Bye-bye shopping! 5 bevált módszer, amivel örökre leszokhatsz az impulzusvásárlásról

Bye-bye shopping! 5 bevált módszer, amivel örökre leszokhatsz az impulzusvásárlásról
Forrás: Forgalmazó: Walt Disney Studios Motion Pictures
Facebook
Twitter
Pinterest

Tuti tippekkel segítünk, hogy több maradjon a pénztárcádban!

Az otthon töltött napoknak és a féktelen shopping mániánknak köszönhetően rengeteget vásároltunk a pandémia alatt. Persze az is benne van, hogy sikeresen átszoktunk az online vásárlásra, ami önmagában nem lenne rossz, kivéve akkor, ha tudjuk, hogy hol a határ. Azt a tényt, hogy a vásárlás függőséget okozhat, már régen ismertük, ennek ellenére mégis szeretjük néha elfelejteni, és úgy kezelni a dolgot, mintha normális lenne. Elvégre mekkora örömet tud jelenteni az, amikor becsenget a futár egy hatalmas csomaggal, nem? Ugyanakkor itt az ideje, hogy csökkentsük ezt a vágyunkat és tűrhető szintekre helyezzük a impulzusvásárlást. Nem tudod, hogy hogyan tedd? Segítünk!

Ahogy korábban is említettem, nem magával az online vásárlással van a gond, sokkal inkább azzal, hogy nem tudjuk, hogy hol a határ benne! Szerencse, hogy könnyen tehetünk ellene! Arról nem is beszélve, hogy ezzel nemcsak a pénztárcánkat, de a környezetünket is védhetjük, ha felhagyunk az impulzusvásárlással, hiszen jól tudjuk, hogy a megvásárolt termékek minimum felére nincs is szükségünk.

Ezekkel a trükkökkel nem lesz nehéz tartani az okos, megfontolt vásárlást, amivel rengeteg pénzt takaríthatsz meg!

  • Találd meg az új elfoglaltságod! Hidd el, hogy a sportban, a főzésben, az olvasásban, és akár a tanulásban is rátalálhatsz azokra a dolgokra, amik vidámságot hoznak az életedbe!
  • Állíts fel saját határokat! Persze ez nem azt jelenti, hogy életed végéig nem shoppingolhatsz, ugyanakkor érdemes bevásárló listát készítened azokról a dolgokról, amikre igazán szükséged van. Így könnyen megállhatod, hogy olyan termékek is bekerüljenek a kosaradba, amikre nem is vágysz igazán!
  • Egy forinttal sem több! Ha az előző módszer nem igazán működik, akkor se keseredj el! Tűzz ki egy összeghatárt, ami segít kordában tartani a vásárlásod. Hidd el: ennyiből is megszerezheted a nagy kedvenceid.
  • Keresd a legjobbat! Könnyen lehet, hogy máshol olcsóbb az adott termék, így akár ott is beszerezheted azt, amire szükséged van. Ameddig kutakodsz, legalább 5x újra és újra átgondolod majd, hogy kell-e ez neked, és simán lehet, hogy a végére csak meggondolod magad.
  • Aludj rá egyet! Azzal, hogy még több időt adsz magadnak arra, hogy átgondold mit vásárolsz, sok pénzt takaríthatsz meg. Ne feledd: ezt a lépést nemcsak te, de a pénztárcád is imádni fogja!

ÉS EZT LÁTTAD MÁR?

Galéria / 6 kép

Jelek, amelyek arról árulkodnak, hogy vásárlásfüggő vagy

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.