3 növény kezdőknek: bárki életben tudja tartani őket

3 növény kezdőknek: bárki életben tudja tartani őket
Forrás: Getty

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Facebook
Twitter
Pinterest

Mesés növények, amelyeket még egy szingli is életben tud tartani.

Az otthon töltött idő megnövekedése természetes módon eredményezheti, hogy otthonosabbá is szeretnénk tenni a lakást. Ha eddig problémáid adódtak a növénytartással, akkor most itt az idő, hogy újra nekiugorj a feladatnak. Összegyűjtöttünk három olyan növényt, melyeket a lakásod ékei lesznek, mégsem igényelnek sok törődést, így azoknak is jó választás lehetnek, akik eddig csak kaktuszt tudtak életben tartani.

Olvasd el ezt is!

A leginstagramolhatóbb

Amilyen igénytelen a könnyező pálma (Monstera deliciosa), annyira hálás szereplő a képeken. Bár gyönyörű leveleinek végleges, ¨lyukacsos¨ alakjának elnyerése időbe telik, cserébe nagyon kevés figyelmet és gondoskodást igényel. Szereti a napos környezetet, de a direkt napfényt nem, szereti a sok vizet, de ha túl sokat kap, a felesleget ¨kikönnyezi¨ a levelei végén, innen kapta magyar nevét. Tűzz a tövébe karót, ha azt szeretnéd, hogy nagyobbra nőjön!

A leggyorsabban növekedő

A pénzlevelű pilea (Pilea peperomioides) Kínából származik és pénzérmékre emlékeztető leveleiről ismert. Jó választás gyerekeseknek vagy, ha lakótársaid vannak, mert gyorsan szaporítható, új hajtásai pedig egyszerűen szétültethetőek. Vigyáz, hogy ne öntözd túl, heti egyszer elég lesz, illetve tedd világos helyre, de ne direkt napsütésbe.

A legnagyobb túlélő

Az agglegény pálma (Zamioculcas zamiifolia) neve is arra utal, hogy még egy agglegény (vagy szingli nő) is életben tudja tartani. Majdnem lehetetlen elpusztítani, akkor is túlél, ha hetekre elfeletkezünk a locsolásáról, ennél fogva viszont az egyetlen halálos veszély rá nézve az, hogy túlszereted/túlöntözöd, ha ezt megálod, akkor sokáig hű társad lesz. Nem igényel sok fényt, sötétebb, hűvösebb szobában is kiválóan elvan.

Ha nem győztünk meg, akkor válassz a horoszkópod alapján növényt!

Galéria / 12 kép

Ilyen növény illik hozzád a horoszkópod alapján

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Légy a saját történeted hősnője! - Az Answear.LAB bemutatja a BE SHERO kollekciót

Kép
Szépség

10 frizura, ami teljesen elrontja a megjelenésed - olcsó és igénytelen hatást keltenek!

Bizony a klasszikusnak mondható frizurák között is akadnak olyanok, amik képesek egy másik, nem tervezett irányba elbillenteni az összképet.

Kép
Sztárok

Ben Affleck és Jennifer Lopez öt gyereket nevelnek együtt: így tud békésen működni mozaikcsaládjuk!

A legidősebb 17 éves, a legkisebb 11, három lány és két fiú. Ezek az arányok Jennifer Lopez és Ben Affleck családjában.

Kép
Sztárok

Valóra vált álmok! Avagy a sztárvilág 13 legszebb és legdrágább menyasszonyi ruhája

Ha valaki hát a sztárok bizony szeretik a lehető leglátványosabb formában megadni a módját annak a bizonyos nagy napnak, és ez alól a esküvői ruha sem kivétel.

Kép
Sztárok

„Ha ránézek a testemre, már nem csak a hibáimat látom” - interjú Szilágyi Szilvivel

A hónap témája: body positivity. Példaértékű hazai sztárok, akik bátran vállalják, hogy elfogadják, és szeretik a testüket! Elsőként ismerd meg Szilágyi Szilvi történetét!

Kép
Sztárok

#afilmamimeghatároz: Ez az a film, amit Erős Antónia már legalább százszor látott, mégsem tudja elkapcsolni, ha megy a TV-ben

A film, ami meghatároz cikksorozatunk első részében Erős Antónia mesélt nekünk meghatározó filmélményéről!

Kép
Sztárok

„Fontos, hogy az ember megtalálja, miként tud kikapcsolni” - interjú Olasz Renátóval

Az Aranyélet című sorozattal országos ismeretséget szerző Olasz Renátó 2023 márciusában átvehette a legjobb színésznek járó elismerést a Televíziós Újságírók Díja gálaestjén A Király miniszériában nyújtott alakításáért. Mi pedig kifaggattuk őt arról, mire készül a jövőben.