6 egészséges szokás, ami örökre megváltoztatja az életedet

6 egészséges szokás, ami örökre megváltoztatja az életedet
Forrás: Pexels
Facebook
Twitter
Pinterest

Már a könyöködön jön ki az egészséges életmód? Segítünk, hogy számodra is gyerekjáték legyen!

Jártál már úgy, hogy belekezdtél egy jó szokás kialakításába, és hirtelen azon kaptad magad, hogy tényleg egyre több pozitív változások hoz az életedbe? Ha nem, akkor épp itt az ideje! Bizonyára te ismerőseid között is van olyan, aki az életmódváltás következtében teljesen újjá született. Hihetetlen, de igaz, hogy mindössze néhány egészséges szokás elsajátításával rövid idő alatt hatalmas változtatást érhetsz el, és ehhez nincs szükséged csodaszerekre, csupán csak saját magadra és némi odafigyelésre.

Az a jó az új szokások kialakításában, hogy egyfajta láncreakciót indítanak el, amitől nemcsak a lelked, de a tested is sokkal jobban lesz. Egy részük kéz a kézben jár más jó szokásokkal, a másik részük pedig dominókockaként viselkedik. Adj nekik te is egy esélyt, garantáltan nem fogsz csalódni!

A pozitív változáshoz sokszor apró dolgok szükségesek. Íme 6 olyan hasznos szokás, ami akár rövid idő alatt is mindennapjaid részévé tudsz tenni

Jó reggelt!

A kiegyensúlyozott élet egyik alappillére, hogy igyekszel már a nap első perceit nyugodtan és lassan indítani. Ehhez pedig nem kell más, csak annyi, hogy előre megtervezz mindent, hogy ne érhessen stressz. Hidd el, érdemes rááldoznod azt a néhány percet előtte lévő nap!

Napfürdőre fel

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy egy szürkébb és unalmasabb napon a gondolatid is borongósabbak. A napsütésben nemcsak a kedvünk lesz jobb, de a rendszeres napfürdőzéssel értékes D-vitaminhoz is juthat a szervezetünk. Persze, a megfelelő fényvédelemre érdemes odafigyelni!

Induljon a mozgás

Jól tudjuk, hogy egy fárasztó nap után mindenre vágyunk a sporton kívül, de a tapasztalatok mégis azt bizonyítják, hogy sokkal jobb az ember közérzete, ha mégis ráveszi magát egy sétára vagy futásra. Ez nemcsak a lelkednek, de a testednek is szuper választás!

Olvasd el ezt is!

Képernyő detoxot mindenkinek

Ahogy kinyitjuk a szemünket, máris a telefonunkat bújjuk, holott ez sokkal egészségtelenebb, mint gondolnánk. Ha tudsz, iktass be kezdetben néhány órát, vagy akár egész napokat, amikor nem használod a social media platformjaidat és szünetelteted a kommunikációt a világgal. Hihetetlen, de nagyon jó érzés!

Boldog ember tovább él

Egészen furcsán hangzik, pedig igaz, hogy akinek kiegyensúlyozottabb az élete, az sokkal tovább él. Mások véleménye helyett foglalkozz inkább a számodra igazán értékes, energiát adó dolgokkal, és igyekezz olyan emberekkel körül venni magad, akik nem ítélkeznek, hanem elfogadnak.

Nyugodt ébredés

Nem is gondolnánk, pedig rengeteget segíthet vagy ronthat az, hogy milyen hangú ébresztőre kelünk. A hirtelen felüvöltő, hangos zajok növelik a szívinfarktus esélyét, így jobb, ha erre is odafigyelünk. Ha eddig valami direkt idegesítő, sípoló hangot választottál ébresztő gyanánt, hogy garantáltan felkelj, gyorsan cseréld le kellemesebb dallamokra.


És ezt láttad már?

Galéria / 4 kép

4 étel, amit egészségtelennek titulálnak, pedig lehet egészségesebb is

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.