A jól nevelt kutya nyomában – 4 alapszabály kezdő gazdiknak

A jól nevelt kutya nyomában – 4 alapszabály kezdő gazdiknak
Forrás: PR
Facebook
Twitter
Pinterest

Ki ne vágyna igazán jól nevelt, nyugodt, szófogadó négylábúra? Ki ne szeretne büszkélkedni családtagjai vagy barátai körében engedelmes kedvencével? Kezdő gazdiként a legtöbb esetben nincs kezünkben az a rutin, amivel egy szeleburdi, engedetlen kölyökkutyát igazi kezesbáránnyá varázsolunk, azonban némi odafigyeléssel sokat tehetünk azért, hogy bundásunk minél hamarabb elsajátítsa a helyes viselkedési formákat.

1. Amit szabad Jupiternek...

Már kedvencünk érkezésének első napjától „adagolnunk” kell számára a határokat. Ez nem csak a kutya számára okozhat nehézségeket, hiszen egy kezdő gazdi legszívesebben a nap 24 órájában babusgatná újdonsült bundását, és bizony esze ágában sincs leküldeni őt a kanapéról vagy az ágyról. Éppen ezért érdemes már a mancsos érkezése előtt átgondolnunk, hol kell meghúznunk a határt, hogy az együttélés a család és a négylábú számára is ideális és kényelmes legyen. Persze a fejünkben olyan egyértelműnek és könnyűnek tűnő tervek a valóságban gyakran megbuknak, és némi újragondolást igényelnek. Ettől függetlenül igyekezzünk tartani magunkat az elképzeléseinkhez, és próbáljuk a kutyát is azokhoz szoktatni.

2. A rutin jó

Bizony, hogy jó! A gazdi és a kutya számára is elengedhetetlen egy jól működő, könnyen tartható rutin kialakítása. A rutinnak köszönhetően kedvencünk pontosan tudja majd, mi és mikor fog vele történni a nap folyamán: etetés, séta, játék, tanulás, pihenés, stb. A kiszámíthatóság segít az önbizalom növelésében, a mentális fejlődésben, és a jó kutya-gazdi kapcsolat kialakításában is.

3. Türelem, odafigyelés, tanulás

Függetlenül mancsosunk temperamentumától és fajtajellemzőitől, kezdő gazdiként garantáltan szükségünk lesz egy jó nagy adag türelemre, annál is több odafigyelésre, közösen eltöltött, minőségi időre. Képezzék a kialakított rutin szerves részét az együtt töltött órák, amikor sétával, mozgással, tanulással töltjük az időt! Közösen, kizárólag bundásunkra figyelve, levezetve a felgyülemlett energiákat. A fizikai aktivitás mellett soha ne feledkezzünk meg a mentális kihívások biztosításáról sem! Keressünk fel egy kutyaóvodát/iskolát, vegyünk részt rendszeresen az alkalmakon! Itt a kutya számtalan készséget elsajátíthat az órák alkalmával és a négylábúakkal együtt töltött időnek köszönhetően is!

4. Csak egyenesen és következetesen

A megfelelő és következetes kommunikáció a kutyatartás egyik legfontosabb alappilére. Nemtetszésünket – és dícséretünket is – fejezzük ki egyértelműen, használjuk a már elsajátított parancsszavakat a megfelelő szituációkban! Igyekezzünk megérteni a kutyánk jelzéseit, és reagáljunk rájuk következetesen! A dicséret, a pozitív megerősítés a helyes viselkedési formák kialakításához elengedhetetlen!

Nem csak a tanulási folyamat során, de a későbbiekben is nélkülözhetetlen, hogy egészséges jutalomfalatot válasszunk kedvencünk számára. A csinos, színes csomagolások helyett olvassunk a sorok között, vizsgáljuk meg az összetevőket, és azok alapján válasszuk ki a megfelelő finomságot!

Kép
forrás: PR

A PLATINUM jutalomfalatok legalább 76% friss húsból készülnek, amit kimagasló minőségű összetevők egészítenek ki. A száraz kutyatápokhoz és nedves kutyaeledelekhez hasonlóan éppen olyanok, mintha azokkal a négylábúak kívánságát váltották volna valóra! A PLATINUM egészséges jutalomfalatok a rengeteg friss hús mellett minőségi szénhidrátot és antioxidánsokat tartalmaznak, így kedvencünk számára a jutalmazás közben is teljes értékű falatokat biztosíthatunk. Víz hozzáadása nélkül, speciális párolási eljárással készülnek, tréningezéshez, szocializáláshoz és táplálékkiegészítőként, extra tápanyagforrásként is kiválóak!

Szerezd be az egészséges jutalomfalatokat a PLATINUM shopban!

Videók

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.

Kép
Életmód

Emily Párizsban: miért nézem, ha olyan borzalmas?

Lehet, hogy agyzsibbasztó, nevetséges, lekezelő, olykor sértő és felháborító az a kliséhalom, amit a sorozat készítői immár három évadon át fáradhatatlanul az arcunkba tolnak. De valljuk be: imádjuk utálni. Kezdem én a vallomást, ha segít!

Kép
Sztárok
Kép
Sztárok

Ikonikus ruhák a Grammy-díjátadókról, amelyeket sosem felejtünk el

Kivágott, átlátszó, habos, csillogó, állatmintás – mindegy, csak feltűnő legyen és beszéljenek róla! Ezek a ruhák egytől egyig ilyenek!

Kép
Sztárok

Kínos! Madonna lányát ezért nem engedték be Marc Jacobs New York-i showjára

Úgy tűnik, hogy a divathét szabályai alól Madonna lánya sem kivétel.