6 ok, ami megakadályozhatja a hajad növekedését

6 ok, ami megakadályozhatja a hajad növekedését
Forrás: Pexels

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Hosszú és egészséges haj? Megfelelő gondoskodással nem lehetetlen!

Szeretnél hosszú hajat, de bármit csinálsz, nem nő meg? Nem vagy ezzel egyedül, hiszen a lassú hajnövekedés szinte minden nő rémálma. Vannak, akik méregdrága csodaszernek titulált kozmetikumokkal próbálkoznak eredménytelenül. Az igazság az, hogy bár a tabletták, hajápoló olajok és pakolások is rengeteget segítenek, van pár dolog amit csak kevesen tudnak arról, hogyan ápold megfelelően a hajad ha hosszú loboncot szeretnél.

A hosszú haj egyik kulcsa a megfelelő ápolás, a többi már csak plusz segítség. Ha már hosszú ideje küszködsz a növesztéssel, most megtudhatod hol rontottad el.

Összegyűjtöttük azokat az égető hibákat, amiket mindenki elkövet a haja egészsége ellen, mégsem figyelmezteti senki. Ha te is magadra ismertél, itt az ideje a változtatásnak!

Elő a vitaminokkal

Ahhoz, hogy hajunk mindig szép legyen, nem elegendő pusztán kívülről megfelelően ápolni. A dús és ragyogó haj főleg belső tényezőkön múlik, így többek közt azon, hogy milyen vitaminokkal tápláljuk, hogy élettel teli legyen és ne legyen töredezett a vége, illetve ne vékonyodjon el túlságosan. Legyen mindennapi rutin az A- és a B-vitamin szedése, hogy igazán tündöklő legyen a frizurád.

Viszlát, stressz

A stressz rossz hatással van szervezetedre, így hajad növekedésére is negatívan hat. Ha sokat stresszelsz akár még hullhat is a hajad, nemcsak a növekedésben állhat meg. Sportolj valamit, menj el kirándulni, vagy csak sétálj egy nagyot a környéken, olvass egy jó könyvet, vagy csinálj bármit, ami pihentet és megnyugtat. Hidd el, nemcsak a lelked, de a loboncod is hálás lesz érte.

A selyem a legjobb barátod

Rendszeresen gubancokkal ébredsz? Ideje búcsút intened a nem megfelelő párnának! A selyem nemcsak a tincseidet óvja meg a kellemetlen töredezéstől, de az arcbőrödet is megvédi a gyűrődéstől.

Kép
forrás: Tamara Bellis / Unsplash

Csak módjával!

Jól tudjuk, hogy az ápolt megjelenés alapja, hogy rendezett a frizurád, de akkor sem tanácsos túl gyakran hajat mosnod. Hiszen így lemosod a természetes olajokat a fejbőrödről és a hajszálaid nem lesznek kellően hidratáltak. Ez pedig megakadályozhatja a hajad növekedését.

Óvatosan a hőfokkal

A haj szépségének megőrzése érdekében korántsem mindegy, hogy milyen hőmérsékleten szárítod vagy formázod a tincseidet. Próbálj meg nem túlzásba vinni és inkább kicsivel több időt szánni a szépítkezésre a hajad egészségének érdekében.

Természetesen szép

A vitaminokon túl az étkezésünkkel is hozzátehetünk ahhoz, hogy a frizuránk minél gyorsabban és egészségesebb módon nőjön. Ismerkedj a házi készítési hajpakolásokkal és varázsolj mesésen szép és dús hajkoronát magadnak természetes anyagokkal.

Galéria / 8 kép

8 tipp az egészséges hajért, Meghan Markle fordrásztól

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

Ez a 15 legjobb mikrobiom-helyreállító étel: azt is mutatjuk, miket kerülj beleid egészségének érdekében!

Az egészséges bélrendszer támogatja az immunrendszert és segít megelőzni a betegségeket. Cikkünkben mikrobiom-helyreállító és -tápláló élelmiszereket mutatunk, amiket érdemes gyakran fogyasztanod!

Kép
Stílus

Katie Holmes bemutatja: ha idén tavasszal csak egy új cipőt vennél, akkor ez legyen az

Katie Holmes is ebben a tavaszi cipőtrendben látta meg a fantáziát!

Kép
Életmód

6 zseniális film, ami nagyot ütött, de senki nem akarná soha újranézni

Ezek a filmek annyira durvák, kegyetlenek és sokkolóak, hogy egynél többször senki nem bírja őket megnézni.

Kép
Életmód

Ez a néhány ezer forintos eszköz forradalmasította a reggeli hajrutinom: nincs több lelapult, elaludt frizura!

Most 3 olyan szuper hajformázó eszközt mutatunk, amikkel bármilyen hajtrendet elkészíthetsz pillanatok alatt: legyen szó hullámokról, loknikról vagy szög egyenes frizurákról!

Kép
Életmód

3 fontos lecke, amit a Szívek Szállodája tanított nekünk a szerelemről

Akár a #TeamDean, a #TeamJess vagy a #TeamLogan csapatot erősíted, a Szívek szállodája Rory-jának kapcsolataiból mindenképpen sok fontos leckét kaptunk a szerelemről!

Kép
Shopping

Margot Robbie tökéletes sminkjének titka ez a rúzs: A vásárlók szerint órákig hibátlan marad!

A színésznő sminkje mindig tökéletes, most pedig eláruljuk, hogy mitől: ezt a rúzs viseli legtöbbször Margot Robbbie!