10+1 dolog, amivel idegesíted az ismerőseidet Facebookon

10+1 dolog, amivel idegesíted az ismerőseidet Facebookon

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Facebook
Twitter
Pinterest

Ma mindenki használja a Facebookot. Sőt, néhányan már le is szokott róla, mert mostanában ez a divat. De egyvalamiben megegyezhetünk, mindenkinek vannak olyan ismerősei, akik nem arra használják a portált, amire kellene. Vagy pont te használod rosszul?

1. Percről percre posztold a napodat

Tele vannak a közösségi platformok fölösleges információkkal. Amúgy is elég nehéz megszűrni a számunkra értékes tartalmakat, ne te legyél az az ember, aki "teleszemeteli" mások hírfolyamát. Még az anyukádat sem érdekli minden másodpercben, hogy mit csinálsz, nemhogy a barátaidat. Ez inkább bosszantó. A Facebook nem arra való, hogy az összes gondolatodat, észrevételedet, szerinted vicces hozzászólásodat kiposztold. Ha folyamatosan csipogni akarsz a légüres térbe, akkor menj a Twitterre.

gif

2. Pikáns képek magadról

Nincs kétségünk afelől, hogy tökéletesen nézel ki egy falatnyi edzőcuccban a konditeremben, és modelleket megszégyenítő módon reklámozol egy-egy fehérnemű gyártót - de ezt tényleg a Facebookon kell? Ha mindenképp szeretnéd posztolni a csodás tested, akkor jobb platform lesz erre a Instagram, ahol kisebb valószínűséggel botlik a képeidbe mondjuk a főnököd. Kivéve ha nem fitness edző vagy. Ugye nem vagy fitness edző? Na, erről beszéltünk.


3. Megjelölni, vagy nem megjelölni?

Mielőtt bejelölnéd a legjobb barátodat egy olyan képen, amin te tökéletes nézel ki, ő meg úgy mint egy félőrült - inkább kérdezd meg tőle, szeretné-e a nyilvánossággal is tudatni pszichikai állapotát. Kivéve, ha nem akarod te is viszont látni magad, egy kínos részeg éjszakán, vagy egy előnytelen bikinis pózban lőtt fotón. Igen, mi is így gondoltuk!

gif

4. Szeretlek! Én is nagyon Nyuszmusz! Nem, mert én jobban!

Mind láttuk már. A párok, akik naponta 50-szer mondják el egymásnak, hogy "SZERETLEK", és nagyon reméljük, hogy néha szóban is elhangzik köztük ez a mondat. Nem érdekel senkit, oké? Ugyan ez vonatkozik a 100 szálas rózsacsokorra, a meglepetés reggelire, és minden olyan ra, amt ketten kellene megélnetek. Te vagy a legszerencsésebb a világon! Most elmondtuk, de ne told a képünkbe többször. Amúgy a tanulmányok kimutatták - azok, akik dicsekednek a kapcsolatukkal Facebokkon, valójában bizonytalanok, és nagyon ingatag lábakon áll az a bizonyos love story.


5. Arról is első kézből értesítesz mindenkit, ha már nem szereted

Vagy még annál is rosszabb, a pokol legmélyebb bugyraiba kívánod. Valahogy a párkapcsolati gondok nagyrésze a Facebokkon csattan. Itt hencegünk, majd ugyan ezen a platformon küldjük el a másikat a... Tudjátok. De félve kérdeznénk, mi köze van ehhez egy volt osztálytársadnak?

gif

6. Dráma!

A Facebook drámák max egy középiskolásnál nézhetőek el. Nem kell mindenből ügyet csinálni, és nem kell a végeláthatatlan panaszáradat sem. Ha valaki idegesít, valamivel nem értesz egyet, vagy látsz valami sértőt - csak ignoráld a forrást. Felnőtt fejjel regényeket írni egy apró kattintással megszüntethető problémáról? Gyerekes. Így lesz egyre kevesebb ismerősöd, vagy nekünk!


7. Rejtélyes kijelentések

"Nem hiszem el, miért velem történik ez." Mindenki felkapja a fejét egy ilyen üzenetre, és igen, szeretné tudni, hogy mi zajlik éppen a másik oldalon. Ha valamiről nem akarsz beszélni, akkor ne írd ki - de ha már posztoltad, akkor minimum legyen valami magyarázat is. Nem bírod elviselni ha nem rád figyelnek, vagy mi bajod?

gif

8. Tömegbeszélgetések

Néha reménykedünk benne, hogy valami fontos, de mindig rá kell jönnünk, hogy csak egy idióta csoportos beszélgetésbe csöppentünk. Még ha érdekelne is, hogy hol lesz az esti találkozó - miért kell 20 másik ember üzenetén átvágnunk magunkat? Csak írd le külön az infókat, nem vagyunk többre kíváncsiak.

gif

9. Politikai megnyilvánulások

Utálod a kormányfőt, a potenciális jelöltet, a polgármester, a demokratákat, a republikánusokat, a helyi képviselőket, konzervatívokat, liberálisokat, a lobbit, vagy bármi mást, aminek köze van a világ jelenlegi állásához? Keress egy politikai fórumot, és vitasd meg azokkal, akiket ez pont annyira érdekel, mint téged. Ha már véleményt formálsz, legalább érdemi vitát folytathatsz egy ilyen oldalon.

gif

10. Magánbeszélgetések

Létezik olyan, hogy magánbeszélgetés. Csak szólunk. Ha kommentelsz valakinek, maradj a tárgynál - és ne a cuki kutyás képe alatt vitassátok meg, hogy kivel éppen mi van, és mi lesz a vacsora. Felpörgött a beszélgetés? Menjetek privátra!


+1 Bökés

Vicceltünk. Nem, csak szeretnéd!

gif

Újít a Facebook: Így ignorálhatod az exed szakítás után

Videók

Promóciók

TOP10 élmény Máltán: a tökéletes bakancslista

Kép
Stílus

Egyszerűen imádjuk! Eva Longoria újra fellőtte a divattérképre ezt a lenge nyári darabot

Eva Longoria egy poszt alatt bebizonyította azt, hogy miért is érdemes még mindig ebben a textúrában gondolkodni.

Kép
Megjelent

Fürdőzünk a tehetségekben! Így készült a nyári InStyle címlapja Dobó Katával, Esztergályos Cecíliával, Horváth Lilivel, Kerékgyártó Yvonne-nal és Román Katalinnal

A hazai filmes szakmát ünnepli nyári lapszámával az InStyle magazin - a címlapon Esztergályos Cecília, Dobó Kata, Horváth Lili, Kerékgyártó Yvonne és Román Katalin!

Kép
Stílus
Kép
Életmód

10 lehangoló filmes példa arra, amikor az anya-fia páros közti korkülönbség zavarba ejtően kicsi volt a valóságban

A filmek világáról köztudott, hogy a valóságtól elrugaszkodott szabályok mentén mozog, és ez a fajta szabadság a végső castingdöntéseken is megmutatkozik.

Kép
Életmód

Egészen eddig rosszul tudtad: mennyi vért veszítünk a menzeszünk alatt?

Volt már, hogy aggódni kezdtél, talán túl sok vért veszítesz a menstruációd során? Most nőgyógyász válaszol minden kérdésedre!