5 trükk, amivel olyan tökéletes lehet a mosolyod, mint a hollywoodi sztároké

5 trükk, amivel olyan tökéletes lehet a mosolyod, mint a hollywoodi sztároké
Facebook
Twitter
Pinterest

A tökéletes mosoly nem csak egy álom! Mondjuk is, hogy mikre figyelj!

A cikk támogatója a Listerine

A hollywoodi sztároknak köszönhetően az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet kap az egészséges és ápolt fogsor. Szerencsére ma már megszámlálhatatlanul sok esztétikai kezelés közül válogathatsz, ami segít elérni a hőn áhított ragyogóan fehér és tökéletes mosolyt, ettől függetlenül azért nem szabad elfeledkezni az egész legbiztosabb alapjáról, a megfelelő szájhigiéniáról sem.

Ezt Dr. Catrise Austin, a sztárok egyik kedvenc fogorvosa is így gondolja! A Mosolyok Királynőjeként becézett doktornő rendelőjében többek közt Cardi B, Wendy Williams vagy Anthony Anderson is megfordult már. A sztárok tökéletes mosolyának szakértője most elárulta azt is, hogy milyen megelőző tippekkel látja el világhírű pácienseit, melyeket neked is érdemes bevezetned a hétköznapi rutinodba, hogy idővel a szép mosoly már számodra se csak egy álom legyen!

Mondjuk is, hogy mi az a 5 dolog, amit érdemes kipróbálnod a tökéletes mosoly érdekében!

1. Minden étkezés után moss fogat!

Dr. Catrise Austin szerint az egészséges mosoly egyik legfőbb alapja a megfelelő szájhigiéniás rutin. Éppen ezért sose szabad félvállról venni, vagy akár kihagyni a fogmosást. A rossz, illetve szegényes szájhigiéniai szokások ugyanis nemcsak a fogak színét befolyásolják, de számos fogászati betegség kiváltó okai is lehetnek. Tényleg érdemes kellő figyelmet fordítanod arra, hogy még a legnagyobb elfoglaltság közepette is ápold a fogaidat.

Kép
forrás: Nati Melnychuk/Unplash

2. Használj szájvizet!

A doktornő tapasztalatai szerint sajnos az emberek nagy része keveset vagy rosszul mos fogat, ennek fényében pedig sajnos a fogselyem és a szájöblítő használatát is a legtöbben elhanyagolják, miközben arról is csak keveseknek van tudomása, hogy fogkefével csupán a szájüreg kb. 25%-át lehet megtisztítani A Listerine szájvizek széles palettával rendelkezik a mindennapi és terápiás használathoz egyaránt, így Dr. Catrise Austin is egy kihagyhatatlan termékként tartja számon. A szájvíz többek közt megoldást nyújt az ínyproblémákkal szemben, megelőzi és csökkenti a lepedék kialakulását, frissíti a leheletet, segít a fogszuvasodás elleni védelemben, egyes termékek pedig fogfehérítő hatással is bírnak.

Kép

3. Viszlát baktériumok!

Tudtad, hogy a szájban akár több mint 400 féle baktérium halmozódhat fel? Bizony, ez így igaz! A rossz lehelet például már önmagában egy árulkodó jele lehet az elszaporodott baktériumoknak, és az esetek nagy többségében idővel mindez ínybetegséggel is társul, ami pedig már egy komoly szájhigiéniai probléma, melynek súlyos, hosszú távú következményei lehetnek, mint például a fogíny visszahúzódása, meglazult fogak vagy a fogvesztés. Ezért is fontos a klinikailag bizonyított egészségügyi előnyökkel rendelkező Listerine szájvizet beépíteni a mindennapi szájápolási rutinodba, hiszen ez nemcsak az általános szájhigiéniát javítja, hanem elpusztítja a rossz leheletért és a fogínybetegségekért felelős baktériumokat is.

4. Víz, víz, víz

Hiába teszel meg mindent annak érdekében, hogy fehérebb legyen a mosolyod, ha közben nem figyelsz arra, hogy kicsit is mérsékeld a kóla, a vörösbor és a kávé fogyasztását. Ezek az italok ugyanis elszínezik a fogzománcot, így pedig nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy elmaradjon a várt ragyogó mosoly.

Kép
forrás: KOBU Agency/Unplash

5. Kerüld a cukros ételeket!

Kevesen tudják, hogy a kóla és a vörösbor mellett a cukros falatok és a gyorséttermi menük is befolyással lehetnek a fogak egészségére. Ezek az ételek ugyanis számos olyan káros összetevőt tartalmaznak, melyek idővel fogszuvasodáshoz vezetnek. Már csak ezért is próbálj meg egészségesebben táplálkozni, és emellett mindig figyelj arra is, hogy milyen gyümölcsök kerülnek az asztalodra, ugyanis köztük is sok olyan található, ami nagy mennyiségben inkább árt, mint használ.

Kép
forrás: Nadine Primeau/Unplash

Videók

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát: Jennifer Lopez erre a kiegészítőre esküszik már több mint 20 éve

Teljesen érthető, ha már egyszer ráakadt az igazira, miért is cserélne le pár múlandó trend kedvéért?!

Kép
Szépség

Amire már évtizedek óta várunk: Madonna meghökkentő szépségtrükkjeitől leesik az állad

Madonna 2023 nyarán lesz 65 éves, most megmutatjuk, mivel tartja fiatalon magát.

Kép
Stílus

Nyáry Luca: 4 makacs tévhit a modellek életével kapcsolatban

Azt gondoltad, a modellek rengeteg pénzt keresnek, fényűző szállodákban laknak és közben csak szépen kell mosolyogniuk? Nyáry Luca jó ideje mozog ebben a világban és most eloszlat minden tévhitet.

Kép
Stílus

Klasszikus és kihagyhatatlan! A minta, ami uralni fogja az elkövetkezendő hónapokat

Ezért a könnyen kombinálható mintáért szinte biztos, hogy te is odaleszel majd!

Kép
Sztárok

Láttad már? Ő Lisa Marie Presley legidősebb lánya, akit már Hollywood is kiszemelt magának

Lisa Marie Presley lányának minden esélye megvan arra, hogy rövidesen Hollywood legnagyobb csillagjai közé kerüljön.

Kép
Sztárok

Ez aztán a szerelem! A 48 éves Sarah Paulson és 80 éves barátnője a párizsi divathéten romantikáztak

Sarah Paulson és Holland Taylor le se tagadhatnák, hogy mennyire odavannak még mindig egymásért!