5 szokás, amitől bizonyítottan boldogabb leszel

5 szokás, amitől bizonyítottan boldogabb leszel
Forrás: HBO
Facebook
Twitter
Pinterest

Egyre több a negatív hatás az életedben? Ne engedd, hogy a boldogságod csettintés szerűen elszálljon!

A cikk támogatója a Samsung.

Biztosan ismered már annyira magad, hogy tudd, milyen apróságok tesznek boldoggá. Ám mi most elhoztunk neked több olyan szokást, illetve trükköt, ami felmérések alapján bizonyítottan minden emberben növelni tudja a boldogság érzését. Némelyik annyira egyszerű, hogy a fejünkre is csaphatunk, hogy eddig miért nem jutott eszünkbe.

1. Mosoly

Teljesen jogosan gondolod azt, hogy akkor mosolygunk, amikor valami éppen örömet, boldogságot okozott. De tudtad, hogy ez fordítva is működik? A mosolygás az agyban dopamintermelést vált ki, ami boldogabbá tesz. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden nap bolond módjára, megállás nélkül mosolyognod kell, de ha legközelebb a padlón érzed magad, ölts fel egy mosolyt és figyeld meg mi történik.

Kép
forrás: GettyImages

2. Bizonyos ételek fokozottan segítenek.

Az egészséges táplálkozás természetesen a testednek nagyon jót tesz, ám a lelkednek néha az segít a legjobban, hogy azt eszed amire a legjobban vágysz. Mi most egyikről sem szeretnénk lebeszélni, de tudnod kell, hogy létezik néhány étel, ami tudományosan bizonyított, hogy segít az embernek boldogabbá válni.

  • Szénhidrát: Igyekezz olyan ételeket enni, amikből a szénhidrát lassan szívódik fel, így nem egy hirtelen, túlzott löketet kapsz majd, hanem hosszabb távon érzed a változást. Ilyenek például a zöldségek, hüvelyesek, és a teljes kiőrlésű gabonából készült termékek.

  • Sovány húsok, amik tele vannak proteinnel. Több energiát adnak, és segítenek a koncentrációban

3. Ébreszd fel a kreativitásod!

Biztosan megesett már veled, hogy kimondtad azt a mondatot, hogy "én nem tudok rajzolni". Nos teljesen biztosak vagyunk benne, hogy ez nem igaz. Hiszen mindenki tud rajzolni, festeni, énekelni, zenélni és bármi más művészetet folytatni, egyszerűen csak annyira van szükség, hogy elengedd a korlátokat, hogy a kreativitásod szárnyalhasson.

Galéria / 3 kép

Samsung Paletta Projekt

Megnézem a galériát

Ebben lehet hatalmas segítségedre, a Samsung Galaxy Tab S8 készülék. Az eszköz lehetővé teszi, hogy megmutasd saját gondolataidat, saját világodat egy teljesen új szemszögből. Az S Pen segít abban, hogy alkotásaid precízek lehessenek és megvalósíthasd legvadabb elképzeléseidet is. Most inspirációt is meríthetsz, a Samsung Paletta Projektjéből, ahol Kertész Ati, Szarvas Valentin, Nikon One, Bálint Bianka, Eged Enikő és Földes Tamás egymás munkájára építve alkotott a Samsung Galaxy Tab S8 Ultra segítségével. Az alkotásokat aukcióra bocsátották, aminek ideje alatt a Ludwig Múzeum épületében te is kipróbálhatod, milyen ezzel a korszakalkotó készülékkel felébreszteni a kreativitásod.

4. Ne felejts el hálásnak lenni!

Nehéz lehet elhinni, de valóban kimutatták a felmérések, hogy azok az emberek, akik megtanultak kisebb dolgokért is hálásnak lenni, azoknak az élete sokkal több boldogságot rejt. Gondolkozz el azon, mi mindenért lehetsz hálás, ami lehet hogy másoknak soha nem fog megadatni.

5. Ismerd el, ha valami rossz történt!

Természetesen, ha mindent megteszünk azért, hogy boldogok legyünk, akkor is biztosan történnek rossz dolgok, ez az élet része. Az igazi boldogsághoz azzal is közelebb kerülhetsz, hogy elfogadod ezeket a negatív hatásokat. Ne küzdj, ne tettesd, hogy boldog vagy, ha nem vagy az. Merj sírni, merj beszélni a problémáidról, azért hogy el tudd engedni őket!

És ezt láttad már?

Galéria / 5 kép

Audrey Hepburn 5 titkos életmód tippje

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Életmód

A 10 legjobb romantikus film, ami 2023-ban érkezik a mozikba

Ha romantikára vágysz, akkor ezeket ne hagyd ki 2023-ban!

Kép
Stílus

10 öltözködési trükk, ami kegyetlenül többnek mutat a valódi korodnál, és 10, amivel bátran letagadhatsz 10 évet a korodból

Ezek a stílustippek gyorsan segíthetnek abban, hogy egészen új szintre helyezd a megjelenésedet!

Kép
Sztárok

Tudtad? A The Last of Us sztárjának öccse közel 3 éve transznemű nőként éli az életét

A The Last of Us színésze, Pedro Pascal mérhetetlenül büszke 30 éves húgára.

Kép
Stílus

10 kedvenc trendünk, ami már nem lesz divat 2023-ban - ezek jönnek helyettük!

A búcsú bár szinte biztos, hogy nem örökre szól, de ettől függetlenül most érdemes elfelejtened ezeket a trendeket!

Kép
Sztárok

Tényleg visszafelé öregszik! Az 56 éves Salma Hayek fehérneműben érkezett új filmje premierjére - FOTÓK

Salma Hayek a tőle megszokott módon, újfent egy látványos darab mellett tette le a voksát.