5 lakberendezői jó tanács, ha élhető és izgalmas otthonra vágysz

5 lakberendezői jó tanács, ha élhető és izgalmas otthonra vágysz
Forrás: getty images

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Szereted az otthonodat, de úgy érzed, valami mégsem stimmel vele? Valami hiányzik vagy valami épphogy túl sok? Változtatnál rajta, de nem tudod hol kezdd, hogy mik a szabályok, amiket érdemes lenne követned egy jól működő, funkcionális és mutatós tér érdekében? Tippjeink segítenek eligazodni, ha nem látod a fától az erdőt!

A kevesebb mindig több

Ez egy nagyon fontos tanács, amit érdemes megfogadnod, ha letisztult, átlátható és nem utolsósorban könnyen takarítható élettérre vágysz.

Újabb és újabb tárgyat, kütyüt, csetreszt kapsz ajándékba, vagy csak nem tudsz leállni a lakásdekorációk vásárlásával? A képlet egyszerű: ha jön egy új, tedd el a régit. Légy könyörtelen! A legújabb kedvenced úgyis csak akkor fog érvényesülni a térben, ha a körülötte lévő holmik nem vonják el róla a figyelmet. Ugyanez igaz egy hangsúlyos mintára, bútorra vagy épp fotóra a falon.

Felejtsd el az impulzusvásárlást

Ha megtetszett egy újabb tárgy a lakberendezési áruházban és már vennéd is az irányt a kassza felé, gondold végig a következőket:

  • Valóban szükségem van rá?
  • Van hova tennem?
  • Színében, formájában és stílusában illik a lakásba?

A válasz mindhárom kérdésre igen? Ebben az esetben nyert ügyed van, de ha a háromból egyre is nemleges a válasz, jobb, ha búcsút veszel tőle, és visszateszed a polcra.

Vidd bele a személyiséged a térbe

Egy otthon attól lesz izgalmas és attól érezheted magad jól benne, ha tükrözi a te, illetve a többi ott lakó személyiségjegyeit.

Soha ne hódolj be a trendeknek, hiszen ezek amilyen gyorsan jönnek, olyan gyorsan mennek is. Ami ma még dögösnek számít, arra rövid idő alatt rá fogsz unni. Próbáld meg inkább belevinni a karakteredet a térbe: válassz olyan színeket, amik jól állnak neked, és régóta kedveled őket. Válassz olyan anyagokat, amikhez jólesik hozzáérned, tegyél be személyes tárgyakat, akár a családi örökség elemeit a lakásba. Azt is tartsd szem előtt, hogy ez nem egy múzeum, és nem is egy kirakat. Ez az otthonod, neked kell jól érezned magad benne!

Ne feledkezz meg a fókuszpontról!

Ez egy aranyszabály, amit nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ha nincs a térben fókuszpont, amin megakadhat az ember szeme – legyen az egy mutatós mennyezeti lámpa vagy egy színes párnákkal telerakott kanapé –, akkor nem lesz működőképes a tér

Egy-egy hangsúlyos darabra ugyanúgy szüksége van egy enteriőrnek, mint az öltözködésben egy izgalmas kiegészítőnek. De ha túl sok van belőle, nem tud megpihenni a szemünk, csak jobbra-balra fogjuk kapkodni a fejünket. Ha viszont van egy-két olyan pont, amin elidőzhet a tekintetünk, máris egy élhető és élvezhető teret hoztunk létre.

Vigyél bele frissességet!

Gondolj magadra úgy, mint egy festőre, a lakásra pedig úgy, mint egy fehér vászonra – a textilek és kiegészítők ebben az esetben a festékek.

Újítsd meg a lakást szezonálisan, és használd eszerint a színeket, formákat és mintákat. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég ha pár havonta lecseréled a díszpárnákat és függönyöket, vagy beújítasz egy-két dekoratív szezonális kiegészítőt. Esetleg az asztal közepére teszel egy nagy tál idénygyümölcsöt, a vázába pedig friss, vágott virágot.

És itt egy kis visszatekintés a tavalyi év legnépszerűbb trendjeire a galériában! Neked melyik volt a kedvenced?

Galéria / 10 kép

Top 10 szín, amit a lakberendezők imádnak használni

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Életmód

28 emlékezetes autós film, amit látnod kell

Az autó egy filmben lehet főszereplő vagy kulcsfontosságú kellék – egy biztos: sokszor tesz emlékezetessé egy-egy jelenetet.

Kép
Életmód

Hivatalos: Ez minden idők 10 legjobb filmje - több százezer szavazat érkezett!

Ha még nem láttad ezeket, akkor muszáj lesz! Íme minden idők 10 legjobb filmje a nézők szerint!

Kép
Életmód

Ezt teszi a testeddel napi 10 ezer lépés egy éven át: nem fogod elhinni

Michelle King influencer egy éve mindennap 10 000 lépést sétál. Beszámolójából kiderül, jobb-e ez, mint edzeni járni!

Kép
Sztárok

Brad Pitt új barátnője kísértetiesen hasonlít Angelina Jolie-ra - FOTÓ

Bradt Pitt női ideálja most már egyértelmű, ugyanis frissen elvált barátnője kiköpött hasonmása Angelina Jolie-nak!

Kép
Életmód

7 ingyenes mozgásforma, ami fogyaszt és a szív egészségének is jót tesz

Nem lehet eleget hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges életmód, és milyen hatalmas szerepe van az egészségünk megőrzésében a mozgásnak. Persze sokan idő- és pénzhiányra hivatkozva megpróbálják megmagyarázni önmaguknak, hogy pontosan miért nincs idejük mozogni. Nos, van egy rossz hírünk, most olyan mozgásformákat szedtünk össze, amelyek nemcsak ingyenesek, de olyanok is, melyek mindössze fél/egy órát vesznek igénybe.

Kép
Shopping

A Szex és New York átveszi az uralmat tavasszal: Így alkosd újra Carrie Bradshaw ikonikus szettjeit!

Carrie Bradshaw 2024-ben is legalább annyira trendi, mint a Szex és New York sorozat indulásakor. Most segítünk lemásolni a stílusát.