5+1 podcast, amivel fejlesztheted a stílusodat

podcast,okostelefon,önfejlesztés,szórakozás,21. századi rádiózás
Forrás: Getty

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Facebook
Twitter
Pinterest

A világ ott van a zsebedben. Te hallgatsz már valamilyen tematikus podcast csatornát?

A podcast a 21. század rádiózása

A tengerentúlon több mint 50 millió amerikai heti szinten hallgatja a kedvenc podcast adásait, míg itthon sokan nem tudják, mi az a podcast, hogyan segít megismerni az élet valamennyi oldalát, és emellett mennyire szórakoztató és hasznos. Miután feliratkozol egy csatornára, értesítéseket kapsz a legújabb részekről, letöltődik az adás a telefonodra, amit ezáltal internet nélkül is akkor hallgatsz meg, amikor és ahol akarod, például kerékpározás vagy kertészkedés közben, edzésre menet az autóban vagy a metrón, vagy hétvégi lustálkodás során az ágyban.

A podcast rövid története

A podcast az ikonikus zenelejátszó, az iPod, illetve az angolul ‘közvetít’, ‘sugároz’ jelentésű broadcast szó összeolvadásából született. A hangfelvételeket okostelefonunkon keresztül akár internet kapcsolat nélkül meghallgathatjuk ott és akkor, amikor mi akarjuk. Az e-learninget felváltotta az m-learning, azaz a mobilokon keresztül történő tanulás, önfejlesztés, amelynek egyik legkönnyebb módja a podcast csatornákon keresztüli tartalomfogyasztás. Érdekesség, hogy a podcast technológia alapvetően nemcsak hang, hanem videó sugárzására is alkalmas, a köztudatba mégis hangadásként vonult be, ezért manapság a videós podcasteket már vodcastnek hívják.

podcast,önfejlesztés
forrás: Getty

Hogyan és hol hallgathatod?

Podcastot legtöbben Spotify-on, Apple podcaston vagy SoundCloud-on szoktak hallgatni, de emellett van még több csatorna. A videós tartalmak, vodcastek pedig fent vannak a Youtube-on. Ha nem szeretnél lemaradni a 21. század rádiózásának legmenőbb tartalmairól, akkor első lépésként tölts le a telefonodra egy applikációt (pl. Spotify, Anchor) és iratkozz fel az érdeklődési körödnek megfelelő csatornákra! Hallgasd ott és akkor, ahol és amikor akarod! Egyszerű!

Tematikus podcast csatornák

Bő és változatos a kínálat - találhatsz havonta, hetente vagy akár naponta jelentkező csatornákat, amelyek időtartama 5 perctől egészen 60 percig terjedhetnek. Témája válogatja. Többnyire a 10-20 perces tartalmak a jellemzőek. A podcastban a legjobb, hogy az adások az idődhöz igazodnak, miközben játszva, nevetve fejlesztenek!

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy egy inspirláló podcast csatorna szélesíthetii a horizontokat, falakat rombolhat, aminek a hatására másként nézel a világra.

Galéria / 7 kép

5+1 podcast, amivel fejlesztheted a stílusodat

Megnézem a galériát

Az InStyle szerkesztőségében is egyre gyakrabban ragadunk mikrofont: legutóbb Cakó Kingával, a Cakó márka megálmodójával beszélgettünk a magyar tervezők kihívásairól.

Tovább olvasok

Videók

Életmód

5 fontos pénzügyi szokás, ami minden sikeres nőre igaz

Promóciók

Az Adidas, Champion, Puma, Reebok, Sprandi és Vans ikonikus sportmárkák! Az új szezon sportcipői már 9995Ft-tól elérhetők a CCC-ben.

Promóciók

A fürdőruha, amiben istennőnek érezheted magad

Kép
Életmód

Megkérdeztük! A mesterséges intelligencia szerint így néz ki egy tökéletes hálószoba

Újra megkérdeztük a mesterséges intelligenciát! Most arra válaszolt, hogy milyen egy tökéletes hálószoba!

Kép
Shopping

Az egyetlen összetevő, amit keresned kell az öregedő bőr hidratálásához a szépségápolási termékekben

Az öregedést és a ráncok kialakulását sajnos nem tudjuk megakadályozni, viszont lassíthatjuk a folyamatot, ha megfelelő összetevőkkel rendelkező termékeket használjuk!

Kép
Stílus

Kopizd le a stílusát! Gigi Hadid már most viseli a 2024-es év legtrendibb dzsekijét

Az apucipő után itt az apudzseki! Gigi Hadid kedvenc darabjának nagy jövőt jósolnak a stílusszakértők, így mutatjuk is, hogy hol szerezheted be a saját darabodat!

Kép
Életmód

10 csillagászati jelenség, amit mi már nem láthatunk az életünkben

Üstökösök, aszteroidák, új bolygó, jégkorszak és még sok más... Megmutatjuk azokat a csillagászati jelenségek, amiket mi már valószínűleg nem fogunk látni az életünkben. Vagy inkább szerencsére?!

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őt tartják a valaha élt legjobb színésznőnek a világon - több mint százezer szavazat érkezett!

A nézők szavaztak! Máris mutatjuk, hogy ki lett minden idők legjobb színésznője egy szavazás szerint! Te egyetértesz a döntéssel?

Kép
Sztárok

Barbra Streisand már nem hitt a szerelemben, az mégis rátalált - fotón a ritkán látott férje!

Barbra Streisand sokat csalódott, mielőtt megismerte álmai férfiját. Ő ritkán látott férje, James Brolin!