A jól nevelt kutya nyomában – 4 alapszabály kezdő gazdiknak

A jól nevelt kutya nyomában – 4 alapszabály kezdő gazdiknak
Forrás: PR

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Facebook
Twitter
Pinterest

Ki ne vágyna igazán jól nevelt, nyugodt, szófogadó négylábúra? Ki ne szeretne büszkélkedni családtagjai vagy barátai körében engedelmes kedvencével? Kezdő gazdiként a legtöbb esetben nincs kezünkben az a rutin, amivel egy szeleburdi, engedetlen kölyökkutyát igazi kezesbáránnyá varázsolunk, azonban némi odafigyeléssel sokat tehetünk azért, hogy bundásunk minél hamarabb elsajátítsa a helyes viselkedési formákat.

1. Amit szabad Jupiternek...

Már kedvencünk érkezésének első napjától „adagolnunk” kell számára a határokat. Ez nem csak a kutya számára okozhat nehézségeket, hiszen egy kezdő gazdi legszívesebben a nap 24 órájában babusgatná újdonsült bundását, és bizony esze ágában sincs leküldeni őt a kanapéról vagy az ágyról. Éppen ezért érdemes már a mancsos érkezése előtt átgondolnunk, hol kell meghúznunk a határt, hogy az együttélés a család és a négylábú számára is ideális és kényelmes legyen. Persze a fejünkben olyan egyértelműnek és könnyűnek tűnő tervek a valóságban gyakran megbuknak, és némi újragondolást igényelnek. Ettől függetlenül igyekezzünk tartani magunkat az elképzeléseinkhez, és próbáljuk a kutyát is azokhoz szoktatni.

2. A rutin jó

Bizony, hogy jó! A gazdi és a kutya számára is elengedhetetlen egy jól működő, könnyen tartható rutin kialakítása. A rutinnak köszönhetően kedvencünk pontosan tudja majd, mi és mikor fog vele történni a nap folyamán: etetés, séta, játék, tanulás, pihenés, stb. A kiszámíthatóság segít az önbizalom növelésében, a mentális fejlődésben, és a jó kutya-gazdi kapcsolat kialakításában is.

3. Türelem, odafigyelés, tanulás

Függetlenül mancsosunk temperamentumától és fajtajellemzőitől, kezdő gazdiként garantáltan szükségünk lesz egy jó nagy adag türelemre, annál is több odafigyelésre, közösen eltöltött, minőségi időre. Képezzék a kialakított rutin szerves részét az együtt töltött órák, amikor sétával, mozgással, tanulással töltjük az időt! Közösen, kizárólag bundásunkra figyelve, levezetve a felgyülemlett energiákat. A fizikai aktivitás mellett soha ne feledkezzünk meg a mentális kihívások biztosításáról sem! Keressünk fel egy kutyaóvodát/iskolát, vegyünk részt rendszeresen az alkalmakon! Itt a kutya számtalan készséget elsajátíthat az órák alkalmával és a négylábúakkal együtt töltött időnek köszönhetően is!

4. Csak egyenesen és következetesen

A megfelelő és következetes kommunikáció a kutyatartás egyik legfontosabb alappilére. Nemtetszésünket – és dícséretünket is – fejezzük ki egyértelműen, használjuk a már elsajátított parancsszavakat a megfelelő szituációkban! Igyekezzünk megérteni a kutyánk jelzéseit, és reagáljunk rájuk következetesen! A dicséret, a pozitív megerősítés a helyes viselkedési formák kialakításához elengedhetetlen!

Nem csak a tanulási folyamat során, de a későbbiekben is nélkülözhetetlen, hogy egészséges jutalomfalatot válasszunk kedvencünk számára. A csinos, színes csomagolások helyett olvassunk a sorok között, vizsgáljuk meg az összetevőket, és azok alapján válasszuk ki a megfelelő finomságot!

Kép
forrás: PR

A PLATINUM jutalomfalatok legalább 76% friss húsból készülnek, amit kimagasló minőségű összetevők egészítenek ki. A száraz kutyatápokhoz és nedves kutyaeledelekhez hasonlóan éppen olyanok, mintha azokkal a négylábúak kívánságát váltották volna valóra! A PLATINUM egészséges jutalomfalatok a rengeteg friss hús mellett minőségi szénhidrátot és antioxidánsokat tartalmaznak, így kedvencünk számára a jutalmazás közben is teljes értékű falatokat biztosíthatunk. Víz hozzáadása nélkül, speciális párolási eljárással készülnek, tréningezéshez, szocializáláshoz és táplálékkiegészítőként, extra tápanyagforrásként is kiválóak!

Szerezd be az egészséges jutalomfalatokat a PLATINUM shopban!

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Vár álmaid alakja – kerülj harmóniába a testeddel nyárra!

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Promóciók

Nemzeti Sportrádió – Hajrá, magyarok!

Kép
Stílus

3 nyári ruhadarab, ami már nem lesz divatos 2024-ben - mutatjuk, mik jönnek helyettük!

Természetesen most sem kell szigorúan a szekrény mélyére száműznöd ezeket a ruhadarabokat, de azért érdemes adni egy esélyt ezeknek az új divatirányzatoknak is.

Kép
Életmód

Így tüntetheted el a zsírt a karodról pár nap alatt - ezt a trükköt a mindennapokba is könnyedén beépítheted!

Nemcsak a hason és a fenéken múlik a bikini forma, hanem a felkarokon és a combokon is. Mutatunk egy trükköt, amivel napokon belül látható eredményt érhetsz el!

Kép
Életmód

Mutatjuk a Bridgerton család 10 leforróbb intim jelenetét! - Ezek a rajongók kedvencei!

A Bridgerton család sorozatban nincs hiány az intim jelenetekből, és egy-kettő igen emlékezetesre sikerült. Mutatjuk a 10 leforróbb intim jelenetet Bridgertonból!

Kép
Sztárok

A magyar színésznő, aki Erno Laszlo felesége volt, de Greta Garbóhoz is szerelmi szálak fűzték

Gombaszögi Irén kalandos életéről viszonylag keveset hallattunk, pedig bizony cseppet sem volt unalmas!

Kép
Sztárok

Hűha! Blake Lively egy több mint 7 millió forintos farmerben pompázott! Mutatjuk a méregdrága ruhadarabot - FOTÓ

Blake Lively stílusa mindig ámulatba ejt minket, most viszont nemcsak a megjelenése, hanem annak ára is: egy több mint 7 milliós farmerban jelent meg! Fantasztikusan nézett ki, de vajon megérte az árát?

Kép
Életmód

Nem csak időseknél fordul elő a probléma: 8 hatásos és természetes módszer a visszér ellen

Minden tévhittel ellentétben, a visszérproblémák nem csupán az időseket érintik, sajnos fiatalabb korban is egyre gyakrabban fordulnak elő, főleg olyan tényezők hatására, mint a genetika, a terhesség, az elhízás, a hosszas álló- vagy ülőmunka, és a nem megfelelő cipőviselés. Emellett pedig a kor előrehaladtával is nagyobb eséllyel alakul ki. Az alábbiakban olyan hatásos módszereket hoztunk, melyek segíthetnek felvenni a harcot a visszér ellen.