10 tipp a zökkenőmentes otthoni hajfestéshez

10 tipp a zökkenőmentes otthoni hajfestéshez
Forrás: Getty Images

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Facebook
Twitter
Pinterest

Nincs kapacitásod időpontot foglalni, nem fér bele a keretedbe, vagy csak simán nem szeretsz szalonban hajat festetni? Ezekkel a tippekkel az otthoni folyamatot is olajozottabbá teheted.

A cikk támogatója a L'Oréal Paris

Mik is lehetnek a legnagyobb hibák, amiket érdemes elkerülni? Ha a bőröd tónusához nem passzoló árnyalatra esik a választásod, a festék applikálása közben valami gebasz történik és foltos lesz a kivitelezés vagy esetleg a lecsöppenő festék kárt tesz a ruhádban vagy a lakásban.

Készülj fel és kerüld el a bakikat!

Ne kezdj mixelgetésbe!

A dobozon található képnél egy picit szőkésebbet vagy épp barnásabbat szeretnél? Ha nem vagy fodrász, ne próbálkozz azzal, hogy kikevered a "megfelelő" színárnyalatot, mert nagy valószínűséggel sírás lesz a vége. Inkább válogass hosszabb ideig a készen kapható tónusok között és találd meg az igazit.

A Garnier Color Naturals hajszínek széles palettáját biztosítja azok számára, akik az otthoni hajfestést választják a szalonok helyett. Mára már 35 különböző, természetes árnyalat közül választhatsz, ami krémes, tápláló formulájának és a naturális tónusainak köszönhetően a magyar nők egyik kedvenc hajfestéke lett. A márka arcai, Dobó Kata és Kovács Patrícia is imádja a természetes árnyalatokat, Kata kedvence évek óta az 5.52, Patríciáé pedig a 8.0.

Kép

Két dobozzal készülj

A rémálmok rémálma az a pillanat, amikor félúton jössz rá, hogy nem lesz elég a festék az egész hajadra. Félig maszatolt hajjal, gumikesztyűbe bújva lerongyolni a boltba, nem annyira jó élmény, inkább készülj fel előre és legyen egy biztonsági doboz is a közelben.

Biztosítsd a terepet

Nagyon sok nő meztelenre vetkőzik hajfestés előtt, hogy minimalizálja annak a kockázatát, hogy összekeni magát. Ha nem merészkednél eddig, vess be egy olyan pólót, amit nem sajnálsz és terítsd le magad körül a földet zacskókkal vagy használaton kívüli törölközőkkel.

Készítsd elő a hajadat

Lehetőleg ne rögtön hajmosás után láss neki a hajfestésnek, hiszen a balzsamtól csúszós állaga lesz a hajszálaknak, amin nem tapad eléggé a festék. Mosás után várj 1-2 napot, hogy elérd az ideális időt. Az alapos átfésülésről se feledkezz meg, a kis csomók alattomosan el tudják rontani a végeredményt.

Mindig a töveknél kezdd el a festést

Minden pontot csak szépen sorjában! Először a hajtövekre vidd fel a festéket, egyrészt mert ezen a területen van szükség a legtöbb hatóidőre, másrészt pedig mennyiségben is itt a legfontosabb a jó eloszlás.

Fürdősapka a hatóidő alatt

Ha sikerült elmanőverezned a katasztrófa mellett a földre terített törölközővel, ne a finishben csússz el egy banánhéjon. A festék hatóidejét valószínűleg nem ölbe tett kézzel fogod kivárni, hanem keresel magadnak valamilyen elfoglaltságot. Tegyél a hajadra egy fürdősapkát, nehogy összemaszatolj valamit.

Hagyd leengedve

Ha mégis sikerül pihenéssel töltened a hatóidőt, figyelj arra, hogy ne tekerd fel a hajad, hanem hagyd kiengedve, így a legoptimálisabb a festék eloszlása a tincseken.

Gumikesztyű a lemosáshoz is

A kezed védelmére nem csak festés közben van szükség, a festék ugyanis lemosás közben is fog, ha hosszú hajad van, lehet hogy nem érsz olyan hamar a kézmosáshoz mint a festék hatóideje.

Használt szulfát mentes sampont

A szulfát fakítja a hajszínt, ezért ha sokáig szeretnéd megőrizni a szép árnyalatot és szeretenéd kevesebbszer festeni a hajad, válassz mentes sampont.

Ne hagyd ki a kondicionálót

Festés után fontos, hogy lezárd a haj szerkezetlt, különben sokkal nagyobb roncsolódásnak teszed ki. A hajmosást mindenképp balzsamozással fejezd be.

Videók

Promóciók

Ha te is imádod a csillogást, akkor ezt látnod kell!

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Kép
Életmód

A petrezselyem 7 jótékony hatása: védi a szívet, erősíti az immunrendszert, és rákellenes hatása is van

Alapvetően nem úgy szoktunk tekinteni a petrezselyemre és a szárára, mint értékes vitaminforrásra, melynek számos jótékony hatása van a szervezetre. Az igazság pedig az, hogy nem csupán a szív egészségére van rendkívüli hatása, de bizony rákellenes tulajdonsáságról is ismert.

Kép
Életmód

InStyle Cool list: 6 izgalmas magyar filmes és színházi arc, akinek a nevét érdemes megjegyezni

Újra itt az InStyle Cool listje! Most hazánk legizgalmasabb kreatív arcai közül ismerhetsz meg számos kiemelkedő filmes és színházi alakot!

Kép
Életmód

Nagy hatással lesz az emberekre ez az áprilisi égbolti jelenség: ezt érdemes tudni a rózsaszín holdról!

Különleges erőkre lehetsz figyelmes április 24-én, ugyanis ekkor lesz látható a rózsaszín hold. De mit is jelent ez? Mutatjuk!

Kép
Stílus

Tuti vételek! 10 kihagyhatatlan tavaszi ruhadarab 20 ezer forint alatt

Ezek között a tavaszi ruhák között szinte biztos, hogy találsz majd kedvedre valót.

Kép
Shopping

Több ezer vásárló esküszik erre a kevesebb mint 4 ezer forintos francia krémre - Sarah Jessica Parker is hű használója hosszú évek óta!

Megtaláltuk az igazit az érzékeny bőrűek számára! Kiváló ekcéma, szárazság és irritáció kezelésére is ez a francia krém!

Kép
Sztárok

Jake Gyllenhaal izmosabb, mint valaha: mutatjuk a legszexibb fotóit

Jake Gyllenhaal kocka hasáról nem tudjuk levenni a szemünket legújabb filmjében, de nem ez az első ilyen alakalom, mutatjuk a színész eddigi legvonzóbb szerepeit!