég nem viseltem már tusvonalat, ezért bevetettem a pöttyözős trükköt, ami viszont még jobban segített a kivitelezésnél, az a trend !t Up Dip It! – Perfect Wing nevű szemhéjtus aplikátora volt. A kis ferde ecsetével pillanatok alatt tudtam magamnak cicaszemeket kanyarítani különösebb erőfeszítés nélkül. A matt fekete színű, vegán tust normál bőrre találták ki, ami viszont igazán levett a lábamról, az a tartóssága volt. Több mint 10 órán át viseltem és ez egyáltalán nem látszott meg rajta. A trend !t Up No 1 vízálló szempillaspirál pedig feltette a pontot az i-re, speciális Max Loading keféjével tökéletesen szétválasztotta a pillákat, ráadásul hidratáló hatású monoi vajnak köszönhetően még ápolta is őket. Pedig ebben a kérdésben nem alkuszom meg, egyáltalán nem mindegy, milyen spirált használok, ugyanis utálom a csomós pillákat. Ennek a keféje viszont tökéletesnek bizonyult számomra. Vízállóságát is kipróbáltam: 10/10.

Kép

Az alapra ezután jöhetett a kontúr, amihez a trend !t Up Kontúrozó palettáját használtam, aminek a hátoldalán pontos utasítást vagy inspirációt is kapunk ahhoz, hogy kell a terméket használni. Ettől persze el lehet térni, én azonban ezek alapján haladtam: a kontúrt a járomcsont alá a fül felső része felé haladva, a bronzosítót a járomcsont fölé, a highlightert pedig az orrhátra vittem fel. Ezt követte a csillámló highlighter: a trend !t Up Face Lights highlighter- és arcpirosító-paletta, ami megadta a kellő ragyogást. A sötétebb és a világosabb árnyalatot keverve vittem fel a megfelelő pontokra.

A pirosítós trükköt én is azonnal bevetettem, az így kapott szín pedig nagyon hasonló eredményt mutatott a trend !t Up Rosy Touch Duo arcpirosítójához, amiből a világosabb színt használtam. Selymes textúrájú a dekorkozmetikumról van szó, ami üde hatást kölcsönzött az egész sminknek. Ez az egyik kedvenc sminktermékem, enélkül az utcára sem lépnék ki, ugyanis elég sápadt az arcbőröm.

Kép

Imádtam a nappali sminkemet, amiből egyetlen rúzzsal és egy kis extra pirosító és csillogó highlighter használatával estit tudtam varázsolni, íme:

Kép

Még egy extra tipp

Kapcsolódj be az izgalmas élő adásokba, inspirálódj kedvenc termékeid által, légy részese az interaktív tanácsadásnak és akár egy kattintással a kosaradba is helyezheted a videókban szereplő terméket. Tedd fel azokat a kérdéseket, amelyek foglalkoztatnak a szépségápolás témájával kapcsolatban! Mindez, és további funkciók elérhetőek a dmLIVE Shopping felületén, kizárólag a dm-nél!

Következő adás: őszi testápolás Peller Mariannal (2022. 10.05. 19:00)

Kérjük vedd figyelembe, hogy az élő adások kizárólag a dm App alkalmazásban regisztrált felhasználók számára érhető el! Az applikáció letölthető az App Store-ból, valamint a Google Play áruházból.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Szépség

Figyelmeztet a bőrgyógyász: Hajnövesztő étrend-kiegészítők, amik egy fillért sem érnek - sőt, még árthatsz is velük a testednek!

Dr. Luke Maxfield bőrgyógyász lerántotta a leplet a népszerű hajnövesztő kapszulák összetevőiről!

Kép
Szépség

Hogyan használjuk helyesen a fátyolmaszkot? Íme a legjobb tippek zsíros, pattanásos és dehidratált bőrre

A fátyolmaszkok világában sok az opció, és nem minden termék felel meg minden bőrtípusnak. Abban a helyzetben vagy, hogy zsíros, pattanásra hajlamos vagy kiszáradt bőrrel küzdesz? Akkor itt az ideje, hogy felfedezd a fátyolmaszkok erejét!

Kép
Sztárok

Négy hét alatt 33 kilót fogyott! Hírességek bizarr (és kifejezetten egészségtelen) diétái, amiket egy film kedvéért vállaltak be

Egy szerepért mindent? A sztárokat még a legszürreálisabb diéták sem rettentik el attól, hogy a lehető leghitelesebben hozzák a rájuk osztott szerepet.

Kép
Sztárok

Nők milliói értenek egyet! Margot Robbie elárulta, szerinte ki a filmtörténet legszexibb pasija!

Margot Robbie elárulta, hogy ki az ő filmes szerelme, mi pedig tökéletesen egyetértünk vele!

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!