Egy orvos elmagyarázta, miért hízhatnak gyorsabban azok, akik reggel zsírszegény joghurtot esznek

Egy orvos elmagyarázta, miért hízhatnak gyorsabban azok, akik reggel zsírszegény joghurtot esznek
Forrás: Pexels

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Facebook
Twitter
Pinterest

A joghurt valóban az egyik legegészségesebb étel, hiszen amellett, hogy kiváló fehérjeforrás és probiotikumokban gazdag, támogatja az emésztést, és még laktató választás akár reggelire, uzsonnára, vagy épp vacsorára is. Ráadásul hamar eltelít, így növeli a jóllakottság érzését és hozzájárul a fogyáshoz, vagy a testsúly megőrzéséhez. Azonban nem minden joghurt egyforma.

Táplálkozási szakértők egybehangzó véleménye, hogy a görög joghurt valóban az egyik, ha nem a legjobb kiegészítője az egészséges fogyókúrás étrendnek, azonban a szakemberek arra is felhívják a figyelmet, hogy léteznek más joghurtvariációk, amelyek még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhetők egészségtudatos választásnak, pláne, ha a fogyás az elsődleges cél. Megdöbbentő módon például az alacsony zsírtartalmú joghurtok is károsak lehetnek a fogyókúra sikere szempontjából, mivel a gyártók legtöbbször, amikor a joghurt készítése során a zsírt eltávolítják, hogy csökkentsék annak kalóriatartalmát, általában sajnos cukrot adnak hozzá az íz fokozása érdekében. Erről nemrég egy interjúban is beszélt a neves amerikai dietetikus, Lisa Richards, aki elmondta, hogy önmagában egy zsírszegény joghurt nem lesz diétás táplálék, főleg, ha hozzáadott cukrot is tartalmaz, ami ráadásul növeli az inzulinrezisztencia, és egyéb egészségügyi problémák kockázatát:
„Hiába a joghurt az egészséges táplálkozás egyik alapanyaga, az eddigi tanulmányok szerint kizárólag a natúr görög joghurtról állíthatjuk, hogy valóban segíthet a testsúly szabályozásában. Amiatt is szuper választás, mert támogatja az egészséges anyagcserét, így a kiegyensúlyozott emésztési folyamatokat is” - hívta fel a figyelmet a táplálkozási szakértő, aki arról is beszélt, hogy a gyümölcsjoghurtok, a magas hozzáadott cukortartalmuk által nem nevezhetők diétabarát választásnak, mivel átlagosan egy 250 gr-os poharas joghurtban közel 30 gr cukor található, ami rengeteg felesleges kalóriát is jelent. „A joghurt tápláló élelmiszer, jó fehérje-, kalcium- és probiotikum forrás, így javaslom, hogy bátran fogyasszuk, ám az egészséges és kiegyensúlyozott étrend érdekében kerüljük a cukros változatokat” - javasolja a a Candida-diéta megalkotója, aki azt is hangsúlyozza, hogy érdemes a doboz csomagolásán lévő címkét ellenőrizni, és olyan joghurtokat választani, amelyekben kevés a hozzáadott cukor és a mesterséges összetevő. Helyette ízesítsük friss, vagy fagyasztott gyümölcsökkel, magvakkal, esetleg juharsziruppal, vagy mézzel.

Most pedig íme néhány táplálkozási tévhit, amit ideje végleg elfelejtened!

Galéria / 10 kép

Táplálkozási tévhitek, amelyeket jobb, ha elfelejtesz

Megnézem a galériát

Videók

Szépség

Bosszantanak a striák? 5 tipp, amivel látványosan elhalványíthatod a csíkokat még a nyár előtt

Életmód

10 szokás olyan nőktől, akiknek mindig tiszta az otthonuk

Promóciók

Így csökkenthető a tandíj az egyetemen / főiskolán

Promóciók

A Ferragamo felfedi az új Signorina Unica illatot

Promóciók

Nyerj vadonatúj Lexus-t az Etele App-al!

Kép
Sztárok

Nem is egy, rögtön három Omegát villantott Barry Keoghan a Met-gálán

Az ír színész mindkét csuklójára, de még mellényzsebébe is jutott egy különleges darab. Azért a többiek sem spóroltak.

Kép
Sztárok

Mesébe illő! Íme a 10 legszebb Vera Wang esküvői ruha, amit sztárok viseltek

Vera Wang neve már teljesen összefonódott az esküvői divattal: ő diktálja a trendeket. Nem véletlen, hogy a sztárok is vele tervezteti meg esküvői ruháikat. Mutatjuk a 10 legszebb ruháját!

Kép
Sztárok

Eljegyezték A Bridgerton család sztárját: hatalmas gyémántgyűrűt kapott - FOTÓ

A MET-gálán jelentette be A Bridgerton család gyönyörű színésznője, hogy eljegyezték! Gyémántgyűrűjéről senki nem tudta levenni a szemét.

Kép
Stílus

Most ezek a legnépszerűbbek: 5 sportcipő, amit imádnak a stílusos nők 2024-ben

Nem kell félni! Ugyanis idén se maradunk menő sportcipők nélkül!

Kép
Stílus

A stílus tényleg kortalan! Jane Fonda 86 évesen is bevállalt egy ilyen vad trendet

Jane Fonda bátran mondott igent az idei év egyik nagy visszatérőjére és milyen jól tette!

Kép
Életmód

7 hihetetlenül gyakori tápanyag- és vitaminhiány: a B12 hiányától sokan szenvednek, lehet, hogy nem is tudnak róla!

Bár a legtöbb alapvető tápanyagot a kiegyensúlyozott étrend fogyasztása segítségével be tudjuk juttatni a szervezetünkbe, a nyugati étrendből hiányzik néhány rendkívül fontos tápanyag és ásványi anyag. Mutatjuk, mely tápanyaghiányok a leggyakoribbak!