4 pont a testeden, ami még több figyelmet igényel 40 éves kor felett

4 pont a testeden, ami még több figyelmet igényel 40 éves kor felett
Forrás: gettyimages.com
Facebook
Twitter
Pinterest

Mert a bőrápolás nem az arccal ér véget!

A húszas éveinkben még hajlamosabbak vagyunk félvállról venni a bőrápolást, a harmadik x után aztán már egyre nyitottabbá válunk a különféle krémek felé, ez a kíváncsiság pedig a negyven felett még szélesebb skálán mozog, és az előttünk álló hosszú évtizedekben is aktív részese az életünknek!

A negyedik x-hez érve sokan már biztos és kipróbált recepttel rendelkeznek bőrápolási rutin terén. Míg egyesek a retinol erejében hisznek, addig mások a hialuronsavra és a különféle C-vitaminos szérumokra esküsznek. És miközben arcbőrüket a legjobb csodaszerekkel kényeztetik, hajlamosak elfeledkezni arról, hogy testük többi részének is legalább ugyanennyi törődés és figyelem kell!

Hogy mi az a 4 terület, melyet a 40 év feletti nők hajlamosak figyelmen kívül hagyni a bőrápolás terén, és hogyan kell kezelni őket? Mondjuk is!

1.) A kéz legalább annyira kivan téve a mindennapokkal járó változásoknek, mint az arcbőr, mégis fele annyi figyelem irányul rá. Télen kiemelten fontos, hogy a legjobb krémekkel ápold az időjárás viszontagságaiban elfáradt kezedet, nyáron pedig bármilyen furcsán is hangzik, a fényvédelemre is több hangsúlyt kell fordítani!

2.) A sarok leginkább akkor kerül fel a listára, ha a szárazság miatt bántja a komfort- és esztétikai érzetet, pedig a mindennapos ápolás neki sem árt. A száraz és fakó bőrre az AHA nagyon jó, de a karbamid (urea) tartalmú készítmények, illetve a vazelin is.

3.) Az arcot és a nyakat sok helyen egy rutin alatt említik, pedig ide tartozna a dekoltázs is, ami bizony sokszor kimarad az ápolásból. A napsütés káros hatásai mindenhol látható nyomokat hagynak, éppen ezért érdemes időnként a hámlasztást itt is elvégezned, és egy kis retinolnak is örülni fog a bőröd.

4.) A hajápolást már annyira természetes része az életünknek, hogy hajlamosak vagyunk félvállról venni a dolgot és megszokásból vásárolni a termékeket, pedig egy kis plusz törődés a hajnak is jár. Érdemes időnként jobban felmérned az állapotát, hiszen veled együtt a hajad is változik, és nemcsak az időjárás lehet rá hatással, hanem a táplálkozásod és az aktuális lelkiállapotod is.

És ezt láttad már?

Galéria / 7 kép

Jennifer Lopez öregedésgátló trükkjei

Megnézem a galériát

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.