3 növény kezdőknek: bárki életben tudja tartani őket

3 növény kezdőknek: bárki életben tudja tartani őket
Forrás: Getty

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Facebook
Twitter
Pinterest

Mesés növények, amelyeket még egy szingli is életben tud tartani.

Az otthon töltött idő megnövekedése természetes módon eredményezheti, hogy otthonosabbá is szeretnénk tenni a lakást. Ha eddig problémáid adódtak a növénytartással, akkor most itt az idő, hogy újra nekiugorj a feladatnak. Összegyűjtöttünk három olyan növényt, melyeket a lakásod ékei lesznek, mégsem igényelnek sok törődést, így azoknak is jó választás lehetnek, akik eddig csak kaktuszt tudtak életben tartani.

Olvasd el ezt is!

A leginstagramolhatóbb

Amilyen igénytelen a könnyező pálma (Monstera deliciosa), annyira hálás szereplő a képeken. Bár gyönyörű leveleinek végleges, ¨lyukacsos¨ alakjának elnyerése időbe telik, cserébe nagyon kevés figyelmet és gondoskodást igényel. Szereti a napos környezetet, de a direkt napfényt nem, szereti a sok vizet, de ha túl sokat kap, a felesleget ¨kikönnyezi¨ a levelei végén, innen kapta magyar nevét. Tűzz a tövébe karót, ha azt szeretnéd, hogy nagyobbra nőjön!

A leggyorsabban növekedő

A pénzlevelű pilea (Pilea peperomioides) Kínából származik és pénzérmékre emlékeztető leveleiről ismert. Jó választás gyerekeseknek vagy, ha lakótársaid vannak, mert gyorsan szaporítható, új hajtásai pedig egyszerűen szétültethetőek. Vigyáz, hogy ne öntözd túl, heti egyszer elég lesz, illetve tedd világos helyre, de ne direkt napsütésbe.

A legnagyobb túlélő

Az agglegény pálma (Zamioculcas zamiifolia) neve is arra utal, hogy még egy agglegény (vagy szingli nő) is életben tudja tartani. Majdnem lehetetlen elpusztítani, akkor is túlél, ha hetekre elfeletkezünk a locsolásáról, ennél fogva viszont az egyetlen halálos veszély rá nézve az, hogy túlszereted/túlöntözöd, ha ezt megálod, akkor sokáig hű társad lesz. Nem igényel sok fényt, sötétebb, hűvösebb szobában is kiválóan elvan.

Ha nem győztünk meg, akkor válassz a horoszkópod alapján növényt!

Galéria / 12 kép

Ilyen növény illik hozzád a horoszkópod alapján

Megnézem a galériát

Videók

Sztárok

Magyar tervezők ruháiba bújtak a filmcsillagok! Mutatjuk a 2024-es Magyar Mozgókép Díj gála legjobb szettjeit

Promóciók

Porsche Approved – használt Porsche megnyugtató garanciával

Promóciók

Fedezd fel az exkluzív NOVELLISTA parfümök világát!

Életmód

6 bakancslistás nyári program, amit neked is ki kell pipálnod 2024 nyarán!

Kép
Sztárok

Sztárok, akikről példát vehetnénk! 7 LMBTQ sztárcsemete, akik minden támogatást megkapnak

A szerelem mindenkié, sokszínű és ennek nem szabhatunk határt! Sok sztár is ezt vallja, akik kiállnak és támogatják gyermekeiket, akik az LMBTQ közösséghez tartoznak!

Kép
Sztárok

Olivia Munn először jelent meg nyilvánosan, mióta márciusban mellrákot diagnosztizáltak nála - FOTÓ

Olivia Munn színésznőnél márciusban mellrákot diagnosztizáltak. Őszintén mesélt a párizsi divathéten arról, hogyan élte meg az elmúlt időszakot!

Kép
Életmód

Figyelj a jelekre! 5 tünet, amit ha nem veszel figyelembe, akkor komoly sérülés a vége!

A test és a lélek egymással folyamatosan kommunikáló „egységek”. Amikor úgy érezzük, nem vagyunk a helyünkön, párkapcsolati problémáink vannak, állandóan stresszesek és feszültek vagyunk a munkahelyi teljesítménykényszer miatt, de hiába érezzük magunkat rosszul a bőrünkben, mégsem teszünk ellene semmit, elnyomjuk az érzéseinket és csak megyünk tovább, akkor egy idő után a lelkünk betegségekkel és sérülésekkel üzen, és egyre súlyosbodó testi tünetekkel kényszerít bennünket a változtatásra. Mutatjuk, melyik tünet mire hívhatja fel a figyelmet!

Kép
Életmód

6 gyönyörű film az igaz szerelemről: ezeket mind valós események ihlették!

A romantikus filmek mindig is az életünk központi részét képezték, hiszen valljuk be: mind imádjuk a happy endet és a kellemes végkifejletet. Összeállításunkban olyan filmeket hoztunk, melyek az igaz szerelemről szólnak – mindezt valós események alapján.

Kép
Sztárok

Hivatalos: Őket tartják minden idők legbosszantóbb hírességeinek a világon - több tízezer szavazat érkezett!

Mindenki nem szerethet és ez a kijelentés a hírességek esetében halmozottan igaz. A rajongók megszavazták a legbosszantóbb hírességek listáját!

Kép
Életmód

Az olajos magvak számtalan problémára nyújtanak megoldást: mutatjuk, melyik mire való!

Nem véletlenül szerepelnek a manapság oly népszerű mediterrán étrendben is, de melyiknek mire van kedvező hatása?