Amikor a ruhaköltemények már senkit sem érdekeltek! Avagy a 10 legbotrányosabb bemutató a divathetek történetéből

Amikor a ruhaköltemények már senkit sem érdekeltek! Avagy a 10 legbotrányosabb bemutató a divathetek történetéből

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Promóciók

„A legpontosabb beszámoló Monroe életéről és haláláról” - olvass most bele az Istennő - Marilyn Monroe titkos életei című könyvbe

Facebook
Twitter
Pinterest

Az ott bemutatott trendekhez hasonlóan a divathetek is tudnak mesteriek, meglepőek és ikonikusak lenni.

A divathét koncepciója egykoron Párizsban kezdődött, ahol a különféle tervezők marketingesei nőket béreltek fel azért, hogy a mesterek couture kreációit nyilvános helyeken viseljék. Idővel ezek az úgymond "felvonulások" lassan minden szezonban önálló társadalmi eseményekké váltak, majd a jelenség hamarosan a tengerentúlon is felütötte a fejét. Az Egyesült Államokban 1903-ban az Ehrich Brothers nevű manhattani bolt volt az első, aki divatbemutatót rendezett, hogy az üzletébe csábítsa a vásárlásra amúgy is erősen nyitott női közönséget, ezen ötlet sikerét látva pedig szépen lassan egyre több áruház kezdett el saját bemutatót tartani, hogy még nagyobb hírverést csapjon nemcsak a boltnak, de a kínálatnak is.

Az azóta eltelt több mint 100 évben pedig nagyon sok minden változott a trendek és a társadalmi normák terén, a tervezők pedig rájöttek arra, hogy a divat csak akkor tud igazán divattá válni, ha megszólítja az embereket. A látvány és a felejthetetlen hatás érdekében így a legkülönfélébb eszközöket és módszereket vetik be minden évben, egy külön showt varázsolva a divathét menetrendjébe. A kifutóra álmodott tervek mellett pedig volt olyan is, hogy szimplán csak az élet gondoskodott arról a sokkhatásról, ami miatt még hosszú évek múlva is lehetetlen lenne elfelejteni őket.

Galériánkban összegyűjtöttük a divathetek történetének 10 botrányos, néhol megosztó és egészen különleges pillanatát is!

Galéria / 10 kép

10 megosztó bemutató a divathetek történetéből

Megnézem a galériát

Még több meglepő divathetes sztorira vágynál? Akkor ezt se hagyd ki!

Galéria / 10 kép

10 sokkoló történet a divatvilág történetéből

Megnézem a galériát

Videók

Életmód

6+1 dolog, amit egy modern és sikeres nő nem csinál már 2023-ban a közösségi médiában

Kép
Életmód

Több mint egy mozgásforma! Minden, amit a jógáról kezdőként fontos tudnod

Kíváncsi vagy, de nem tudod hogyan is kezdj bele a jógába? Íme, néhány tipp, hogy minél előbb jógamatracra állj, és saját gyakorlásod során tapasztald meg a jóga jótékony hatásait.

Kép
Sztárok

Láttad már? Ilyen gyönyörű nő lett Jean-Paul Belmondo legidősebb unokája, Annabelle

Jean-Paul Belmondo minden bizonnyal nagyon büszke lenne arra, hogy unokája is a filmszakmát választotta hivatásául.

Kép
Sztárok

A képek magukért beszélnek! Sokak szerint ezek a felvételek a bizonyítékai annak, hogy semmi kémia nincs már Hailey és Justin Bieber között

Hailey és Justin Bieber házasságáról sok pletyka kering, most itt egy újabb jel, ami sokak szerint arra utal, hogy valami nincs rendben köztük!

Kép
Szépség

SJP és Jennifer Aniston már imádja! Egy új hajtrend, aminél nincs tökéletesebb őszülő hajhoz

Ősz hajszálak, őszülő hajtő? Ma már ebben nincs semmi ciki, sőt! Nézd meg, hogyan hordják a hajukat a legnagyobb hollywoodi sztárok!

Kép
Sztárok

Conchita Wurst férfiasabb, mint valaha: 9 év telt el azóta, hogy megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált, ma már szinte rá sem ismerni

Kilenc évvel ezelőtt mindenki ledöbbent, amikor egy estélyit viselő, gyönyörű, szakállas nő lépett a színpadra. A nevét pedig mindenki azonnal megjegyezte: Conchita Wurst.