A növényvásárlás Mekkája! Észbontó esemény várja a zöld életmód rajongóit Budapesten

A növényvásárlás Mekkája! Észbontó esemény várja a zöld életmód rajongóit Budapesten
Forrás: Photo by Priscilla Du Preez on Unsplash
Facebook
Twitter
Pinterest

Földünknek nagy szüksége van arra, hogy az emberek minden téren próbálják csökkenteni a szemetet és növelni a zöld területeket. Ám a fenntarthatóságnak sok kevésbé ismert formája is létezik.

Budapest legújabb növényvására az egyre izgalmasabb arcát mutató Óbuda egyik karakteres helyszínén, a Harisnyagyárban található Studio Kvarda-ban debütál, február 19-én szombaton. A 15.00-tól 22.00-ig tartó daytime eseményen a különleges hangulatról és a vásárlási élményről válogatott grafikus és fotós munkák, dj set-ek, fény installáció, finom ételek, italok és a Hármashatár-hegy csodás naplementéje gondoskodnak.

Kép

A vásár zenei illusztrálásáért Sun Levi, Hanzee, Tink a Mulató Azték és DJ Johnny Drama fog felelni, őket pedig Pásztor "Pászti" Ákos, a Los Orangutanes zenésze kíséri fuvolán. A kiállított design termékek között Rácmolnár Milán fotós képei, valamint a Barbara Pattern és Ghyczy Dia válogatott grafikái mutatkoznak be. A térben létrehozott chill zónákat az Ahrend design bútor cég varázsolja majd még otthonosabbá, ahol izgalmas magazinokat és albumokat lapozgatva lehet majd élvezni a városi oázist.

Kép

A Botanique Showroom egy olyan pop-up eseménysorozat legelső állomása, ahol a fenntarthatóság, a zöld életmód és a növények kerülnek főszerepbe. A helyszínen felkészült kertész szakemberek látják el tanácsokkal a vásárlókat, akik a növények helyspecifikus kiválasztásától a gondozásukig, mindenféle hasznos információt megkaphatnak majd. És hogy a növények mellett néhány inspiráló gondolatot is hazavihessenek magukkal az odaérkezők; a Botanique Showroom vendégei között ott lesznek többek között olyan meghívott szakértők is, akikkel a zöld gondolkodás, fenntarthatóság és a wellbeing témáját, komplex kihívásait járjuk majd körül. A fenntarthatóság témában meghívott vendégeink: Buru Évi és Tomaj Zsófi a Körforgásban Podcast műsorvezetői, Boldizsár Máté a Salt Budapest vezetője és tulajdonosa, Eke Angéla színésznő, Frankó Luca környezetpszichológus, Horváth Boldizsár a Farm2Fork alapítója, Kenyeres István biotechnológus, a Biopolus alapítója, Kozma Gergő az Ecopunk Fesztivál szervezője, Őrfi Eszter a Greenster alapítója, Őrfi József építész, valamint Simon Anita az Alteo fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese.

Kép

A szakmai beszélgetésnek a környezettudatosságot és a fenntartható designt képviselő InnoConcept bemutatóterme ad otthont. A beszélgetés házigazdái Péli Noémi az InnoConcept alapítója és Remete Tibor a Super Channel stratégiai és kreatív igazgatója. A Botanique Showroom eseménye a zöld beltéri megoldásokkal foglalkozó Grofie és a Super Channel design ügynökség kollaborációjában valósul meg.

Videók

Kép
Sztárok

7 híres vonzó ember, aki valamiért még mindig szingli: a rajongók tudják az okát

Külső szemlélőként úgy tűnik, hogy a hírességeknek mindenük megvan – pénz, autó, gyönyörű otthon.

Kép
Életmód

3 csillagjegy, akinek pénz hullik az ölébe a közeljövőben

Úgy tűnik, melléjük áll a szerencse.

Kép
Stílus

Minden idők legszebb kismama szettjei a vörös szőnyegről: neked hogy tetszik az első helyezett?

Ezek voltak a legszebb kismama ruhák, amiket valaha a vörös szőnyegen láthattunk.