10 meglepő dolog, ami tönkreteszi a bőröd, és te még csak nem is sejted

10 meglepő dolog, ami tönkreteszi a bőröd, és te még csak nem is sejted
Forrás: HBO

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Facebook
Twitter
Pinterest

Minőségi krémek, gondos ápolás, rendszeres kozmetikai kezelések. Sokszor azt hisszük, mi mindent megteszünk a szépségünkért, miközben nem is sejtjük, mennyi banális dolgokkal ártunk a bőrünknek. Például a következő 10 dologgal!

1. Hunyorgás

Nem jó a látásod? Ha sokat erőlteted a szemed, az nem csak mostani állapoton fog rontani, a szemed körüli finom bőrt is tönkreteszed vele. A sok hunyorgás következtében, idő előtt jelennek meg a nemkívánatos ráncok. Menj el szemvizsgálatra, és mielőbb orvosold a problémát. A szemüveg a legnagyobb sztároknak sem gáz!

gif

2. Vegyszerek a vízben

Sok mindentől lehet száraz a bőröd, de egy alattomos kiváltó ok maga a víz. Sajnos ez ellen nehéz védekeznünk, hiszen nem választás kérdése, hogy mi folyik a csapból. Mit lehet tenni? Fektess be egy olyan zuhanyrózsába, ami megszűri a vizet, és megszabadulhatsz a káros vegyianyagoktól, mint a klór, és ki tudja még mi...

3. Túl gyakran gyantáztatsz

Minden felbukkanó szőrszálnál rohansz a kozmetikushoz? Rossz ötlet, mivel a túl sok gyantázás olyan hegeket okozhat, amiknek örökre nyoma marad. Legalább 3 hét szünetre lenne szükség, mielőtt újra nekiesnétek a műveletnek. És ez kiemelten igaz az érzékenyebb területekre.

gif

4. Stressz

Már megint a stressz. Sajnos a folyamatos feszültség az élet legtöbb területére kihat, ahogy a bőröd állapotára is. Pattanások és kiütések, korai ráncok, szürke és száraz bőr - számos bosszantó mellékhatás. Fiatalon nem vesszük komolyan az ilyesmit, de minél előbb foglalkozol a problémával, annál tovább tarthatod meg a szépséged.

5. Koszos ágynemű

Bőröd éjjel tud legintenzívebben regenerálódni. Ilyenkor az elhalt hámsejtek a párnádon landolnak, ahogy a különböző baktériumok és méreganyagok is. Annak érdekében, hogy megkíméld magad a fölösleges pattanásoktól, cseréld le a párnádat hetente, vagy nem kívánatos gyulladásokra ébredhetsz reggel.

6. Túl sok cukor

A sok finomított édesítőszer árt az alakodnak, a vércukorszintednek, és a bőrödnek is. Ha édesszájú vagy, egyél inkább olyan extracukros gyümölcsöket, mint az ananász vagy a mangó. A lehető legkevesebbszer nyúlj a cukorért.

gif

7. Túl sok alkohol

A bor, a sör, és az összes rövid kiszárítja a bőrödet. Lehet, hogy kiheverted a másnaposságot, de a tested nem felejt. Ha túl sokszor sanyargatod a szervezeted, először csak a pattanások jönnek a méreganyagok miatt, majd a dehidratáltság hozza a ráncokat is.

gif

8. Élet egy szaunában

A szauna és a gőzfürdő nagyon egészséges, de csak egy pontig. Ha túlzásba viszed, egy idő után csúnyán megereszkedhet a bőröd, mert a benne található kollagén rugalmassága roncsolódhat.

9. Passzív dohányzás

Mindenki tudja, hogyan hat a dohányzás a testünkre. Ezért nem is dohányzol, ugye? De azt tudtad, hogy a passzív dohányzás is egészségtelen a bőrödre nézve? A káros anyagok a füstben is megtalálhatóak, letüdőzés ide, vagy oda.

gif

10. Erős smink

Kellenek néha a sminkmentes napok. Ha otthon vagy, hagyd levegőhöz jutni a bőröd. Még a legszuperebb természetes kozmetikumok is megterhelik a tested, szóval kell a szünet - legalább egy nap a héten. Ez azért nem katasztrófa!

gif

ÉS EZT LÁTTAD MÁR?

Galéria / 5 kép

Top 5 szépségtipp Julia Robertstől

Megnézem a galériát

Videók

Promóciók

Hollywood fénykorát idézi a CCC legújabb kapszulakollekciója - a főszerepben Marilyn Monroe és Gino Rossi

Promóciók

Amit Wildhorn képvisel, bekúszik az ember bőre alá

Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

Promóciók

A Hotel Divinus***** Superior Debrecen zöld szívében, a mindenki által kedvelt Nagyerdőn várja a kikapcsolódni vágyókat.

Kép
Sztárok
Kép
Életmód

Nem csak az alkohol káros! A 10 leghizlalóbb ital, amit messziről kerülj!

Amikor fogyókúrázunk, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy bizony nem csupán az étel által bevitt kalóriák számítanak, hanem azok is, melyeket megiszunk. Ugyanis bár sokan nem gondolnák, rengeteg kalóriát lehet bevinni az italokkal is, és nem, nem csak az alkoholosak rendelkeznek magas kalóriatartalommal. De nézzük is, mely italok fogyasztása nem ajánlott.

Kép
Szépség

Heti AKCIÓ: A legjobb arcmaszkok 800 Ft alatt - bőrtípus és bőrprobléma szerint

Nagyon szuper akciós arcmaszkokat találtunk a Notino heti ajánlatában!

Kép
Életmód

A legboldogabb nők 6 közös tulajdonsága

A boldogság nem egy elérhetetlen álomkép, ám nem is adja olyan könnyen magát! Viszont egy kis odafigyeléssel viszonylag könnyen beépítheted az életedbe, mondjuk is hogyan teheted meg mindezt!

Kép
Életmód

A szakértő figyelmeztet: 3 tápanyag, aminek hiánya miatt lassul a fogyás

Sokkal lassabban megy a fogyás, ha ezt a három tápanyagot kihagyod az étkezésedből!

Kép
Életmód

Ez a csodaszer elképesztő módon támogatja az agyad egészségét, és megőrzi a fiatalságát: a cink 5 jótékony hatása

Nos, mit szólnál, ha azt mondanánk, hogy van egy csodaszer, melynek a rendszeres fogyasztásától megfiatalodik az agyad? Bizony, sokan nem tudják, de a cink jótékony hatásai közé tartozik többek között az is, hogy képes serkenteni, fiatalítani az agyi funkciókat. Ám nem csupán ez az egyetlen jótékony hatása van. Nézzük is, melyek ezek.